ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Ελευθεριάδης: Η σεζόν καριέρας και οι μνηστήρες

Ο φετινός πρωταγωνιστής της Παναχαϊκής με τις επιδόσεις του δείχνει έτοιμος για το παραπάνω βήμα
Ελευθεριάδης: Η σεζόν καριέρας και οι μνηστήρες

Δύσκολα συναντάς έναν εξτρέμ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Στη φετινή Football League, όμως, γίνεται. Ο Χρήστος Ελευθεριάδης της Παναχαϊκής φιγουράρει στην κορυφή μαζί με τους… μπόμπερ της κατηγορίας Νίκο Κουσκουνά και Βασιλη Μάντζη.

Ο 27χρονος δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Έχει πάρει τους Πατρινούς από το χέρι και προσπαθεί να τους οδηγήσει στη δεύτερη θέση και τα μπαράζ ανόδου. Εύκολο δεν είναι, αλλά βλέποντας τη βαθμολογία και τα ματς που απομένουν, στην Πάτρα πιστεύουν πως γίνεται.

Τους τελευταίους μήνες στην Παναχαϊκή άλλαξαν πολλά. Πρωτίστως η διοίκηση. Η αποχώρηση του Κώστα Κατσουράνη σηματοδότησε και αλλαγή φιλοσοφίας. Το αμιγώς ελληνικό σύνολο της περσινής σεζόν δεν υπάρχει πια. Έγιναν αρκετές μεταγραφές τον Ιανουάριο, μπήκε το ξένο στοιχείο, αλλά μέσα σε όλα παρέμειναν και κάποιες σταθερές. Ο Ελευθεριάδης είναι μία εξ αυτών.

Διανύει την τρίτη του σεζόν στους «ροσονέρι» και δείχνει πλέον απελευθερωμένος. Αυτό φαίνεται τόσο από τις κινήσεις του στο γήπεδο όσο και από τα εννιά γκολ στο πρωτάθλημα. Δεν είχε στο παρελθόν τόσο παραγωγική σεζόν. Οι εξηγήσεις είναι αρκετές. Από τη μία η προσωπική δουλειά και από την άλλη οι συμβουλές από το περιβάλλον του. «Να ψάχνεις το γκολ», «προσπάθησε να έχεις ουσία στο παιχνίδι σου» ήταν κάποιες από τις ατάκες που τελικά έπιασαν τόπο.

Οι «ματιές» και το νέο συμβόλαιο

Σε κάποιες περιπτώσεις και μόνο τα στατιστικά μίας σεζόν αρκούν για να δείξουν την πρόοδο κάποιου. Ο Ελευθεριάδης με όσα κάνει φέτος «φωνάζει» πως ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Απαρατήρητος δεν περνάει από ομάδες της Super League. Δεδομένου ότι μένει και ελεύθερος, ο δρόμος για μία μεταγραφή στην πρώτη κατηγορία είναι ανοιχτός. Σε περίπτωση που συνεχίσει έτσι ως το φινάλε της σεζόν, τότε οι πιθανότητες να τον δούμε του χρόνου στη Super League είναι πολλές.

Η Παναχαϊκή, πάντως, αναμένεται να κάνει τη δική της προσπάθεια για να διατηρήσει στο ρόστερ της τον πρώτο φετινό της σκόρερ. Δεν είναι στη φιλοσοφία της οι πρόωρες ανανεώσεις συμβολαίων και γι’ αυτό δεν έχει γίνει έως τώρα κάποια συζήτηση. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως η πρώτη κουβέντα ανανέωσης θα αργήσει και πολύ ακόμα, αφού στην Πάτρα καταλαβαίνουν πως ο παίκτης τους έχει πέραση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελευθεριάδης: Η σεζόν καριέρας και οι μνηστήρες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.