ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρκικό σκάφος παρενοχλεί το σκάφος του Λιμενικού

Το συμβάν έλαβε χώρα ανοιχτά της Χίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης προσφυγών
Τουρκικό σκάφος παρενοχλεί το σκάφος του Λιμενικού

Οι αντεγκλήσεις στο Αιγαίο είναι συχνές και τη Μ. Τετάρτη (4/4) το ΑΝΤ1 παρουσίασε βίντεο, το οποίο δείχνει τουρκική ακταιωρό να παρενοχλεί σκάφος του ελληνικού Λιμενικού ανοιχτά της Χίου.

Το τελευταίο επιχειρούσε εκείνη τη στιγμή να διασώσει 53 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος διακινητών. Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής σχεδόν παρατηρούσε την είσοδο λέμβου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και μόλις μπήκε σε αυτά οι Τούρκοι έμειναν απλώς θεατές.

Όταν κάποιοι από τους μετανάστες έπεσαν στη θάλασα σε ελληνικά χωρικά ύδτα, το σκέφος του λιμενικού σώματος κινήθηκε προς τους ναυαγούς προκειμένου να τους προσφέρει βοήθεια.

Για αρκετή ώρα το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έπλεε στα ελληνικά χωρικά ύδτα ισχυριζόμενο πως ελληνικό σκάφος βρισκόταν σε τουρκικά ύδατα, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε.

Να σημειωθεί πως το λιμενικό για το περιστατικό αναφέρει ότι «η ταχύτητα του σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα αναγραφόμενα σημερινά δημοσιεύματα περί απόπειρας εμβολισμού σκάφους του λιμενικού».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκικό σκάφος παρενοχλεί το σκάφος του Λιμενικού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.