ΜΠΑΣΚΕΤ

Τριπλός πονοκέφαλος για Πασκουάλ εν όψει του ντέρμπυ

Δεν του έφταναν οι Λοτζέσκι και Γκάμπριελ, είδε και τον Ρίβερς να αποχωρεί απο την προπόνηση
Τριπλός πονοκέφαλος για Πασκουάλ εν όψει του ντέρμπυ

Δεν του έφταναν οι Λοτζέσκι και Γκάμπριελ, είδε και τον Ρίβερς να αποχωρεί απο την προπόνηση.

Είχε που είχε ο Τσάβι Πασκουάλ τον καημό του με τους Ματ Λοτζέσκι και Κένι Γκάμπριελ, ήρθε χθες και το απρόοπτο με τον Ρίβερς για να δέσει το γλυκό και ο πονοκέφαλος του Καταλανού εν όψει της μετωπικής της Παρασκευής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα να γίνει… τριπλός.

Ο Αμερικανός ένιωσε ένα σφίξιμο στον αυχένα στην πρωινή προπόνηση. Ετσι το απόγευμα απουσίασε από την δεύτερη προπόνηση της ομάδας για να κάνει θεραπεία. Οι πρώτες εκτιμήσεις έδειχναν, πάντως, ότι ο Ρίβερς δεν έχει τίποτα σοβαρό και έμεινε «εκτός» το απόγευμα απλά και μόνο για προληπτικούς λόγους. Ο Αμερικανός μάλιστα θα δοκιμάσει να προπονηθεί κανονικά σήμερα, αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει πάλι θεραπεία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσει το ντέρμπι, καθώς για την ώρα δεν δείχνει ότι έχει κάτι ανησυχητικό.

Οσο για τους Λοτζέσκι (θέμα στο πέλμα), Γκάμπριελ (κάκωση στο γόνατο), οι δυο παίκτες έμειναν και χθες στα πιτς και έκαναν θεραπεία. Η κατάστασή τους θα επανεκτιμηθεί σήμερα. Για την ώρα πιο κοντά στο να προλάβει την κούρσα για το ντέρμπι είναι ο Γκάμπριελ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ελπίδες να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό και ο Λοτζέσκι. Οι δυο παίκτες θα δοκιμάσουν σήμερα να προπονηθούν κι αν τα καταφέρουν τότε ο Πασκουάλ θα τους υπολογίζει άμεσα, αλλιώς θα τους περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το σενάριο, πάντως, που δεν θέλει να σκέφτεται ο Καταλανός είναι να μην έχει στην σύγκρουση με τον Ολυμπιακό και τον Ρίβερς και τον Λοτζέσκι, κάτι που σημαίνει ότι πράσινοι θα παίξουν χωρίς τους δυο… βομβαρδιστές τους από τα 6.75μ. Ο Ρίβερς, όμως, δεν έχει κάτι σοβαρό και όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον αυτός θα δώσει το παρών.

Οι πράσινοι τα έχουν… πάρει, καθώς καθυστερεί η απόφαση για την έφεση που έκανε ο Δ. Γιαννακόπουλος και διαρρέουν ότι όλο αυτόδεν γίνεται τυχαία.

Πυρ και μανία με την Ευρωλίγκα

Η Ευρωλίγκα έσπευσε να ρίξει μάνι, μάνι την καμπάνα (12μηνος αποκλεισμός από τα γήπεδα) στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τα… γαλλικά που είχε ανταλλάξει με εριστικούς οπαδούς της Φενέρμπαχτσε στο Instagram, αλλά δεν δείχνει την ίδια ταχύτητα αντίδρασης και στην απόφαση για την έφεση που έκανε ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι διέρρεαν χθες την έντονη δυσαρέσκειά τους για την διοργανώτρια αρχή. Μάλιστα από το πράσινο στρατόπεδο έλεγαν ότι η αυτή η… κωλυσιεργία και η… σιωπή από την Ευρωλίγκα δεν είναι τυχαία. Είναι προσχεδιασμένη και έχει στόχο να καθυστερήσει όσο πάει την απόφαση για να μην μπορέσει ο Γιαννακόπουλος να δώσει το παρών (αν γίνει δεκτή η έφεσή του και αθωωθεί, όπως ζητάνε οι πράσινοι)  στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.

ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΡΟΦΕΣ

Οι Μάικ Τζέιμς και Αντριαν Πέιν, πήραν το βάπτισμα του πυρός στο ναυάγιο της περασμένης εβδομάδας στην Μόσχα, όπου η ομάδα έχασε από την Χίμκι. Τώρα προσπαθούν σταδιακά να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τις στροφές τους, έτσι ώστε να παρουσιαστούν ακόμα πιο έτοιμοι στο παρκέ την Παρασκευή στην μάχη με τον Ολυμπιακό.

Το θετικό είναι ότι οι δυο παίκτες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και μέρα με την μέρα προσαρμόζονται ολοένα και περισσότερο και δείχνουν ότι φτάνουν σταδιακά όλο και πιο κοντά στο επίπεδο που θέλει ο Τσάβι Πασκουάλ.

ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

«ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ»

Εγινε χθες στο ΟΑΚΑ παρουσία εκπροσώπων  του Παναθηναϊκού του Ολυμπιακού, της ΔΕΑΒ και της Αστυνομίας σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα υπάρχουν στο κλειστό «Νίκος Γκάλης» στο «αιώνιο ντέρμπι» για την Ευρωλίγκα. Τα μέτρα φυσικά θα είναι δρακόντεια, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι έντονη, ενώ οι πράσινοι υπενθύμισαν σε ανακοίνωσή τους ότι το παιχνίδι είναι sold out εδώ και 19 μέρες και ξεκαθάρισαν πως δεν θα πρέπει να πλησιάσει κανείς το γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Μέσα σε όλα επέστησαν την προσοχή στον κόσμο τους και του ζήτησαν να αποφύγει ακόμα και το να πετάει χαρτάκια μέσα στο παρκέ και να μην απαντήσει σε πιθανές προκλήσεις.

Η ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μην απαντήσετε σε προκλήσεις αντιπάλων και «τρίτων» που θέλουν το κακό της ομάδας μας. Στηρίξτε τους αθλητές μας μόνο με τη φωνή. Μην πετάξετε στο παρκέ ούτε… χαρτάκι και τους δώσετε την ευκαιρία να το «εκμεταλλευτούν». Είμαστε Παναθηναϊκοί, είμαστε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους! Ας τους το αποδείξουμε για ακόμα μία φορά»!

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τριπλός πονοκέφαλος για Πασκουάλ εν όψει του ντέρμπυ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.