STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ανετος και νικητής ο Παναθηναϊκός (pics)

Το παιχνίδι ήταν κακό. Μην γελιέστε από την τελική διαφορά. Ο Παναθηναϊκός ούτε καν έδωσε ισχύ. Επικράτησε του Αρη επειδή διαθέτει καλύτερο ρόστερ. Περισσότερες λύσεις. Και εκμεταλλεύτηκε κάθε… σπιθαμή που του πρόσφεραν απλόχερα οι Θεσσαλονικείς. Το τελικό 84-63 είναι απόλυτα δίκαιο. Για τον Παναθηναϊκό που είχε ως πρώτο… βιολί τον ορεξάτο Μάρκους Ντένμον με 18...
Ανετος και νικητής ο Παναθηναϊκός (pics)

Το παιχνίδι ήταν κακό. Μην γελιέστε από την τελική διαφορά. Ο Παναθηναϊκός ούτε καν έδωσε ισχύ. Επικράτησε του Αρη επειδή διαθέτει καλύτερο ρόστερ. Περισσότερες λύσεις. Και εκμεταλλεύτηκε κάθε… σπιθαμή που του πρόσφεραν απλόχερα οι Θεσσαλονικείς.

Το τελικό 84-63 είναι απόλυτα δίκαιο. Για τον Παναθηναϊκό που είχε ως πρώτο… βιολί τον ορεξάτο Μάρκους Ντένμον με 18 πόντους (2/3 διπ., 3/6 τριπ,, 5/6 βολές). Τον ακολούθησε ο Ντίνος Μήτογλου με 11 πόντους και ένα απίθανο τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου στη λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Τον ρόλο του… αντιήρωα για ένα ακόμη ματς ανέλαβε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο: 9 πόντοι με απόλυτα ποσοστά (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ).

Οι «πράσινοι» πήραν 49 ριμπάουντ (απόρροια της αστοχίας των παικτών του Αρη, 37/95 σουτ!), έδωσαν 20 ασίστ, έκαναν 11 κλεψίματα και υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε 22 λάθη! Την ίδια στιγμή, η αδυναμία του Αρη πρόσφερε στους «πράσινους» τη σιγουριά πως μία λάθος απόφαση ή εκτέλεση δεν πρόκειται να τους κοστίσει. Και μέχρι ένα σημείο, υπήρχαν επιπόλαιες αποφάσεις και εκτελέσεις (22 λάθη για τον Παναθηναϊκό). Όταν πλέον άνοιξε το σκορ, τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τις προσπάθειες των παικτών του Πασκουάλ.

Για τον Αρη δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά. Αντεξε μέχρι τα μέσα της πρώτης περιόδου. Και έπειτα κυνηγούσε ασθμαίνοντας. Ξεχνώντας προφανώς πως πλέον η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου βρίσκεται μόνο μία νίκη πάνω από τη δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α2!

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να μοιράσει ξανά τον χρόνο συμμετοχής: Ο Καλάθης αγωνίστηκε σχεδόν 17 λεπτά, ο Σίγκλετον 16, το ίδιο και ο Γκιστ.

Αν υπάρχει κάτι που ο Καταλανός προπονητής πρέπει να ξεχάσει είναι το ποσοστό των ελεύθερων βολών. Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, ο Αρης συμπλήρωνε γοργά τα ομαδικά φάουλ και οι «πράσινοι» πήγαιναν απο νωρίς στις βολές. Το αποτέλεσμα ήταν να εκτελέσουν 39 βολές. Θα αναρωτηθείτε, που είναι το πρόβλημα; Ευστόχησαν μόλις στις 26 (66%).

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 41-30, 69-42, 84-63.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Τσ.Πασκουάλ): Ντένμον 18 (6 ριμπ., 3 λάθη), Λεκαβίτσιους 2, Ογκουστ 8, Αντετοκούνμπο 9 (1), Σίγκλετον 4 (4 ριμπ.), Παππάς 9 (1), Γκιστ 6, Βουγιούκας 6, Καλαϊτζάκης 1, Γκέιμπριελ 3 (1), Καλάθης 7 (1), Μήτογλου 11 (1/1 τριπ., 5 ριμπ., 5 λάθη).

ΑΡΗΣ (Β.Αγγέλου): Μάρας 4, Μποχωρίδης 8 (2/7 τριπ.), Μούρτος, Αθηναίου 6 (2/7 τριπ.), Ντουβιέ 9 (1), Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 14 (1), Πουλιανίτης 3 (1), Χρηστίδης, Προύιτ 5 (1/6 τριπ.), Μπελ 9 (1).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανετος και νικητής ο Παναθηναϊκός (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.