ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω των social media, γνωστοποίησε την απόκτηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου.
Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου

Έπειτα από περίπου 4,5 χρόνια στο εξωτερικό, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος επιστρέφει στην ομάδα που έζησε τις καλύτερες στιγμές της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Με τη φράση «καλώς ήρθες σπίτι σου, Αβραάμ!», η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλωσόρισε ξανά στη μεγάλη ερυθρόλευκη οικογένεια τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπρίσμπεϊν Ρόαρ και γυρίζει στους «ερυθρόλευκους» τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο για έξι μήνες συν ένα χρόνο. Το πλάνο είναι όταν ο 34χρονος (3/12/1984, ύψος 1,88μ.) στόπερ κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στον Ολυμπιακό να αναλάβει στη συνέχεια επιτελικό πόστο στην ομάδα του Πειραιά. Αυτό θα συμβεί όταν ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αποφασίσει να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο άλλοτε αρχηγός των Πειραιωτών πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει ένα πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στην Μπρίσμπεϊν Ρόαρ, ενώ φόρεσε ξανά με τα χρώματα του Ολυμπιακού και φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της ομάδας. Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας (28/1), μετά την ολοκλήρωση των διαδικαστικών και τις υπογραφές, ο Αβραάμ πήγε κατευθείαν στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, έχοντας συνάντηση με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχει κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα (2009, 2011, 2012, 2013, 2014) και 3 Κύπελλα Ελλάδας (2009, 2012, 2013), αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό από το 2008 μέχρι το 2014 και έξι διαδοχικές σεζόν, μετρώντας 175 συμμετοχές με 6 γκολ και 2 ασίστ στο ενεργητικό του. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Άρη το 2003, έχοντας συνολικά 151 παιχνίδια με τους Θεσσαλονικείς (με 16 γκολ και 2 ασίστ).

Οι «ερυθρόλευκοι» ποτέ δεν ξέχασαν την προσφορά του διεθνούς κεντρικού αμυντικού, όπως και το γεγονός πως το καλοκαίρι του 2008 είχε κάνει τα πάντα προκειμένου να αποχωρήσει από τον Άρη και να αγωνιστεί μόνο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αν και τότε οι «κιτρινόμαυροι» προτιμούσαν να δώσουν τον παίκτη στον Παναθηναϊκό. Η μεταγραφή είχε περάσει από «χίλια κύματα», κοστίζοντας στους Πειραιώτες 2.500.000 ευρώ. Μην ξεχνάμε, επίσης, πως μαζί με τον Όλοφ Μέλμπεργκ είχε αποτελέσει ένα από τα καλύτερα δίδυμα στο κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Οι δυο τους συνυπήρξαν στο Λιμάνι από το 2009 μέχρι το 2012.

Από το 2008 μέχρι το 2014 μέτρησε και 37 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Υπερασπιζόμενος τα Εθνικά χρώματα, ο δυναμικός Αβραάμ είχε υποστεί ένα σοβαρό τραυματισμό, στο γόνατο, στην τελική φάση του Euro 2012. Από τη στιγμή που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβριο του 2014, λόγω της διαμάχης του με τον Ισπανό προπονητή Μίτσελ Γκονθάλεθ, ο Παπαδόπουλος αγωνίστηκε κατά σειρά σε Τραμπζονσπόρ από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2015 (10 συμμετοχές/ 1 γκολ/μία ασίστ), Σανγκάι Σενχούα από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016 (24 συμμετοχές/1 γκολ/2 ασίστ), Τζούμπιλο Ιβάτα από τον Μάιο του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2017 (14 συμμετοχές/1 γκολ/μία ασίστ/) και Μπρίσμπεϊν Ρόαρ από τον Φεβρουάριο του 2017 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2019 (35 συμμετοχές/4 γκολ/μία ασίστ). Άλλωστε, «κυνηγήθηκε» για την αφοσίωσή του στον Ολυμπιακό και πρόσφατα ξέμπλεξε οριστικά από μία δικαστική υπόθεση, στην οποία προσπάθησαν να τον συνδέσουν, μαζί με τον σύλλογο.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στα social media:

https://www.instagram.com/p/BtL24B-Fhf_/

https://www.instagram.com/p/BtL4TpKn92u/

Αβραάμ: «Όνειρό μου να ολοκληρώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό»

Ολυμπιακός: Όλα έτοιμα για την επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε Λοντίγκιν!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.