ΑΕΚ

Το παζλ της παραμονής

Ο «Τσίνο» θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ και στην Ισπανία κάνουν λόγο ακόμα και για πιθανότητα συνιδιοκτησίας με την Λας Πάλμας
Το παζλ της παραμονής

Το παρατεταμένο χειροκρότημα μαζί με τις ζητωκραυγές των φιλάθλων της ΑΕΚ κατά την έξοδό του, το απέδειξε ξανά. Ο Σέρχιο Αραούχο έχει αναπτύξει μια εκπληκτική σύνδεση με τον κόσμο της «Ένωσης». Δεν είναι να απορεί κανείς άλλωστε, γιατί ο Αργεντινός θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα. Στην περίπτωσή του όμως, υπάρχουν κάποιες δεδομένες δυσκολίες.

Όπως είχε ενημερώσει η εφημερίδα Sportime ήδη από τις 26 Μαρτίου, η επιθυμία του 26χρονου να συνεχίσει στα «κιτρινόμαυρα» δεν αλλάζει. Με τα δέκα γκολ του εξάλλου, έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες της ΑΕΚ την τρέχουσα σεζόν. Ο Αραούχο χαίρει στήριξης από τη διοίκηση, εμπιστοσύνης από τον προπονητή και απέραντης αγάπης από τους οπαδούς. Παρόλα αυτά, η υπόθεση της μεταγραφής από την Λας Πάλμας, μοιάζει με ένα δισεπίλυτο παζλ.

Διανύοντας την δεύτερη περίοδο δανεισμού του, από την ομάδα των Κανάριων Νησιών (έχει συμβόλαιο έως το 2020), οι εμφανίσεις του Αργεντίνου στράικερ με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έχουν κάνει τους ανθρώπους της «Ουνιόν» να τρίβουν με ικανοποίηση τα χέρια τους. Μπορεί ο ισπανικός σύλλογος να βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα του υποβιβασμού, όμως η διοίκησή του δείχνει αποφασισμένη να κρατήσει τον παίκτη ή τουλάχιστον να βγάλει όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα από εκείνον.

Καλώς ή κακώς, ο 26χρονος θεωρείται από τη Λας Πάλμας ως «φιλέτο», το οποίο δεν θα δώσει… κοψοχρονιά. Ωστόσο και ο ίδιος δεν στοχεύει σε πισωγύρισμα στην καριέρα του. Να πάει δηλαδή από μια ομάδα πρωταθλήτρια και με συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια που κατά πάσα πιθανότητα του χρόνου θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, σε μια λίγκα άνω των 40 αγωνιστικών. Επομένως, η παραμικρή απόφαση για το μέλλον του Αραούχο, θα πάρει χρόνο, αφού πρέπει να ληφθούν υπ’όψιν όλες οι διαφορετικές παράμετροι.

Με τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ για τρίτη φορά φανερά εκτός κάδρου, η πώληση γίνεται ε των πραγμάτων το επικρατέστερο σενάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες πό την Ιβηρική, στο διαπραγματευτικό τραπέζι έχει πέσει και η πιθανότητα συνιδιοκτησίας. Να καταβάλει δηλαδή η «Ένωση» ένα συγκεκριμένο ποσό, ώστε να αγοράσει το 50% των δικαιωμάτων του Αραούχο κρατώντας τον και την επόμενη σεζόν στην Ελλάδα. Κάτι που έχει συζητηθεί και στο παρελθόν ως λύση στις τάξεις των «κιτρινόαμυρων».

Βέβαια, αν η υπόθεση- σε αντίθεση με εκείνη του Λιβάια- δεν τελεσφορήσει (σ.σ. κυρίως λόγω των οικονομικών απαιτήσεων της Λας Πάλμας), τότε αναγκαστικά η ΑΕΚ θα στραφεί σε άλλες περιπτώσεις επιθετικών. Μια πράξη που οι μεγάλες ομάδες οφείλουν να κάνουν την περίοδο του μεταγραφικού τους σχεδιασμού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το παζλ της παραμονής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.