STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 3-1: Φονέας των γιγάντων!

Η κρητική ομάδα μετά τον Ολυμπιακό, νίκησε και το «τριφύλλι» στο «Θ. Βαρδινογιάννης»
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 3-1: Φονέας των γιγάντων!

Μετά τον Ολυμπιακό, σειρά πήρε ο Παναθηναϊκός! Δύο νίκες όλες κι όλες έχει ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, όμως τα θύματά του είναι οι δύο “αιώνιοι”!

Η κρητική ομάδα επικράτησε 3-1 των “πρασίνων” στο σχεδόν κατάμεστο “Θ. Βαρδινογιάννης” και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Φυσικά, ο χαρακτηρισμός “φονέας των γιγάντων” δεν αρμόζει στον αλλοτινό ΟΦΗ, όμως ας μην ξεχνάμε όσα έχει βιώσει την τελευταία δεκαετία.

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε τον ΟΦΗ ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ αντίθετα ο Γιώργος Δώνης εξέπληξε εκ νέου με την απόφασή του να χρησιμοποιήσει σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, σε διάταξη 3-5-2.

Το ματς είχε γρήγορο τέμπο από το ξεκίνημα, όπως είχε και γκολ, αφού οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα από τα καρέ τους, ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης έμεινε αμαρκάριστος και με σκαστό σουτ άνοιξε το σκορ στο 5’.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έβγαλαν αντίδραση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι γηπεδούχοι κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια στα επόμενα λεπτά.

Ο Γιάννης Μπουζούκης απείλησε με σουτ στο 13’, ο ολομόναχος Χρήστος Δώνης είχε δοκάρι στο 16’ και στο 36’, αφού η διάταξη άλλαξε σε 4-3-3, ο Έργκους Κάτσε ισοφάρισε με κεφαλιά-ψαράκι, έπειτα από σέντρα του Εμάνουελ Ινσούα.

Το μομέντουμ ήταν «πράσινο», αλλά ο ΟΦΗ ανέκτησε άμεσα (40’) το προβάδισμα, όταν από πάσα του Ισμαΐλ Σασί, ο Πλατέλλας σούταρε με το εξωτερικό, η μπάλα άλλαξε ελαφρώς πορεία και ο Σωκράτης Διούδης την είδε να περνά κάτω από τα χέρια του.

Ισορροπημένο το α’ ημίχρονο με 6-5 τελικές υπέρ της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου, ασχέτως αν η κατοχή έγραψε 58% για τον Παναθηναϊκό.

“Δάγκωσε” ξανά ο ΟΦΗ

Ο Γιώργος Δώνης έδωσε εντολή στον γιο του Χρήστο να παίξει πιο κοντά στον Φεντερίκο Μακέντα για να τονωθεί η γραμμή κρούσης.

Ωστόσο, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που… έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου με μερικές προσπάθειες κυρίως από δεξιά, προτού ξανασκοράρει με τον Νίκο Κοροβέση στο 60ό λεπτό.

Τα πολλά “πράσινα” λάθη σε μεσαία γραμμή και, κυρίως, άμυνα σημάδεψαν το β’ ημίχρονο, στο οποίο αν εξαιρεθεί μια ατομική προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη στο 50′ ο Παναθηναϊκός ήταν παντελώς ακίνδυνος.

Το τελευταίο ημίωρο επεφύλλασε μερικές στιγμές έντασης, την κίτρινη στον εκνευρισμένο Ινσούα (σ.σ. συμπλήρωσε κάρτες) και τους φίλους των γηπεδούχων να αποθεώνουν τους νικητές.

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

MVP: Ο Βαγγέλης Πλατέλλας. Μόνιμη πηγή κινδύνου για τον Παναθηναϊκό, σημειώνει το καθοριστικό δεύτερο γκολ, τέσσερα μόλις λεπτά μετά την ισοφάριση του Έργκους Κάτσε.

UP: Η οδηγία του Νίκου Παπαδόπουλου προς τους παίκτες του να πιέσουν ψηλά και να μην επιτρέψουν την εύκολη πρώτη πάσα του Παναθηναϊκού.

DOWN: Η αμυντική λειτουργία του “τριφυλλιού”. Το χειρότερο εφετινό του παιχνίδι σε αυτόν τον τομέα, αφού τα λάθη ήταν… αμέτρητα και επέτρεψαν στον ΟΦΗ τις δεύτερες και τρίτες μπάλες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Εμμανουήλ Σκουλάς ορθώς άφησε τη φάση να εξελιχθεί στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ, αφού ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης καλυπτόταν από τον Δημήτρη Κολοβέτσιο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Βαγγέλης Πλατέλλας ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Φάνη Μαυρομμάτη, όμως ο ρέφερι θεώρησε ότι υπήρχε θέατρο (δύσκολη φάση). Γενικώς άφησε το δυνατό (αλλά όχι αντιαθλητικό) παιχνίδι των γηπεδούχων.

ΓΚΟΛ: 5’ Δεληγιαννίδης, 40’ Πλατέλλας, 60′ Κοροβέσης – 36’ Κάτσε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 9’ Πλατέλλας – 16’ Μακέντα, 56′ Μαυρομμάτης, 62′ Ινσούα, 85′ Κολοβέτσιος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (90+2′ Μιχόγεβιτς), Νάστος, Κυριακίδης, Πλατέλλας (85′ Κουτσιανικούλης), Σασί (72′ Παπαστεριανός), Βουό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (84′ Στάικος), Ινσούα (63′ Χατζηθεοδωρίδης), Κάτσε, Δώνης (63′ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα.

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 3-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Το ιδανικό σενάριο για Βέλντε

Ολυμπιακός : Το ιδανικό σενάριο για Βέλντε

Αυτό επιθυμεί ο Ολυμπιακός για την Νορβηγό μεσοεπιθετικό εν όψει της νέας σεζόν…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Το μυστικό της αλλαγής του Γιάρεμτσουκ

Ολυμπιακός : Το μυστικό της αλλαγής του Γιάρεμτσουκ

Η μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει και με το σώμα του Ουκρανού επιθετικού και τα κιλά που έχασε…

Ποδόσφαιρο
: Βιτόρια: Ρίσκαρε να εκτεθεί για να εκθέσει!

Βιτόρια: Ρίσκαρε να εκτεθεί για να εκθέσει!

Η επιλογή του Ρουί Βιτόρια που εξέθεσε την διοίκηση του Παναθηναϊκού!

Ποδόσφαιρο: Βόμβα! Σενάρια για Μουρίνιο στη Super League!

Βόμβα! Σενάρια για Μουρίνιο στη Super League!

Πόσο πιθανό και υπαρκτό είναι το σενάριο να αναλάβει ομάδα Super League, o Ζοζέ Μουρίνιο!

Ποδόσφαιρο
Διαιτησία - ΕΠΟ: Λανουά: Καταντάει αστείο! Δεν σχολίασε το πέναλτι που ζήτησε στη Τούμπα ο Παναθηναϊκός! (vid)

Λανουά: Καταντάει αστείο! Δεν σχολίασε το πέναλτι που ζήτησε στη Τούμπα ο Παναθηναϊκός! (vid)

Περί ανέμων και υδάτων πάλι ο Λανουά. Δεν πήρε θέση για το σπρώξιμο του Κεντζιόρα στον Σβιντέρσκι στη Τούμπα!

Διαιτησία - ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο: Αλμέιδα: Αυτή την αποζημίωση θα πάρει!

Αλμέιδα: Αυτή την αποζημίωση θα πάρει!

Τόσα θα πάρει ο Αργεντίνος ως αποζημίωση, όταν τον «τελείωσει» ο Ηλιόπουλος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αυτός θέλει, ο ΠΑΟΚ τι λέει;

Αυτός θέλει, ο ΠΑΟΚ τι λέει;

Ο Λουτσέσκου που θέλει Μεϊτέ και την επόμενη χρονιά και τα δύο επόμενα παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Πινέδα το… καλό παιδί!

ΑΕΚ: Ο Πινέδα το… καλό παιδί!

Ο λόγος που ο Ματίας Αλμέιδα αφήνει εκτός 11άδας τον Ορμπελίν Πινέδα!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λαμία: «Εκεί, εκεί στη Β’ Εθνική»!

Λαμία: «Εκεί, εκεί στη Β’ Εθνική»!

Οι φίλοι του Λεβαδειακού δεν ξέχασαν το προ διετίας παιχνίδι της ομάδας τους στη Λαμια και... ανταπέδωσαν!

Ποδόσφαιρο