EUROPA LEAGUE

Δυσκολότερα απ’ ότι περίμενε η Μίλαν

Ο Ιγουαΐν φρόντισε για το αυτονόητο στο Λουξεμβούργο και η Μίλαν ξεκίνησε με το δεξί (1-0) κόντρα στη Ντουντελάνζ. «Τεσσάρα» η Άρσεναλ, καλύτερο Ρεντ Μπουλ το… αυστριακό!
Δυσκολότερα απ’ ότι περίμενε η Μίλαν

Ποιος θα της το έλεγε της Μίλαν πως θα έπαιζε ευρωπαϊκό ματς στο Λουξεμβούργο και μάλιστα θα δυσκολευόταν! Η Ντουντελάνζ απέδειξε το μαχητικό της πνεύμα, με τον Ιγουαΐν να εξασφαλίζει για το ξεκίνημα των «ροσονέρι» με το δεξί, έστω και με το ισχνό 1-0.

Ο «πιπίτα» πέτυχε στο Κάλιαρι το παρθενικό του γκολ με τη νέα του ομάδα και της έδωσε βαθμό. Το ίδιο σημαντικό ήταν και το δεύτερο τέρμα του κι ήταν ο αντίπαλος άσημος. Ο Τζενάρο Γκατούζο άλλαξε τους 9 από της ενδεκάδας του πρωταθλήματος και η Μίλαν δυσκολεύτηκε τρομερά να καθαρίσει το ματς. Μάλιστα στο 32’ η Ντουντελάνζ απείλησε την εστία του Ρέινα με βολέ του Τουρπέλ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ιγουαΐν προειδοποίησε στο 49’, χάνοντας όμως το τετ α τετ, για να επανορθώσει δέκα λεπτά μετά. Το σουτ βέβαια κόντραρε πριν καταλήξει στα δίχτυα, αλλά η δουλειά για τους Ιταλούς έγινε, παίρνοντας χάρη στο 1-0 κεφάλι στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Ντουντελάνζ (Ντίνο Τοπμέλερ): Φρίζινγκ, Σνελ, Πρεμπέ, Μαλζέ (84′ Γιορντάνοβ), Ελ Χριτί (80′ Μελισέ), Κρούσκα, Στέλβιο (75′ Στουμπφ), Κουτουριέ, Σινάνι, Τουρπέλ.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Αμπάτε, Καλντάρα, Ρομανιόλι, Λασάλτ, Μπακαγιόκο, Χοσέ Μάουρι (80′ Τσαλχάνογλου), Μπερτολάτσι (70′ Κεσί), Καστιγιέχο, Μπορίνι (88′ Χαλίλοβιτς), Ιγουαΐν.

Άρσεναλ χαλαρά με… τετάρτη

Το 4-2 της Άρσεναλ με τη Βόρσκλα είναι παραπλανητικό. Στην πραγματικότητα, στη νίκη που έκανε τον Έμερι τον ρέκορντμαν του Europa League, οι «κανονιέρηδες» δεν απειλήθηκαν ποτέ.

Τουλάχιστον μέχρι να σβήσουν τις μηχανές. Ομπαμεγιάνγκ (32′, 56′), Γουέλμπεκ (48′) και  Οζίλ (74′) είχαν διαμορφώσει ένα ανετότατο 4-0 μέχρι το τελευταίο τέταρτο και οι Λονδρέζοι χαλάρωσαν με αποτέλεσμα να δεχθούν δύο γκολ (77′ Τσεσνακόβ, 90’ Σαρπάρ) από τους Ουκρανούς.

Η Σπόρτινγκ ίδρωσε κόντρα στην Κάραμπακ, ωστόσο είχε την ποιότητα και μπήκε με το δεξί χάρη στο 2-0 (54′ Ραφίνια, 88′ Καμπράλ) στον όμιλο.

 

Στην αναμέτρηση των δύο… φιλικών σωματίων, η Ζάλτσμπουργκ αποδείχτηκε ο ταύρος της Ρεντ Μπουλ με την περισσότερη ενέργεια, αφού έφυγε με μεγάλη νίκη με 3-2 από τη Λειψία (8′ Κέσερου, 31′ Μαρσελίνιο / 38′, 69′ Χάβερτζ, 63′ Τέλιν). Στο έτερο ματς του ομίλου, με το γκολ του Γκριφιθς (87’), η Σέλτικ λύγισε τη Ρόζενμποργκ.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ισοπέδωσε με 4-1 (17′ Σούνιτς, 28′, 57′ Χάιροβιτς, 60′ Όλμο / 47′ Νόιτσταντερ) τη Φενέρμπαχτσε και έγινε φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου, αφού η Άντερλεχτ υπέστη κάζο, χάνοντας 1-0 (79′ Όραβετς) από τη Σπαρτάκ Τρνάβα.

 

Τα αποτελέσματα

1ος Όμιλος

ΑΕΚ Λάρνακας – Ζυρίχη 0-1
Λουντογκόρετς – Λεβερκούζεν 2-3

2ος Όμιλος

Σέλτικ – Ρόζενμποργκ 1-0
Λειψία – Ζάλτσμπουργκ 2-3

3ος Όμιλος

Σλάβια Πράγας – Μπορντό 1-0
Κοπεγχάγη – Ζενίτ 1-1

4ος Όμιλος

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Φενέρμπαχτσε 4-1
Σπαρτάκ Τρνάβα – Άντερλεχτ 1-0

5ος Όμιλος

Άρσεναλ – Βόρσκλα 4-2
Σπόρτινγκ – Καραμπάγκ 2-0

6ος Όμιλος

Ντουντελάνζ – Μίλαν 0-1
Ολυμπιακός – Μπέτις 0-0

7ος Όμιλος

Ραπίντ Βιέννης – Σπαρτάκ Μόσχας 2-0
Βιγιαρεάλ – Ρέιντζερς 2-2

8ος Όμιλος

Μαρσέιγ – Άιντραχτ 1-2
Λάτσιο – Απόλλων Λεμεσού 2-1

9ος Όμιλος

Μπεσίκτας – Σάρπσμποργκ 3-1
Γκενκ – Μάλμε 2-0

10ος Όμιλος

Σεβίλλη – Σταντάρ Λιέγης 5-1
Ακισάρ – Κρασνοντάρ 0-1

11ος όμιλος

Ντινάμο Κιέβου – Αστανά 2-2
Ρεν – Γιάμπλονετς 2-1

12ος Όμιλος

ΠΑΟΚ – Τσέλσι 0-1
Βίντι – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-2

Ζορίστηκε, αλλά πήρε βαθμό «χρυσάφι»!

Η ΜΠΑΤΕ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βίντι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δυσκολότερα απ’ ότι περίμενε η Μίλαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Άγγελος Ρουχωτάς

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.