ΒΟΛΕΪ

Ψάχνει θαύμα στη Τουρκία ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκες» έχασαν με 3-2 από την Μπούρσα στου Ρέντη στον πρώτο τελικό του Τσάλεντζ Καπ
Ψάχνει θαύμα στη Τουρκία ο Ολυμπιακός

Ένα… βουνό καλούνται να ανέβουν τα κορίτσια της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού στη ρεβάνς της Τουρκίας (11/4), καθώς χθες έχασαν στου Ρέντη από την Μπούρσα με 3-2 σετ και πλέον το όνειρο της κατάκτησης του Τσάλεντζ Καπ έγινε πολύ δύσκολο. Η ομάδα από τη Τουρκία πήρε πέρυσι τον τίτλο από τον Ολυμπιακό και φέτος με ακόμη πιο ενισχυμένη ομάδα, άντεξε στη πίεση του Ολυμπιακού που πλέον θέλει καθαρή νίκη (3-0 ή 3-1) ώστε να πάρει τον τίτλο, ή νίκη με 3-2 για να κυνηγήσει τον τίτλο στο «χρυσό σετ».

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και στο σερβίς της Νιέμερ έφυγε μπροστά με 6-2, κάνοντας ένα σερί 4-0. Το σκορ πήγε στο 8-3 πριν το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (και 9-3 στον επόμενο πόντο), με της παίκτριες της Μπούρσα να κάνουν λάθη στις επιθέσεις τους, φανερά επηρεασμένες από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, καθώς οι οπαδοί του Ολυμπιακού κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο, προσπαθώντας να ενισχύσουν τις παίκτριες της ομάδας τους.

Οι παίκτριες της Μπούρσα άρχισαν να πιέζουν ωστόσο στο σερβίς την υποδοχή του Ολυμπιακού και μείωσαν σε 11-10 και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά στο σκορ με 14-12 καθώς οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν να δυσκολεύονται στο κομμάτι αυτό. Ένα νέο μικρό σερί 5-0 έφτασε το σκορ στο 21-15 για την Μπούρσα, που ουσιαστικά εκεί έκανε το 1-0 στα σετ.

Οι Τουρκάλες μπήκαν το ίδιο δυναμικά στο δεύτερο σετ. Πήραν προβάδισμα τριών πόντων (5-2), με τον Κοβάσεβιτς να προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα λίγο στην υποδοχή του Ολυμπιακού. Αυτό έγινε αρχικά, όμως στην επίθεση, δε μπορούσαν να βρουν λύσεις, με τις παίκτριες της Μπούρσα να βγάζουν εκπληκτικές άμυνες και να φτάνουν στο 8-4 αρχικά και στη συνέχεια στο 15-8.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού βελτιώθηκαν στην επίθεση και μείωσαν σε 16-13, όμως η ομάδα της Μπούρσα πήγε το σκορ στο +5 ξανά (18-13). Η Χίππε… ανέλαβε δράση κάπου εκεί και μείωσε το σκορ σε 21-19. Η Νιέμερ συνέχισε στο σερβίς και με δύο άσους ισοφάρισε 21-21! Ένα μπλοκ της Χίππε κράτησε την ισοπαλία στο 22-22, όμως με δύο απίθανες άμυνες η Μπούρσα πήγε στο 24-22. Ο Ολυμπιακός πήρε το μπλοκ και μείωσε σε 24-23, αλλά το σετ τελείωσε σε καρφί των αντιπάλων.

Απίθανο σετ από Ολυμπιακό

Με δεδομένο το 0-2, οι παίκτριες του Ολυμπιακού δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Μπήκαν στο σετ πιο αποφασισμένες και ξεκίνησαν με προβάδισμα 7-1 χάρη στο μπλοκ τους και τα λάθη των αντιπάλων τους στο σερβίς της Γιώτα. Στη συνέχεια στο σερβίς της Λαμπρούση το σκορ έφτασε στο +9 (13-4), λες και μπήκε… άλλη ομάδα στο τάραφλεξ.

Στο 13-5 η Εργκούλ τραυματίστηκε καθώς έπεσε πάνω στο πόδι της η Χίππε, με την Τουρκάλα να βγαίνει υποβασταζόμενη σπαράζοντας στο κλάμα, καθώς δε μπορούσε να το πατήσει καθόλου. Αυτή ήταν τεράστια απώλεια για την Τουρκική ομάδα που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια στο σετ, με το σκορ να φτάνει στο απίστευτο 24-6 και τον Ολυμπιακό στη συνέχεια να μειώνει σε 2-1.

Ανατροπή και τάι μπρέικ!

Στο τέταρτο σετ οι Τουρκάλες μπήκαν πιο συγκεντρωμένα. Με δύο μπλοκ πέρασαν μπροστά με 4-2, η Χίππε στο σερβίς ισοφάρισε σε 4-4. Οι παίκτριες της Μπούρσα «χτυπώντας» στο αδύναμο σημείο του Ολυμπιακού, την υποδοχή, πέρασαν με 6-4 μπροστά, όμως ξανά η Χίππε ισοφάρισε σε 6-6!

Τα συνεχόμενα λάθη όμως στην επίθεση έφεραν ξανά τον Ολυμπιακό πίσω στο σκορ με 11-7 και 14-8, κάνοντας το έργο του Ολυμπιακού πάρα πολύ δύσκολο. Η Χίππε όμως δεν είχε πει τη τελευταία της λέξη. Με τρεις κερδισμένες επιθέσεις μείωσε σε 15-14 και έβαλε και πάλι τον Ολυμπιακό στο κόλπο. Η Πολ με καρφί ισοφάρισε σε 16-16, με την Χίππε να δίνει με άσο το προβάδισμα στον Ολυμπιακό 17-16!

Η Χίππε όμως και η Χριστοδούλου έκαναν το σκορ 21-18 για τον Ολυμπιακό και η Λαμπρούση με δύο άσους το 25-18, κάνοντας το 2-2 και οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ!

Στο καθοριστικό σετ η ομάδα της Μπούρσα πήρε προβάδισμα δύο πόντων στο 5-3, η Νιέμερ ισοφάρισε σε 5-5 σε μια απίθανη φάση διαρκείας, αλλά οι παίκτριες της Μπούρσα έκαναν ένα σερί 4-0 και πήγαν το σκορ στο 9-5, βάζοντας ξανά την ελληνική ομάδα με τη πλάτη στον τοίχο. Η Λαμπρούση πήγε στο σερβίς, η Χίππε μείωσε σε 9-7, όμως η Μπούρσα κράτησε το προβάδισμα και έφτασε στο 13-9. Η Γιώτα με καλό σερβίς έκανε το 13-11, η Πολ με καρφί μείωσε σε 13-12, όμως το μπλοκ της Μπούρσα έφερε το 14-12. Η Χίππε έκανε το 14-13 και πήγε στο σερβίς για να κρατήσει ζωντανό τον Ολυμπιακό και ενώ το σερβίς της ήταν εκπληκτικό, οι Τουρκάλες έβγαλαν απίθανη άμυνα και πήραν τον πόντο και μαζί και το ματς.

Στο τέλος του αγώνα η Τουρκάλα Εργκούλ που τραυματίστηκε βγήκε στο γήπεδο με πατερίτσες και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, βάζοντας τα κλάματα και ευχαριστώντας τις συμπαίκτριές της για τη νίκη.

«Θέλαμε λίγη τύχη σήμερα. Δείξαμε ότι είμαστε πολύ κοντά στη Τουρκική ομάδα. Καταφέραμε να αλλάξουμε το ματς και να διεκδικήσουμε τη νίκη παίζοντας διαφορετικά. Ήμασταν άτυχοι στη τελευταία φάση. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε δύο σετ και θα πάμε εκεί να παλέψουμε για τη νίκη», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μ. Κοβάσεβιτς μετά το τέλος του αγώνα.

Τα σετ: 17-25, 23-25, 25-7, 25-18, 15-13

** Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 13 άσους, 55 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων και της Μπούρσα από 5 άσους, 61 επιθέσεις,  9 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιώτα 9, Νιέμερ 18, Πολ 20, Λαμπρούση 6, Χριστοδούλου 2, Χίππε 24 / Κονόμη (λ. 53%υπ., 47% αρ.), Κοκκινάκη (λ.), Κωνσταντινίδου.

ΜΠΟΥΡΣΑ: Εργκούλ Αβτσί 4, Λέις 9, Γιλντιρίμ 12, Μπελιέν 10, Καραγκάτς 4, Ντιμίτροβα 32 / Σαριόγλου (λ. 47%υπ., 27%αρ.), Μπιτσένκο 1, Αλμπαραγιάκ 2, Αϊντινογκουλάρι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ψάχνει θαύμα στη Τουρκία ο Ολυμπιακός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.