STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ – Ξάνθη 2-0: Επιτέλους ξύπνησε!

Η Ένωση επέστρεψε στις νίκες επί της Ξάνθης με δράστες τους Πόνσε και τον Λιβάια που την "μεταμόρφωσε" στο δεύτερο μέρος
ΑΕΚ – Ξάνθη 2-0: Επιτέλους ξύπνησε!

Η νίκη ήταν ο μόνος δρομος και η ΑΕΚ τον ακολούθησε πιστά. Φορτσάροντας στην αρχή και στο φινάλε, η ομάδα του Ουζουνίδη επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης (8΄Πόνσε, 92΄Λιβάια) και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Δείτε το Live

Ορεξάτη εμφανίστηκε η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Ουζουνίδη προσπάθησαν να ελέγξουν από νωρίς τον ρυθμό, πιέζοντας την άμυνα της Ξάνθης. Η ανταμοιβή ήρθε από στατική φάση.

Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κλωναρίδης σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα πόδια των αμυντικών των γηπεδούχων και ο Εσεκιέλ Πόνσε (8΄), βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να ανοίξει το σκορ. Έκτο γκολ για τον Αργεντίνο φορ στην Super League.

O 21χρονος λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου (27΄), αλλά το σουτ σταμάτησε στον Ζίβκοβιτς.

Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της Ξάνθης στο πρώτο μέρος ήρθε στιγμές αργότερα (28΄). Ο Κάντα έκανε την σέντρα, ο Ντουρίσκοβιτς έπιασε στον ύπνο τον Μπακάκη, αλλά πριν σκοράρει από την μικρή περιοχή, τον πρόλαβε ο Μπάρκας.

Από τα πόδια των Μάνταλου και Γαλανόπουλου ξεκινούσαν κι άλλες προσπάθειες για την Ένωση- ορθώς ακυρωθέν γκολ του Κλωναρίδη ως οφ-σαϊντ στο 36ο λεπτό- όμως το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Η ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΪΑ

Στο δεύτερο μέρος, ο Ράσταβατς ανακάτεψε την τράπουλα, προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και λίγα λεπτά αργότερα (59΄), οι ακρίτες έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν.

Ο Κασάδο έκανε τη σέντρα, ο νεοεισελθείς Μπρίτο υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπάρκας του είπε ένα μεγαλοπρεπές “όχι”.

Στη συνέχεια, βλέποντας πως ο Μπογέ δεν είχε καλή απόδοση, ο Ουζουνίδης τον απέσυρε στον πάγκο και έριξε στη μάχη τον Μάρκο Λιβάια.

Η παρουσία του Κροάτη ανέβασε επιθετικά την ΑΕΚ και οδήγησε σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο (68΄-70΄), όπου ο σταρ της Ένωσης είχε δοκάρι, ενώ είδε το γυριστό του να σταματάει στον Ζίβκοβιτς, όπως και το σουτ του Μάνταλου.

Τα λεπτά κυλούσαν και παρόλο που οι γηπεδούχοι δεν περύχαιναν κάποιο τέρμα, κρατούσαν το υπέρ τους σκορ. Το ματς έδειχνε ότι θα τελείωνε χωρίς άλλο τέρμα, αλλά όλοι στο ΟΑΚΑ γελάστηκαν.

Έπειτα από την χαμένη τριπλή ευκαιρία (89΄) με Αλμπάνη και Μάνταλο, ο Μάρκο Λιβάια πέτυχε ένα γκολ κλάσης. Ο Κροάτης “άδειασε” τον Αλμέιδα, έκανε προσποίηση στον Λυσγάρα και “τσίμπησε” την μπάλα πάνω από τον Ζίβκοβιτς για το 2-0.

Οι “κιτρινόμαυροι” επέστρεψαν στις νίκες και πλέον δείχνουν να… ξυπνούν από τον αγωνιστικό λείθαργο του… καταστροφικού Νοεμβρίου.

MVP:  Ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση και έδωσε την κατάλληλη ψυχολογία στους συμπαίκτες του, «λύνοντας» τα πόδια τους από το άγχος  αρκετά νωρίς. Ο «Εσε» Πόνσε έφτασε τα 6 τέρματα στο πρωτάθλημα και είχε πολλή διάθεση σε όλες τις ενέργειες που έκανε, τόσο εκτελεστικές, όσο και στο πρέσινγκ

UP:  Με την είσοδό του ανέβασε επιθετικά την ΑΕΚ και προσέφερε όμορφες στιγμές όσο αγωνίστηκε. Ο λόγος για τον Μάρκο Λιβάια, ο οποίος έδωσε ζωντάνια με τις ενέργειές του και απείλησε την άμυνα της Ξάνθης, έχοντας δοκάρι και ένα πολύ ωραίο γυριστό. Στο φινάλε επιβραβεύθηκε και με ένα υπέροχο γκολ. Καλή εμφάνιση έπειτα από καιρό και ο Κώστας Γαλανόπουλος στον άξονα.

DOWN: Στη φάση του πρώτου γκολ δεν είχε καλή τοποθέτηση και αυτό στοίχισε στην ομάδα του. Ο Ντίνις Αλμέιδα είχε κακό βράδυ στο ΟΑΚΑ, ενώ είχε αρκετά προβλήματα στην αντιμετώπιση τόσο του Κλωναρίδη, όσο και του Πόνσε. Φυσικά, το αποκορύφωμα ήταν η φάση του δεύτερου τέρματος της ΑΕΚ, όταν και εκτέθηκε από τον Λιβάια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σχετικά καλή διαιτησία από τον Φώτη Φωτιάδη (ΕΠΣ Καστοριάς). Ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε ως επί το πλείστον σωστές αποφάσεις, αλλά έχασε κάποιες φάσεις, όπως το οφ-σαϊντ του Μάνταλου στο δεύτερο μέρος, με υπαιτιότητα του δεύτερου βοηθού. Ωστόσο, δεν επηρέασε τη μοίρα του παιχνιδιού, αφήνοντας το να κυλήσει χωρίς διακοπές.

ΓΚΟΛ: 8΄ Πόνσε, 92΄Λιβάια

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44΄ Κοβάσεβιτς, 71΄ Κασάδο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – 

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Άλεφ, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπογέ (64΄ Λιβάια), Κλωναρίδης (78΄ Αλμπάνης), Πόνσε (84΄ Γιακουμάκης).

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς (81΄Μελιόπουλος), Καμαρά, Ντουρίσκοβιτς, Κάντα (49΄ Μπρίτο), Γέντρισεκ, Σαρπόνγκ (72΄ Κάστρο).

Η βαθμολογία της Super League

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Όσκαρ πρώτου αντρικού και χρυσό βατόμουρο στο Καλλιθέα – Βόλος!

Διαιτησία: Όσκαρ πρώτου αντρικού και χρυσό βατόμουρο στο Καλλιθέα – Βόλος!

Το... ρεσιτάλ Μπέου στο Καλλιθέα - Βόλος και τα... γαλλικά του Μανθάτη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: «Τσεκ» Ντιαντί από ομάδες της Premier League!

Άρης: «Τσεκ» Ντιαντί από ομάδες της Premier League!

Ομάδες από το «νησί» έχουν στο μποκάκι τους το όνομα του εξτρέμ του Άρη.

Ποδόσφαιρο
Διαιτησία - ΕΠΟ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο Τζαβέλλας έκανε το… ρεπό του Παπαδημητρίου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο Τζαβέλλας έκανε το… ρεπό του Παπαδημητρίου

Μια ο ένας, μια ο άλλος. Σειρά του Τζαβέλλα να αποβληθεί από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οι «βόλτες» στον 4ο και τα «δεν με σέβεσαι» στους διαιτητές.

Διαιτησία - ΕΠΟ
Διαιτησία - ΕΠΟ: Λανουά: «Γαργάρα» και στο μίτινγκ με τους διαιτητές – Αυτά σχολίασε ο Γάλλος

Λανουά: «Γαργάρα» και στο μίτινγκ με τους διαιτητές – Αυτά σχολίασε ο Γάλλος

Ούτε στο μίτινγκ αναφέρθηκε στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ο Λανουά! Οι φάσεις εκτός βίντεο που σχολίασε ο Γάλλος.

Διαιτησία - ΕΠΟ
Διαιτησία - ΕΠΟ: Ο Λανουά δεν… ακούμπησε το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός – Oφσάιντ το γκολ του Μουκουντί! (vid)

Ο Λανουά δεν… ακούμπησε το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός – Oφσάιντ το γκολ του Μουκουντί! (vid)

Με την απορία θα μείνουμε, αν ο Πιρόλα έπρεπε να αποβληθεί στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός! Οφσάιντ το γκολ του Μουκουντί, κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Λεβαδειακού, δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού σύμφωνα με την ΚΕΔ!

Διαιτησία - ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Δεν «τραβάει» του Φύσσα!

Παναθηναϊκός: Δεν «τραβάει» του Φύσσα!

Δεν χωράνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη για τον Τάκη Φύσσα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Ο «κλεισμένος» Φουρτάδο και η πρόταση από Ρωσία!

Ολυμπιακός: Ο «κλεισμένος» Φουρτάδο και η πρόταση από Ρωσία!

Ο συμφωνημένος με τον Ολυμπιακό, Φουρτάδο και οι συζητήσεις με ομάδα από τη Ρωσία.

Ποδόσφαιρο
Διαιτησία - ΕΠΟ: Διαιτησία: H KEΔ ασχολείται με σημαίες και… κάλτσες, όταν κάποιοι βοηθοί δεν ξέρουν τα βασικά!

Διαιτησία: H KEΔ ασχολείται με σημαίες και… κάλτσες, όταν κάποιοι βοηθοί δεν ξέρουν τα βασικά!

Ξέχασε να κάνει delay ο Αρμακόλας στο ΟΦΗ - Ατρόμητος. Ο Αλόνσο κάνει δουλίτσα με τους βοηθούς! Ασχολείται με τα σημαιάκια και τις κάλτσες.

Διαιτησία - ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Βλέπουν την βαθμολογία ανάποδα! Τέσσερις μήνες εκτός και τον βάζουν σε ντέρμπι!

Διαιτησία: Βλέπουν την βαθμολογία ανάποδα! Τέσσερις μήνες εκτός και τον βάζουν σε ντέρμπι!

Αν υπήρχε αστυνομία διαιτησίας, οι υπεύθυνοι για τους ορισμούς της Super League 2, δεν θα απέφευγαν το... αυτόφωρο!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νικολακόπουλος: Σπόντες για διαιτησία – Καυστικός για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό!

Νικολακόπουλος: Σπόντες για διαιτησία – Καυστικός για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό!

Τα είπε έξω από τα δόντια ο Κώστας Νικολακόπουλος!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός έκανε την ΑΕΚ να καταρρέει ακόμα και μέσα σε ένα λεπτό!

Ο Ολυμπιακός έκανε την ΑΕΚ να καταρρέει ακόμα και μέσα σε ένα λεπτό!

Τι ειπώθηκε για τη νέα ήττα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Super League 1!

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Το ξεχνάει ο Ροντινέι…

Το ξεχνάει ο Ροντινέι…

Στα ποδοσφαιρικά του… γεράματα ο Ροντινέι έγινε κάτι παραπάνω από κανονικός εξτρέμ. Τόσο που ξεχνάει πως ήταν δεξί μπακ…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τι γίνεται πλέον με τον Βιτόρια;

Παναθηναϊκός: Τι γίνεται πλέον με τον Βιτόρια;

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά να σκεφτεί για τη νέα χρονιά και ένα από αυτά είναι ο Ρουί Βιτόρια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα που πουλάει τρέλα και ο Ηλιόπουλος που είναι «δεμένος» χειροπόδαρα!

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα που πουλάει τρέλα και ο Ηλιόπουλος που είναι «δεμένος» χειροπόδαρα!

Ο Αλμέιδα μιλάει εκ του ασφαλούς και καβάλα στ' άλογο. Σε πιο δύσκολη θέση ο Ηλιόπουλος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Δεν ξανάγινε σε ΑΕΚ – ΠΑΟΚ!

Διαιτησία: Δεν ξανάγινε σε ΑΕΚ – ΠΑΟΚ!

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ από τα πολύ... παλιά στην OPAP Arena!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Ο Γιώργος Σαββίδης, ο Λουτσέσκου και η Ροστόφ!

ΠΑΟΚ: Ο Γιώργος Σαββίδης, ο Λουτσέσκου και η Ροστόφ!

Η Ροστόφ και το σενάριο να πάει Ρωσία ο υιός Σαββίδης!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τελικά, τα είπαν Ιωαννίδης – Ροντινέι στα αποδυτήρια;

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τελικά, τα είπαν Ιωαννίδης – Ροντινέι στα αποδυτήρια;

«Ραντεβού» στα αποδυτήρια έδωσαν Ιωαννίδης και Ροντινέι μετά την αψιμαχία που είχαν στο «Καραϊσκάκης».

Ποδόσφαιρο
Διαιτησία - ΕΠΟ: Διαιτησία: Ο Λανουά και οι… γρύλοι του!

Διαιτησία: Ο Λανουά και οι… γρύλοι του!

Η εμμονή Λανούα με διαιτητές που δεν τραβάνε, αλλά προσπαθεί να μας πεισει με το στανιό οτι κάνουν, επειδή είναι προσωπικές του επιλογές.

Διαιτησία - ΕΠΟ