STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ένα -του Μαρκόφσκι- και να καίει

Ο Λεβαδειακός νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 χάρη σε γκολ του Μάρκο Μαρκόφσκι
Ένα -του Μαρκόφσκι- και να καίει

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Λεβαδειακός που επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Μάρκο Μαρκόφσκι. Αποβλήθηκε ο Κρνέτα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι Βοιωτοί ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλο τους και απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά με μακρινά σουτ. Ο Χουάντερσον κράτησε μόνος του τον Απόλλωνα σε όλο το ματς, αλλά στη φάση του γκολ δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να το απεσωβήσει.

Απογοητευτική η εικόνα της “ελαφράς ταξιαρχίας” και στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ιδιαίτερα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη άμυνα. Ακόμα και μετά την αποβολή του Κρνέτα, η ομάδα του υπηρεσιακού Λευτέρη Βελέντζα απείλησε ελάχιστα.

ΚΑΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και πίεσαν από το ξεκίνημα, έχοντας την πρώτη μεγάλη φάση στο 11’. Με τον Μητρόπουλο να πιάνει ένα καλό σουτ από μακριά και τον Χουάντερσον να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Απόλλωνα να αδυνατεί να απειλήσει. Αντίθετα, ο Λεβαδειακός προσπάθησε και πάλι από μακρινή απόσταση να φτάσει στο γκολ, αλλά ο Χουάντερσον απέκρουσε με τις γροθιές το σουτ του Μαρκόφσκι έξω από την περιοχή.

Τίποτα το αξιόλογο στην συνέχεια και όλα μηδέν στο πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν τελική προσπάθεια.

ΓΚΕΛΑ ΚΡΝΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ, ΣΦΑΛΜΑ ΛΟΥΚΙΤΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες, με τον ρυθμό να παραμένει υποτονικός. Στο 54’ ο Ντιόγκο προσπάθησε από τα αριστερά να πετύχει ένα δύσκολο γκολ, με τον Χουάντερσον να κάνει μία εύκολη απόκρουση σερ κόρνερ. Όπως και τέσσερα λεπτά μετά σε εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη.

Στο 68’ ο Λεβαδειακός έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω σωστής αποβολής του Κρνέτα, ο οποίος έκανε λάθος στην άμυνα και ανέτρεψε τον Μπεντινέλι που έμπαινε μόνος του απέναντι στον Επασί. Ο Μάντζιος εκτέλεσε το φάουλ χαμηλά, λίγο άουτ η μπάλα.

Πέντε λεπτά μετά οι Βοιωτοί βρήκαν το γκολ της νίκης. Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το φάουλ, ο Μαρκόφσκι πήρε την κεφαλιά μετά από εξαιρετική κίνηση στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα και λάθος του Λούκιτς που τον έχασε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στην συνέχεια ο Απόλλωνας έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και πίεσε, όμως, δεν βρήκε κενούς χώρους. Και μοιραία υπέστη τη δεύτερη του ήττα σε ισάριθμα ματς.

MVP: Ο Μάρκο Μαρκόφσκι πέτυχε το γκολ της νίκης και μολονότι δεν πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, εντούτοις με την εξυπνάδα του και την εμπειρία του στη φάση του γκολ χάρισε στον Λεβαδειακό το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

UP: Ο Χουάντερσον έκανε τα πάντα, προκειμένου να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του Απόλλωνα, είχε εξαιρετικές επεμβάσεις, αλλά στη φάση του γκολ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

DOWN: Η τραγική εικόνα του Απόλλωνα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ήταν εμφανέστατη και στο δεύτερο ματς του πρωταθλήματος. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε την αριθμητική του υπεροχή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Ευάγγελος Μανούχος δεν είχε κανένα πρόβλημα και ήταν απόλυτα σωστός σε όλες του τις αποφάσεις, όπως και στην αποβολή του Κρνέτα.

ΓΚΟΛ: 73’ Μαρκόφσκι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37’ Κοντοές, 57’ Ναδάλες, 75’ Μητρόπουλος, 82’ Καραχάλιος, 91’ Γιακουμάκης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 68’ Κρνέτα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος, 4-2-3-1): Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Κρνέτα, Ντιόγκο, Μητρόπουλος, Όμο, Νανγκίς (72’ Καραχάλιος), Σουμπίνιο (84’ Σαβαντογκό), Γιακουμάκης (93’ Αντιλέχου), Μαρκόφσκι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας, 4-3-3): Χουάντερσον, Ναδάλες, Κύργιας, Λούκιτς, Στάθης, Κοντοές (87’ Ελ Χελβέ), Ζοάο Πέδρο (62’ Ντ’ Ούρσο), Κονέ (77’ Σικαμπάλα), Μπεντινέλι, Μάντζιος, Τριάδης.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ένα -του Μαρκόφσκι- και να καίει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.