ΣΤΙΒΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Έφυγαν οι πρώτοι

Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και Φιλιππίδης αναχώρησαν το πρωί – Τί δήλωσαν
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Έφυγαν οι πρώτοι

Το πρώτο γκρουπ για τη Γλασκώβη, όπου θα γίνει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στον κλειστό, αναχώρησε το πρωί (27/2) από το «Ελ. Βενιζέλος».

Η πρωινή αναχώρηση είχε τρία πρόσωπα, καθώς έφυγαν για τη πόλη της Σκωτίας η Κατερίνα Στεφανίδη, η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Φιλιππίδης, με τους υπόλοιπους 14 αθλητές της Εθνικής ομάδας, να αναχωρούν το μεσημέρι.

Βέβαια, όλα τα βλέμματα πέφτουν κυρίως στην Στεφανίδη, που πάει να γίνει η πρώτη αθλήτρια που υπερασπίζεται τον τίτλο της στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

«Είμαι έτοιμη να υπερασπιστώ τον τίτλο, που κατέκτησα πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι. Η αγωνιστική προετοιμασία δεν πήγε όσα καλά θα ήθελα, λόγω του προβλήματα υγείας που αντιμετώπισα, ωστόσο η χειμερινή προπόνηση έχει πάει πολύ καλά, ενώ οι τελευταίες προπονήσεις στην Ελλάδα έχουν πάει καλύτερα από ποτέ. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και πιστεύω ιδιαίτερα στην ικανότητα μου να αγωνίζομαι αποτελεσματικά στους μεγάλους αγώνες», είπε κατά την αναχώρησή της.

«Στόχος το μετάλλιο»

Από την πλευρά της, η Νικόλ Κυριακοπούλου σχολίασε:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από τη δουλειά που έκανα όλο αυτό το διάστημα. Κατάφερα να φτάσω σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο θεωρώ πως έχω το περιθώριο να κυνηγήσω καλύτερα άλματα. Αναμφίβολα ο στόχος μου για αυτή τη διοργάνωση είναι να ανέβω στο βάθρο των νικητριών και να κατακτήσω το πρώτο μου μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Θα είναι δύσκολος αγώνας, εγώ είμαι έτοιμη να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

«Να επιστρέψω στο βάθρο»

Στην προηγούμενη διοργάνωση, ο Κώστας Φιλιππίδης είχε ανέβει στο βάθρο (ήταν δεύτερος) και θέλει να κάνει το ίδιο και στη Γλασκώβη, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.

«Η σεζόν ξεκίνησε με ένα πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο καταφέραμε να διαχειριστούμε σε μεγάλο βαθμό. Χρειάστηκε να κάνουμε θεραπείες και να μείνουμε πίσω σε προπόνηση, παράλληλα όμως, καταφέραμε να είμαστε στους αγώνες και να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο. Είμαι πολύ καλά και περιμένω μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πάντα με ενδιαφέρει το μετάλλιο. Σε κάθε αγώνα ανάλογου επιπέδου κυνηγάω να βρεθώ στο βάθρο. Η διοργάνωση θα έχει κάποιες δυσκολίες, κυρίως γιατί αυτή τη φορά θα έχουμε και τη διαδικασία του προκριματικού και θα αναγκαστούμε να κάνουμε δύο αγώνες μέσα σε δύο ημέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Έφυγαν οι πρώτοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.