STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ – Άρης: Η Θεσσαλονίκη στα… δύο!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη (19:30, Novasports 1) στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Super League.
ΠΑΟΚ – Άρης: Η Θεσσαλονίκη στα… δύο!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη (19:30, Novasports 1) στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Super League.

Παρά το γεγονός πως ο Άρης απουσίαζε για τέσσερις σεζόν από την πρώτη κατηγορία, η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού για λίγες ώρες χωρίζει τη Θεσσαλονίκη στα… δύο.

Με διαφορετικούς στόχους οι δύο ομάδες κοντράρονται στην Τούμπα σε μία ακόμη πολύ σημαντική αναμέτρηση για τους γηπεδούχους και ένα «crash test» για τους φιλοξενούμενους.

Ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει… άριστα μέχρι τώρα στη σεζόν, διατηρώντας εννέα αγωνιστικές πριν το τέλος ένα προβάδισμα εννέα βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό στην κούρσα του φετινού τίτλου.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου με «όπλο» τη χημεία και την εξαιρετική αγωνιστική φόρμα, στην οποία βρίσκονται θέλουν να αποδείξουν και εντός αγωνιστικού χώρου την ποιοτική ανωτερότητά τους από τον αντίπαλο και να φτάσουν τις είκοσι νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με την ίδια «συνταγή» σε σχέση με το ντέρμπι προ δύο εβδομάδων απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Σέρτζιο Ολιβέιρα βασικό στο πλευρό του Ζοσέ Μαουρίσιο.

Οι «ασπρόμαυροι» θα έχουν φυσικά τη στήριξη του κόσμου τους αφού η Τούμπα αναμένεται για μία ακόμη φορά φέτος κατάμεστη από 28.000 και πλέον ΠΑΟΚτσήδες αφού τα ελάχιστα εισιτήρια, που έχουν μείνει είναι πολύ πιθανό να εξαντληθούν μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Είναι δεδομένο πως στις τάξεις του Δικεφάλου αντιλαμβάνονται την ιδιαιτερότητα ενός τοπικού ντέρμπι και θέλουν να εμφανιστούν απόλυτα σοβαροί ώστε να πάρουν τη νίκη.

Το γόητρο του Άρη

Ο Άρης από την πλευρά του έχει μόνο να κερδίσει από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε θέση ισχύος για την 5η θέση, η οποία οδηγεί στο Europa League και θέλουν τη νίκη για να διατηρήσουν το πάνω χέρι, αλλά το διακύβευμα του ντέρμπι είναι μεγαλύτερο.

Ο Άρης θέλει τη νίκη στο ντέρμπι για βαθμολογικούς λόγους αλλά πολύ περισσότερο για το γόητρο. Άπαντες στην ομάδα βλέπουν ότι ο αντίπαλος έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα και πάει να το κατακτήσει το αήττητος.

Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για τους ανθρώπους του Άρη, που θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να σταματήσουν το αήττητο σερί του μεγάλου αντιπάλου τους.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Άρης του Σάββα Παντελίδη έχει δύσκολο έργο και από αγωνιστική πλευράς. Μετά την τελευταία προπόνηση του Σαββάτου, ο Έλληνας τεχνικός άφησε εκτός αποστολής του τραυματίες Μάρτιν Τόνσο και Γιάννη Φετφατζίδη, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους, αλλά και τον Δημήτρη Κωσταντινίδη που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

Αντίθετα, στην αποστολή είναι ο Γιώργος Δεληζήσης, ο οποίος πάντως έχει πολύ λίγες πιθανότητες να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα και λογικά θα καθίσει στον πάγκο, ενώ το βασικό κεντρικό δίδυμο στην άμυνα θα αποτελούν οι Ρόουζ και Βελέθ.

Τέλος, όλες οι ενδείξεις που υπάρχουν, συνηγορούν ότι ο Γιουνές θα είναι εκτός αρχικής ενδεκάδας, στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Νικολά Ντιγκινί και ο Νίκο Μαρτίνες θα σηκώσει αναλάβει το ρόλο του επιτελικού μέσου.

Διαιτητής: Τόρε Χάνσεν (Νορβηγία)

Βοηθοί: Κνούτσεν (Νορβηγία), Γένσεν (Νορβηγία)

Η βαθμολογία

# Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ Υπέρ Γκολ κατά
1 ΠΑΟΚ 21 57 45 10
2 Ολυμπιακός 21 48 40 13
3 ΑΕΚ 22 43 37 13
4 Ατρόμητος 22 40 32 20
5 Άρης 21 33 25 20
6 Παναθηναϊκός 21 31 28 17
7 Ξάνθη 21 27 16 16
8 Παναιτωλικός 21 27 25 28
9 Λαμία 21 24 17 26
10 Πανιώνιος 21 23 19 31
11 Αστέρας Τρίπολης 22 22 17 27
12 ΑΕΛ 21 22 19 26
13 ΠΑΣ Γιάννινα 21 20 15 31
14 ΟΦΗ 21 17 19 32
15 Λεβαδειακός 21 16 12 28
16 Απόλλων Σμύρνης 22 9 10 38

* Η ΑΕΚ έχει μείον 3 βαθμούς
* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 6 βαθμούς
* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 2 βαθμούς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΟΚ – Άρης: Η Θεσσαλονίκη στα… δύο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.