ΠΑΟΚ

«Βαρόμετρο» και στη μέτρια βραδιά του ο Βιεϊρίνια

Η ποιότητα του Βιεϊρίνια είναι αδιαμφισβήτητη
«Βαρόμετρο» και στη μέτρια βραδιά του ο Βιεϊρίνια

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μπορεί να μην βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και να μην πραγματοποιεί τις εμφανίσεις στις οποίες είχε συνηθίσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ωστόσο παραμένει ο παίκτης-βαρόμετρο του «δικεφάλου» στις πρώτες δύο νίκες της σεζόν κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, ο αρχηγός των Κυπελλούχων Ελλάδος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας με διαφορά από τους υπόλοιπους. Η παρουσία του στις δύο αναμετρήσεις ήταν κομβική για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς όταν εκείνος ανέβασε την απόδοσή του, ο ΠΑΟΚ βρήκε τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε τα δύο γκολ, που του έχουν χαρίσει έως τώρα έξι βαθμούς.

Ο 32χρονος αριστερός οπισθοφύλακας ήταν πρώτος με διαφορά από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του σε κλεψίματα, έχοντας συνολικά οκτώ σε δύο ματς. Την πρωτιά, ωστόσο, κατέχει και σε αρκετές ακόμη κατηγορίες όπως οι πετυχημένες σέντρες αλλα και οι προσωπικές ενέργειες με τέσσερις άψογες διεισδύσεις παρά το γεγονός πως αγωνίζεται στην αμυντική γραμμή του «δικεφάλου».

Πρώτος στον ΠΑΟΚ και συνολικά δεύτερος σε ολόκληρη τη Super League πίσω από τον Δημήτρη Γιαννούλη, που επίσης ανήκει στους «ασπρόμαυρους», είναι ο Βιεϊρίνια στον συντονισμό της ομάδας του σε αυτά τα πρώτα δύο ματς του πρωταθλήματος.

Ο Πορτογάλος άσος είναι επίσης κορυφαίος πασέρ της ομάδας του με συντριπτική διαφορά από τους υπολοίπους, έχοντας συνολικά 28 πάσες σε δύο αγώνες, γεγονός που δείχνει ότι στην πλειοψηφία των επιθέσεων του ΠΑΟΚ η μπάλα περνάει από τα πόδια του αρχηγού προκειμένου να οργανωθεί κατάλληλα το παιχνίδι.

Στη συνολική αξιολόγηση της Super League και λαμβάνοντας πάντα υπόψιν ότι ο αρχηγός του «δικεφάλου» δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο φόρμας, βρίσκεται στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Super League ο Βιεϊρίνια έχει επιχειρήσει τρεις φορές να απειλήσει την αντίπαλη εστία ενώ η αριστερή πτέρυγα του ΠΑΟΚ αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου όταν έχει την μπάλα στην κατοχή της.

Ο τραυματισμός, που αντιμετώπισε ο Πορτογάλος στα πρώτα ματς της σεζόν και του στέρησε τη συμμετοχή από τις αναμετρήσεις κόντρα σε Βασιλεία εκτός και Σπαρτάκ Μόσχας εντός έδρας σίγουρα τον έχει αφήσει λίγο πίσω και δεν του έχει επιτρέψει έως τώρα να βρει τον ρυθμό που θα ήθελε. Παρ’ όλα αυτά είναι ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της σεζόν και η απόδοσή του αποτελεί βαρόμετρο για την συνολική απόδοση της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Εκνευρισμός Ιβάν για τη φωτοβολίδα

Η ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ στο Europa League

Ελ Καντουρί: Ο παίκτης-κλειδί του φετινού ΠΑΟΚ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Βαρόμετρο» και στη μέτρια βραδιά του ο Βιεϊρίνια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.