ΣΤΙΒΟΣ

Καραλής: «Η ψυχολόγος μου με βοήθησε να χαλαρώσω»

Ο ρόλος της Φρόσως Πατσού στην επιστροφή του πρωταθλητή του επί κοντώ στις προπονήσεις
Καραλής: «Η ψυχολόγος μου με βοήθησε να χαλαρώσω»

Ο τραυματισμός του Εμμανουήλ Καραλή στον προσαγωγό, του στέρησε την δυνατότητα να κατέβει στην καλοκαιρινή σεζόν στους αγώνες, σε μια χρονιά που ήταν σε τοπ φόρμα. Αυτό τον έριξε λίγο ψυχολογικά καθώς ήθελε να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αλλά το πρόβλημα δε λυνόταν.

Έκανε υπομονή και τελικά αφού εγκατέλειψε κάθε ιδέα να αγωνιστεί το καλοκαίρι, ξεκίνησε πριν ένα μήνα προπονήσεις μαζί με τον Ανδρέα Τσώνη. Σε δηλώσεις του ο πρωταθλητής του επί κοντώ, στάθηκε στην βοήθεια που του πρόσφερε η ψυχολόγος και πρώην πρωταθλήτρια των σπριντ, Φρόσω Πατσού, λέγοντας πως του έφερε πίσω την αισιοδοξία για την επόμενη σεζόν.

«Ήταν μεγάλη υπόθεση να μπορέσω να πείσω τον εαυτό μου πως όλα θα πάνε καλά και πως δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το γεγονός ότι θα έχανα μια ολόκληρη σεζόν. Το κυριότερο είναι να είμαι υγιής, ώστε στο μέλλον να διεκδικώ με συνέπεια συμμετοχή και διάκριση σε μεγάλες διοργανώσεις. Σε αυτό με βοήθησε πολύ η ψυχολόγος μου Φρόσω Πατσού», είπε ο Καραλής που πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, ενώ στις προπονήσεις έχει μαζί του πλέον και την «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου.

«Προσαρμόστηκα γρήγορα στο νέο περιβάλλον και σε αυτό συνέβαλε τόσο ο προπονητής όσο και οι συναθλητές μου. Με βοηθάει πάρα πολύ η παρουσία της Νικόλ όχι μόνο σε επίπεδο προπόνησης, αλλά και ψυχολογικά. Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας για την νέα χρονιά και νιώθω ήδη πολύ καλά και ανυπόμονος να μπω και πάλι στους αγώνες. Σύμφωνα με όσα έχουμε πει με τον προπονητή μου θα κάνω τους πρώτους μου αγώνες τον Ιανουάριο. Ο στόχος για τον χειμώνα είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού», συμπλήρωσε ο νεαρός πρωταθλητής που θα πάει τον Δεκέμβρη στο Μονακό ως προσκεκλημένος της IAAF, για το Γκαλά όπου θα ανακοινωθούν οι κορυφαίοι αθλητές του 2018.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καραλής: «Η ψυχολόγος μου με βοήθησε να χαλαρώσω»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.