ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Θέλουν να τους κάνουν να… γουστάρουν!

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για τις μελετημένες και εύστοχες κινήσεις των παραγόντων του Αρη σε ό,τι αφορά στην σχέση με τον κόσμο, στην επίκληση της ιστορίας και φυσικά στο…δέος που προκαλεί το «Αλεξάνδρειο»
Θέλουν να τους κάνουν να… γουστάρουν!

Ποτέ δεν παρουσιάστηκαν ως οι λεφτάδες που θα απογειώσουν τον Αρη στην Ευρωλίγκα, στο ΝΒΑ και στο διαπλανητικό πρωτάθλημα. Ποτέ δεν είπαν ότι θα φτιάξουν γήπεδα στα πρότυπα του ΝΒΑ και ότι θα φέρουν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στην…χειρότερη.

Μπορεί να έριξαν μερικές σταγόνες υπερβολής στην αναφορά τους στην ιστορία και στο χρυσό παρελθόν (κανείς από τους τωρινούς παίκτες δεν μπορεί ναι είναι Γκάλης, Γιαννάκης ή Σούμποτιτς) αλλά κι αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι. Της εξωστρέφειας και της επικοινωνίας. Της προβολής και της βιτρίνας. Της αξιοποίησης ενός brand που μπορεί να… ταλαιπωρήθηκε αλλά ουδέποτε έπαψε να θεωρείται λαμπερό και ισχυρό.

Στον Αρη, τουλάχιστον στο σημείο που βρισκόμαστε μέχρι αυτή την στιγμή, το πάνε καλά το έργο. Ποντάρουν πολύ στο συναίσθημα, ακόμα περισσότερο στην σχέση του κόσμου με την ομάδα (που είναι ισχυρή) αλλά και στο να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες ότι όλα είναι αλυσίδα. Και μπορεί κανείς να μην είναι Γκάλης, Γιαννάκης ή Σούμποτιτς και μπορεί ο Αρης να μην έχει βλέψεις για πρωτάθλημα αλλά σίγουρα έχει τους δικούς του μικρούς αλλά σημαντικούς στόχους…

Τα παχιά λόγια και οι προσδοκίες που έμειναν στις λέξεις και δεν μετουσιώθηκαν σε πράξεις, κλόνισαν σημαντικά την ομάδα. Τα απαγορευτικά από την FIBA υποχρέωσαν τον Αρη σε ξένους μόνο από την Basket League (που ήταν εδώ στην χώρα μας δηλαδή το letter of clearance) και σε προσεκτικές αλλά και γρήγορες κινήσεις. Η παραμονή του Λευτέρη Μποχωρίδη και του Γκάρι Μπελ ήταν τα μεγάλα κέρδη. Οι πέντε ξένοι που πλαισίωσαν τον Μπελ είχαν καλή ή καλές σεζόν στην Basket League. Ολοι γνωρίζουν τι θα πει «ελληνικό πρωτάθλημα». Τι θα πει «μονομαχία με τον ΠΑΟΚ».

Και όσοι δεν μπορούν να το καταλάβουν καλά, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τι σημαίνει «Αρης». Γι αυτό και ο Δημήτρης Γουλιέλμος επέλεξε το μουσείο του Αρη για να τους μιλήσει. Γι’ αυτό και υπήρξε ανοιχτή προπόνηση για τον κόσμο στο Αργος Ορεστικό, γι’ αυτό και επιλέχθηκε να γίνει στο «Αλεξάνδρειο» και με τον κόσμο στην εξέδρα η παρουσίαση των παικτών.

Η ομοψυχία, η έννοια της οικογένειας, οι στενοί δεσμοί ομάδας- κόσμου θα βάλουν την βάση επάνω στην οποία θα κινηθεί η ομάδα. Μετά τα όσα πέρασε ο Αρης, οι παίκτες χρειάζονταν αγάπη. Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι τετραπέρατος σ’ αυτά τα παιχνίδια…

Η προαγωγή του Ουάμπα στην πρώτη ομάδα έδειξε επίσης ότι ο Αρης δεν είναι απλώς μια ομάδα μπάσκετ, αλλά κάτι παραπάνω. Για μια ακόμη φορά ο μπασκετόκοσμος συζήτησε θετικά για τον Αρη… Όπως σε τόσες άλλες περιπτώσεις φέτος.

Τολμώ να πω ότι μ’ αρέσει η εικόνα που βγάζει προς τα έξω ο Αρης και αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές αυτού του υπέροχου πλάνου. Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό, η ομάδα δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακή.

Οι διοικούντες ουδέποτε παρουσιάστηκαν ως Ωνάσηδες αλλά ως απλοί άνθρωποι, αποφασισμένοι να εξυγιάνουν την εταιρεία και να ενισχύσουν έτσι την ομάδα. Εχουν πλάνο… Εστω κι αν ο Δημήτρης Γουλιέλμος (δικηγόρος γαρ) τα είπε αρκετά πιο όμορφα, ακόμα και με την λογική της δημιουργικής ασάφειας,  ουσιαστικά αυτό εννοούσε: «Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να σβήσουμε τις αμαρτίες».

Μέχρι τώρα το.. έργο το πάνε μια χαρά. Αν αποδειχθούν το ίδιο συνεπείς και στις πληρωμές (το μεγάλο θέμα των τελευταίων ετών) τότε πραγματικά θα έχουν φτιάξει κάτι πολύ καλό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θέλουν να τους κάνουν να… γουστάρουν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College