ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θρύλε, πόσο άλλαξες…

Απίστευτο: από την εντεκάδα (και τις τρεις αλλαγές) του πρώτου αγώνα της σεζόν, έχουν «σώσει» τη σεζόν μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές.
Θρύλε, πόσο άλλαξες…

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζει από τώρα την επόμενη σεζόν και επιδιώκει να χτίσει ένα νέο και υγιές οικοδόμημα, πάνω σε στέρεες βάσεις.

Απομένουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια Πρωταθλήματος προκειμένου να πέσει η αυλαία της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς για τους «ερυθρόλευκους», το ξεκίνημα της οποίας δεν προδίκαζε τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Η ποδοσφαιρική χρονιά 2017-2018 άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει της Παρτιζάν με 3-1 στο Βελιγράδι, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Δύο γκολ είχε σημειώσει ο Μοχάμεντ Μπεν (6′, 56′) και ένα ο Εμάνουελ Εμενίκε (90’+1′). Οι Σέρβοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Λεάντρε Ταβάμπα (10′).

Το παράδοξο από εκείνο τον αγώνα της 25ης Ιουλίου του 2017 είναι πως μέσα σε λίγους μήνες και πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν έχει αλλάξει μόνο τρεις προπονητές (Μπέσνικ Χάσι, Τάκης Λεμονής, Όσκαρ Γκαρθία), αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της σύνθεσής του από το συγκεκριμένο ματς.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι ήταν η εξής: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οτζίτζα, Μάριν (80′ Ζντιέλαρ), Σεμπά, Καρσελά (80′ Πάρντο), Μπεν (88′ Εμενίκε). Στον πάγκο είχαν μείνει οι: Γιαννιώτης, Ανσαριφάρντ, Βούκοβιτς, Σισέ.

Μέσα σε δέκα μήνες, οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ τους, ενώ αναμένονται και άλλες σαρωτικές διαφοροποιήσεις στο έμψυχο δυναμικό εν όψει της επόμενης σεζόν.

Έχουμε και λέμε…

Ο Καπίνο είναι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, καθώς εκδιώχθηκε μία νύχτα του Δεκέμβρη.

Ο Φιγκέιρας παραχωρήθηκε τον Γενάρη με μεταγραφή στην Μπράγκα, καθώς ήθελε να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.

Ο Ρομαό είχε παίξει στόπερ στο Βελιγράδι και σε γενικές γραμμές έκανε μία καλή σεζόν με τους «ερυθρόλευκους».

Ο, προερχόμενος από την Ακαδημία του συλλόγου, Ρέτσος, «μοσχοπουλήθηκε» στην Μπάγερ Λεβερκούζεν ύστερα από μόλις μία σεζόν στην πρώτη ομάδα.

Ο Κούτρης πήρε… σπίτι του τη φανέλα βασικού, κάτι που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην εξέλιξη της σεζόν λόγω έλλειψης ανταγωνισμού στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Σιώπης στον Πανιώνιο, αλλά θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Οτζίτζα έχει τεθεί εκτός ομάδας και το μέλλον του στην ομάδα είναι αβέβαιο.

Ο Μάριν έχει επιβιώσει αγωνιστικά, αλλά η θέση του δεν είναι εξασφαλισμένη στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

Ο Ζντιέλαρ είναι στην Παρτιζάν και θα μείνει εκεί.

Ο Σεμπά έχει τεθεί εκτός ομάδας και δεν έχει μέλλον στους «ερυθρόλευκους».

Ο Καρσελά είναι πια στη Σταντάρ Λιέγης και έχει προλάβει, ήδη, να κατακτήσει το Κύπελλο Βελγίου.

Ο Πάρντο θα βγάλει τη σεζόν στο Λιμάνι, αλλά θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, με την ελπίδα να βρεθεί ενδιαφερόμενος για την απόκτησή του.

Ο Μπεν πήρε μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Εμενίκε συνεχίζει τον τουρισμό στη Λας Πάλμας και έχει να παίξει ποδόσφαιρο από τις 28 Οκτωβρίου 2017!

Ο Γιαννιώτης κάνει εκπληκτική σεζόν στον Ατρόμητο και θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό για να πάρει τα πρώτα του επίσημα ματς με τους Πειραιώτες και να καθιερωθεί.

Ο Ανσαριφάρντ, από τέταρτος επιθετικός στην αρχή της σεζόν βρέθηκε πρώτος, έσωσε τα προσχήματα στη γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού.

Ο Βούκοβιτς αγωνίζεται στη Βερόνα και προσπαθεί να την κρατήσει στην πρώτη κατηγορία, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο.

Ο Σισέ είναι ένα από τα λίγα αγωνιστικά κέρδη της ομάδας στην τρέχουσα σεζόν και οφείλει πολλά για αυτό στον Τάκη Λεμονή.

Σύνολο; Μόλις οι 4 από τους 14 που αγωνίστηκαν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 και οι 6 από τους 18 της αποστολής θα βγάλουν τη σεζόν στον Ολυμπιακό. Οι υπόλοιποι 12 αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς και κάποιοι εξ αυτών θα επιστρέψουν για να πάρουν μία ακόμα ευκαιρία καθιέρωσης. Αυτό το στατιστικό στοιχείο δείχνει τι πήγε στραβά στο σχεδιασμό και τα διαδοχικά λάθη που έγιναν και τα οποία πρέπει να ελαχιστοποιηθούν στο άμεσο μέλλον προκειμένου ο Ολυμπιακός να βρει ξανά τον αγωνιστικό δρόμο του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θρύλε, πόσο άλλαξες…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.