ΠΑΟΚ

Ο Μ(αουρίσιο)VP ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Η εξαιρετική έως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ομαδική προσπάθεια της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου και την αποτελεσματικότητά της σε άμυνα και επίθεση. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως ορισμένοι παίκτες-κλειδιά με την ποιότητά τους είναι καθοριστικοί. ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΙΤΣΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΤΣΙΔΗ Ενας από αυτούς είναι δίχως αμφιβολία ο Ζοσέ...
Ο Μ(αουρίσιο)VP ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Η εξαιρετική έως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ομαδική προσπάθεια της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου και την αποτελεσματικότητά της σε άμυνα και επίθεση. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως ορισμένοι παίκτες-κλειδιά με την ποιότητά τους είναι καθοριστικοί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΙΤΣΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΤΣΙΔΗ

Ενας από αυτούς είναι δίχως αμφιβολία ο Ζοσέ Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος άσος έχει καταλυτική συμβολή στον φετινό ΠΑΟΚ κι αυτό αποδεικνύεται και από τα στατιστικά του… Σε 5 ματς πρωταθλήματος έχει συμπληρώσει 450 λεπτά συμμετοχής με ένα γκολ, ενώ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» που αγωνίζεται είτε στο κέντρο είτε στην επίθεση και έχει 12 κλεψίματα.

Ο Βραζιλιάνος έχει ελαχιστοποιήσει τα λάθη του με μόλις 12 καταγεγγραμένα όταν ο Πέλκας έχει 28 και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια 39, όντας και ο 1ος σε αυτή την αρνητική στατιστική. Στις μέχρι τώρα συμμετοχές του στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος ο 29χρονος άσος των «ασπρόμαυρων» έχει 37 πετυχημένες πάσες και βρίσκεται στη 2η θέση της συγκεκριμένης λίστας πίσω από τον Πορτογάλο αρχηγό της ομάδας, ο οποίος ηγείται στην συγκεκριμένη κατηγορία με 90 μεταβιβάσεις.

Έχει αυξήσει τα ποσοστά του

Γενικότερα, οι εμφανίσεις του Μαουρίσιο είναι ενδεικτικές της εξαιρετικής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται ο Βραζιλιάνος άσος, ο οποίος έχει ήδη φέτος καλύτερο ποσοστό σε πετυχημένες ντρίπλες 75% έναντι του 65% που είχε πέρσι.

Επίσης, ο Βραζιλιάνος δραστηριοποιείται μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν περισσότερο στον επιθετικό τομέα αφού έχει αυξήσει τα ποσοστά του στα σουτ εντός εστίας από το 29% στο 33%, ενώ έχει και δύο ασίστ, μία στα προκριματικά του Champions League στο ματς της Τούμπας κόντρα στην Μπενφίκα και μία στο πρόσφατο εκτός έδρας παιχνίδι για τους ομίλους του Europa League απέναντι στην Μπάτε Μπορίσοβ. Φέτος, ο πρώην άσος της Ζενίτ είναι πιο αποτελεσματικός αφού μειώνοντας τα λάθη του, χάνει πολύ πιο δύσκολα την μπάλα κι έτσι έχουν αυξηθεί τα φάουλ που του κάνουν οι αντίπαλοι, καθώς αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να τον σταματήσουν.

Στο «Top 5» της Ευρώπης ο ΠΑΟΚ!

Γ.Σαββίδης: «Χαλαρά, η ζωή είναι ωραία κύριε Βασιλειάδη…» (pic)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μ(αουρίσιο)VP ΤΟΥ ΠΑΟΚ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.