ΑΕΚ

Ώρα για «διπλό»

Η ΑΕΚ πηγαίνει στην Τρίπολη για το 2x2, αλλά και για να «σπάσει» μια άσχημη παράδοχη που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια κόντρα στον Αστέρα
Ώρα για «διπλό»

Στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», η ΑΕΚ θα κάνει την πρώτη της εκτός έδρας στάση στη φετινή Σούπερ Λιγκ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος φιλοδοξεί  κόντρα στον Αστέρα (novaspot 1, 21:30) να συνεχίσει από εκεί σταμάτησε με τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ και να κάνει το 2×2. Ωστόσο, το «διπλό» στην Τρίπολη δεν είναι δεδομένο, κυρίως λόγω της παράδοσης που  έχουν χτίσει οι Αρκάδες κόντρα στην «Ενωση».

Από τη στιγμή που ανέβηκε στην Σούπερ Λιγκ, ο Αστέρας έχει υποδεχθεί για το πρωτάθλημα 9 φορές τον Δικέφαλο εκ των οποίων έχει χάσει μόλις τις δυο (πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες τα υπόλοιπα 7 ματς)! Μάλιστα, η τελευταία ήττα των Αρκάδων ως γηπεδούχων έγινε το 2011.

Από τότε, η ΑΕΚ, σε πέντε αναμετρήσεις, ύστερα από την επιστροφή της στην Α’ εθνικη΄κατηγορία, δεν έχει κατορθώσει να φύγει με το «τρίποντο» από την αρκαδική πρωτεύουσα. Να λοιπόν που ήρθε η ώρα για να «σπάσει» αυτή η αντιπαραγωγική παράδοση, μια μέρα έπειτα από τη λήξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, κατά την οποία η πρωταθλήτρια Ελλάδος δεν  προχώρησε σε κάποια μεταγραφή.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΡΑΝ

Ανάμεσα στους 20 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για το ματς στο «Θ. Κολοκοτρώνης», συμπεριλήφθηκε και ο Ερικ Μοράν. Ο Βάσκος φαίνεται ότι παίρνει μια ακόμα ευκαιρία από τον προπονητή των «κιτρινόμαυρων» και επιστρέφει μετά από καιρό στην αποστολή. Αυτό φυσικά, την ώρα που ο 27χρονος έδειχνε ότι δεν υπολογιζόταν και ότι έψαχνε ομάδα στην πατρίδα του. Πάντως, στα χαφ υπάρχει έλλειψη επιλογών και ο Ισπανός μέσος πιστεύεται ότι θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε κάποια από τα πολλά παιχνίδια μέσα στη σεζόν.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Όσο για το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει ο Εβρίτης κόουτς στην Τρίπολη, αυτό θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το ματς κόντρα στον ΠΑΣ. Κάτω από το δοκάρια θα είναι ο Μπάρκας, Μπακάκης- Χουλτ τα μπακ, ενώ ο Τσόσιτς λόγω τις ικανότητάς του να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω, βάζει υποψηφιότητα για το κέντρο της άμυνας δίπλα στον Οικονόμου.  Στο κέντρο αναμένεται να αγωνιστεί ο Σιμόες, με τον Αλεφ να «παίζει» με Γαλανόπουλο για τον χαφ που θα πλαισιώσει τον Πορτογάλο. Μεσοεπιθετικά, η τριπλέτα Μπακασέτας- Μάνταλος- Λιβάια, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να «σπάσει», ενώ για αιχμή του δόρατος προορίζεται ο Πόνσε.

Η Elenko πίσω από το deal με Γκάνσο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ώρα για «διπλό»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.