EUROLEAGUE

Ολυμπιακός – Ρ. Μαδρίτης 88-83: O Σπανούλης και η παρέα του πάτησαν τη… Βασίλισσα

O Ολυμπιακός είναι εδώ. Το ίδιο και ο Βασίλης Σπανούλης. Και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος. Όλοι τους αμφισβητήθηκαν. Και όλοι φρόντισαν να δώσουν τις απαντήσεις τους σε μία αναμέτρηση που μύριζε… αίμα από μακριά. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι πια αήττητη (88-83). Αυτά είναι τα νέα που θα κυκλοφορήσουν σε… έξτρα έκδοση αργά το...
Ολυμπιακός – Ρ. Μαδρίτης 88-83: O Σπανούλης και η παρέα του πάτησαν τη… Βασίλισσα

O Ολυμπιακός είναι εδώ. Το ίδιο και ο Βασίλης Σπανούλης. Και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος.

Όλοι τους αμφισβητήθηκαν. Και όλοι φρόντισαν να δώσουν τις απαντήσεις τους σε μία αναμέτρηση που μύριζε… αίμα από μακριά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι πια αήττητη (88-83). Αυτά είναι τα νέα που θα κυκλοφορήσουν σε… έξτρα έκδοση αργά το βράδυ. Με τον Ολυμπιακό να αναφέρεται πως ο υπαίτιος γι’ αυτό.

Με τον τρόπο που θέλει (και απαιτεί) ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Λογικά, στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο κόσμος αντίκρισε για πρώτη σε όλο του το μεγαλείο το πραγματικό πλάνο του Αμερικανοισραηλινού προπονητή.

Η αλήθεια είναι πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία ομάδα, η οποία δεν παίζει για να χαλάσει το παιχνίδι του αντίπαλου, αλλά για να κάνει το δικό της παιχνίδι. Αυτό βοήθησε και ενίσχυσε την προσπάθεια του Ολυμπιακού.

Μόνο που οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν, στο τέλος, να επικρατήσουν παίζοντας το παιχνίδι της Ρεάλ.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό στους 52 πόντους! Τον Σπανούλη να θυμίζει τον… Σπανούλη του 2012 και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος τον πιτσιρικά που έφτασε το Γκονζάγκα μέχρι το Final Four του NCAA.

Μέτρησαν από 16 πόντους, προκαλώντας ένα πλατύ χαμόγελο στον Μπλατ.

Αυτό ζητούσε. Έναν παίκτη να αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις, έτσι ώστε να ελευθερώσει τον Σπανούλη.

Ο ΛεΝτέι σιγοντάρισε την προσπάθειά τους, προκαλώντας πανικό σε άμυνα και επίθεση.

Όλα καλά μέχρι εδώ.

Η αντεπίθεση της Ρεάλ ήταν δεδομένη. Παρά τις απουσίες και το -11 του ημιχρόνου.

Μη ξεχνάμε πως οι Ισπανοί τελείωσαν το ματς με 40% στα τρίποντα. Σε εκτός έδρας ματς. Και μόλις 11 λάθη.

Βγες μπροστά Γιάνις Στρέλνιεκς. Όπως και στο Μόναχο, έτσι και στο Φάληρο ο Λετονός ήταν κομβικός. Όπως ακριβώς το έχει πει ο Μπλατ. Μέτρησε 15 πόντους, όλους στο δεύτερο ημίχρονο: 7 στην τρίτη και 8 πόντους στην τέταρτη. Και δύο κρίσιμες ασίστ.

MVP: Ετσι όπως πήγε το ματς, ο Γιάνις Στρέλνιεκς αξίζει τον τίτλο. Ναι, ο Γουίλιαμς – Γκος ήταν ο πολυτιμότερος για τη στατιστική υπηρεσία. Και ο Σπανούλης εξαιρετικά κομβικός.

Όμως ο Λετονός ήταν πολύτιμος στην εξέλιξη του αγώνα. Δεκαπέντε πόντοι στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ στο πρώτο ήταν κακός. Και σε άμυνα και σε επίθεση. Ο Στρέλνιεκς μέτρησε 3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και τρία λάθη. Κέρδισε πέντε φάουλ.

UP: Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου. Αλλά και η ψυχραιμία που έδειξαν μόλις η Ρεάλ έβαλε μπροστά τη… μηχανή της. Ο Γκος, στο καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο ΛεΝτέι για μία ακόμη φορά, αλλά και ο (αδικημένος) Μιλουτίνοφ: 3 μπλοκ, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 8 πόντους για τον Σέρβο.

DOWN: Ξανά αυτό το τρίτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό. Εχασε για… πλάκα τη διαφορά των 11 πόντων που είχε «χτίσει» από το πρώτο ημίχρονο.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ελέγχονται για τη φάση στα τελευταία δευτερόλεπτα, όπου ο Γκος έχασε την κατοχή και ο Σπανούλης διεκδίκησε τη μπάλα με τον Τόμπκινς. Είχαν δύσκολο έργο στο τέλος, με τις δύο ομάδες να θέλουν να σταματήσουν το ρολόι.

Τα δεκάλεπτα: 29-22, 52-41, 65-65, 88-83.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ν.Μπλατ):  Γουίλιαμς-Γκος 23 (4/10 δίπ., 2/4 τρίπ., 9/10 βολές, 6 ριμπ., 4 ασίστ), Σπανούλης 20 (2/3 δίπ., 5/6 τρίπ., 1/3 βολές, 3 ριμπ., 3 ασίστ, 1 κλέψ., 4 λάθη), Τίμα, Μιλουτίνοφ 8 (3/5 δίπ., 2/2 βολές, 9 ριμπ., 3 ασίστ, 2 κλεψ., 3 κοψ.), Στρέλνιεκς 15 (3/4 δίπ., 2/4 τρίπ., 3/3 βολές, 2 ριμπ., 2 ασίστ, 1 κλέψ., 3 λάθη), Πρίντεζης 7 (3/10 δίπ., 0/2 τρίπ.), Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι 12 (3/5 δίπ., 1/2 τρίπ., 3/6 βολές, 5 ριμπ., 1 κλέψ., 1 κόψ.).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Π.Λάσο): Κοζέρ, Ράντολφ 9 (0/5 δίπ., 2/4 τρίπ., 7 ριμπ., 1 ασίστ), Φερνάντεθ 12 (3), Καμπάτσο 14 (3/4 δίπ., 1/6 τρίπ., 5/6 βολές, 2 ριμπ., 13 ασίστ, 2 κλεψ.), Ρέγιες 2, Κάρολ 16 (4/7 τρίπ.), Ταβάρες 7 (10 ριμπ., 3 κοψ.), Ντεκ 7 (1), Πρέπελιτς 3 (1/6 σουτ), Τόμπκινς 8, Τέιλορ 5 (1).

Euroleague: Tο τουρκικό δίδυμο Εφές, Φενέρ και η Μπάγερν (vids)

Βατούτιν: «Δεν υπήρχε πρόθεση για τα πέντε χαμένα δευτερόλεπτα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός – Ρ. Μαδρίτης 88-83: O Σπανούλης και η παρέα του πάτησαν τη… Βασίλισσα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.