ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Σπάει τα κοντέρ ο Λάζαρος!

Σε χρόνο ρεκόρ, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ξεπέρασε τη θλάση και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση συντομότερα από το προβλεπόμενο διάστημα αποχής.
Ολυμπιακός: Σπάει τα κοντέρ ο Λάζαρος!

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα δοκιμάσει να πάρει μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα, στην προπόνηση της Κυριακής (2/12), προκειμένου να εισέλθει στην αποστολή του εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό (3/12, 19:30).

Εξ αρχής, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει «σημαδέψει» το ματς με τη Μίλαν για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, μετά τη θλάση που υπέστη στις 23 Νοεμβρίου, σε προπόνηση. Ωστόσο, η αποθεραπεία του κυλάει υποδειγματικά και ο Έλληνας εξτρέμ έχει ελπίδες να προλάβει ακόμα και τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»! Και χθες (1/12) ανέβασε ρυθμό στο ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί και σήμερα (2/12) θα δοκιμάσει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Παράλληλα, θα υποβληθεί και σε ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση και ο βαθμός ετοιμότητάς του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, σε δηλώσεις του στα κανάλια Novasports, τόνισε πως «… ο Λάζαρος προπονείται. Ατομικά, βέβαια. Η κατάστασή του έχει δείξει πολύ γρήγορη πρόοδο. Αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα κάνει μία εξέταση για να δούμε ποια είναι ακριβώς η κατάστασή του. Πραγματικά, όμως, έχει δείξει ότι πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Προπονείται μόνος του, αλλά είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Και αφού δούμε τα αποτελέσματα, ίσως αποτελέσει και μία πιθανή λύση για το παιχνίδι της Δευτέρας (σ.σ.: 3/12)».

Προφανώς και ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν υπολογίζεται για βασικός κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά είναι πιθανό να βρεθεί στον πάγκο και ανάλογα την εξέλιξη της αναμέτρησης να πάρει χρόνο συμμετοχής. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια πολλών επιλογών στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και κανένας δεν περισσεύει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πρόκειται να ρισκάρει, αλλά ο παίκτης αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα πιο σύντομα από τις αρχικές εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου των Πειραιωτών. Και αν δεν γίνει αυτό κόντρα στον Παναιτωλικό, τότε ο Λάζαρος θα είναι διαθέσιμος για την εκτός έδρας δοκιμασία που ακολουθεί στην έδρα της Ξάνθης (9/12) προκειμένου να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό πριν από τον «τελικό» με τη Μίλαν.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε και το Σάββατο (1/12) στους παίκτες του, ζητώντας συγκέντρωση και να μην υποτιμήσει κανείς τον Παναιτωλικό, που προέρχεται από τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο μέχρι τη σέντρα της αναμέτρησης, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο για «στραβοπάτημα» στη Super League μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Παράλληλα, θα αναλύσει τον αντίπαλο μέσω βίντεο, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές του.

Επιστρέφει στην εντεκάδα ο Γκερέρο

Στην προπόνηση της Κυριακής (2/12), ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να κάνει πρόβα εντεκάδας και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την αποστολή για το ματς με τους Αγρινιώτες. Πάντως, ο 48χρονος προπονητής προσανατολίζεται σε περιορισμένες αλλαγές στο βασικό σχήμα συγκριτικά με τον αγώνα στην έδρα της Ρεάλ Μπέτις. Ουσιαστικά, ο κορμός στο προσεχές ματς με τον Παναιτωλικό θα είναι εκείνος που χρησιμοποιήθηκε στην εκτός έδρας νίκη επί του Ατρόμητου, αλλά και στη Σεβίλλη. Ο Γκερέρο δείχνει πως θα επιστρέψει στην εντεκάδα. Οι υπόλοιποι 10 αναμένεται να είναι οι Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης και Ναουέλ. Απομένει, όμως, μία τελευταία προπόνηση.

Ολυμπιακός: «Έδεσε» Σισέ μέχρι το 2022

Βούκοβιτς: «Δύο σήματα μπορώ να φιλήσω, του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού»

Μαρτίνς: «Πιθανή λύση για Παναιτωλικό ο Λάζαρος»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Σπάει τα κοντέρ ο Λάζαρος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.