ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα Σκοπίων: «Μπράβο» Τσίπρα σε Ζάεφ – Αντίδραση Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζάεφ, δήλωσε ότι άνω του 90% του συνόλου των ψήφων ήταν υπέρ του «ναι»
Δημοψήφισμα Σκοπίων: «Μπράβο» Τσίπρα σε Ζάεφ – Αντίδραση Ν.Δ.

«Άνω του 90% του συνόλου των ψήφων ήταν υπέρ του ‘ναι’, επομένως είναι η σειρά του Κοινοβουλίου», ήταν η δήλωση που έκανε ο Ζόραν Ζάεφ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας  και φέρεται να τον επαίνεσε για την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας.

Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για το ζήτημα: «Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια για την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό κατέθεσε τον Ιούνιο πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Η εντελώς διαφορετική υποδοχή που επιφύλαξαν στο αποτέλεσμα του Σκοπιανού δημοψηφίσματος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιβεβαιώνουν δυστυχώς ότι η χώρα κυβερνάται από μια κυνική σύμπραξη ανθρώπων που αδιαφορούν για το εθνικό συμφέρον προτάσσοντας την παραμονή τους για λίγους ακόμη μήνες στις καρέκλες της εξουσίας.

Η Ν.Δ. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ισχύσει η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημοψήφισμα Σκοπίων: «Μπράβο» Τσίπρα σε Ζάεφ – Αντίδραση Ν.Δ.», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.