ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Ειρήνη και ασφάλεια σε Συρία και Ιράκ»

Ομιλία του Τούρκου προέδρου με αφορμή την επέτειο της Μάχης του Ματζικέρτ
Ερντογάν: «Ειρήνη και ασφάλεια σε Συρία και Ιράκ»

Στη δέσμευση ότι η χώρα του θα φέρει ειρήνη και ασφάλεια τόσο στο Ιράκ όσο και σε περιοχές της Συρίας που δεν βρίσκονται υπό τον τουρκικό έλεγχο προέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στην επαρχία Μους, με αφορμή την επέτειο της Μάχης του Ματζικέρτ, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι οι επιθέσεις που δέχεται η Τουρκία σε οικονομικό επίπεδο είναι παρόμοιες με προηγούμενες απόπειρες εισβολής στη Μικρά Ασία.

Παράλληλα, ο Ερντογάν προειδοποίησε: “Μην ξεχνάτε, η Μικρά Ασία είναι ένα τείχος και αν αυτό το τείχος καταρρεύσει δεν θα υπάρχουν πια Μέση Ανατολή, Αφρική, Κεντρική Ασία, Βαλκάνια ή Καύκασος”.

Το αισιόδοξο μήνυμα του Τούρκου προέδρου ήταν το εξής: “Δεν είναι τυχαίο που οι μοναδικές περιοχές της Συρίας όπου υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη και σε άλλες περιοχές της Συρίας επίσης. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη στο Ιράκ, όπου δρουν τρομοκρατικές οργανώσεις”.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία στηρίζει ορισμένες οργανώσεις ανταρτών στη Συρία και συνεργάζεται με Ρωσία, Ιράν για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στην περιοχή.

Τουλάχιστον 30.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ερντογάν: «Ειρήνη και ασφάλεια σε Συρία και Ιράκ»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.