ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές Βόλου

μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
O Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές Βόλου

Στις αγροτικές φυλακές Βόλου μεταβαίνει ο ισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη μεταγωγή κρατουμένου σε αγροτική φυλακή (που ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή) πρέπει να προηγηθεί αίτηση του ενδιαφερομένου κρατουμένου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Ν που έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών θυμάτων της οργάνωσης σε 16 φορές ισόβια, μετάγεται στις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής δηλαδή εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες ενώ προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου όπως ο Κορυδαλλός.

Ηδη ο Δημήτρης Κουφοντίνας το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες και έχει εξέλθει της φυλακής για διάστημα 48 ωρών και έχει επιστρέψει.

Την αποκάλυψη της μεταφοράς στο Βόλο του «Λουκά» της «17Ν» έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκηςσ ο οποίος απευθύνθηκε και στον πρωθυπουργό ρωτώντας τον «την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «O Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές Βόλου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.