Κούγιας: «Δεν υπογράφω υποβιβασμό του Παναθηναϊκού»

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, στάθηκε στο θέμα της πρότασης της ΑΕΚ για τον υποβιβασμό
Κούγιας: «Δεν υπογράφω υποβιβασμό του Παναθηναϊκού»

Στην απόρριψη της πρότασης της ΑΕΚ για αλλαγή του κανονισμού που θα φέρει τις ομάδες να υποβιβάζονται χωρίς άδεια συμμετοχής, αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Λάρισας, ανέφερε πως τα πράγματα πλέον δεν είναι καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό, αναφέροντας μάλιστα πως ήταν υπέρ του υποβιβασμού του, αλλά δεν ήθελε να υπογράψει σε κάτι τέτοιο.

«Ήταν μια πολύ σπουδαία συζήτηση, που αν εξαιρέσουμε δύο στιγμές προσωπικών αντιπαραθέσεων αντιμετώπισε μεγάλη σοβαρότητα δύο σημαντικά πράγματα. Το πρώτο πράγμα που συζητήθηκε ήταν εάν η Super League θα συμπαρασταθεί στην προσπάθεια του Βασιλειάδη να τροποποιηθούν πολλοί κανόνες για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαίρου και την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, όπου τελικώς υπήρξε ομόφωνη απόφαση, όλοι αποφασίσαμε να εξουσιοδοτήσαμε το προεδρείο να συζητήσει αυτή την αλλαγή.

Το δεύτερο πράγμα αφορούσε την αδειοδότηση κι αν σαν ποινή για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται από την επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ θα είναι ο υποβιβασμός. Έγινε εκτενής συζήτηση, υπήρχαν διάφορες τοποθετήσεις. Δυστυχώς τα νέα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ευχάριστα, με πλειοψηφία πολύ μεγάλη και με μια ελάχιστη μειοψηφία, οι συνάδελφοί αποφάσισαν σε περίπτωση που δεν αδειοδοτηθεί μια ανώνυμη εταιρία να υποβιβαστεί όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Χωρίς καμία έκπτωση», είπε στις κάμερες και πρόσθεσε:

«Η προσωπική μου θέση ήταν να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός και την ανέπτυξα κιόλας, αλλά σαν Κούγιας και σαν ΑΕΛ δεν θα μπορούσα ποτέ να βάλω την υπογραφή μου. Κι ενώ είχα την ίδια άποψη με τους συναδέλφους ότι θα ήταν άδικο να είχαμε υποβιβάσει τον Ηρακλή για τον ίδιο λόγο, η ΑΕΛ κι εγώ προσωπικά ψήφισα να αλλάξει ο κανονισμός και να μην υποβιβαστεί μια ομάδα που δεν παίρνει αδειοδότηση.

Όμως η πλειοψηφία ήταν υπέρ να μην αλλάξει η νομοθεσία και να πέφτει όποιος δεν πάρει άδεια. Εύχομαι αυτή η απόφαση να βοηθήσει το ποδόσφαιρο γιατί όπως και η ΑΕΚ όταν έλειπε, έτσι κι ο Παναθηναϊκός αν λείψει – ανεξάρτητα αν ήταν δίκαιο ή άδικο – το ποδόσφαιρό μας θα είναι φτωχότερο».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κούγιας: «Δεν υπογράφω υποβιβασμό του Παναθηναϊκού»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.