STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η μάχη για τον πρώτο σκόρερ της Super League

Ανσαριφάρντ, Πρίγιοβιτς και Κόντε ερίζουν για τον τίτλο του κορυφαίου γκολτζή
Η μάχη για τον πρώτο σκόρερ της Super League

Η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου οδεύει προς το τέλος της και όλα δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα επιστρέψει στον θρόνο μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.

Αντίθετα μία άλλη μάχη, εκείνη για τον πρώτο σκόρερ της Super League, εξακολουθεί να μαίνεται για τα καλά, αφού τρεις ποδοσφαιριστές διαφορετικών εθνικοτήτων και συλλόγων ερίζουν για την κορυφή.

Ο λόγος για τους Καρίμ Ανσαριφάρντ (15 γκολ), Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (15 γκολ) και Πέδρο Κόντε (13 γκολ), οι οποίοι δεν έχουν πανηγυρίσει ποτέ τη συγκεκριμένη πρωτιά στην Ελλάδα.

Ανσαριφάρντ, ο παλιός

Ο Ιρανός άσος του Ολυμπιακού ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 για λογαριασμό του Πανιωνίου και στις πρώτες δύο σεζόν σημείωσε λιγότερα γκολ, ασχέτως αν η εφετινή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 σημείωσε 13 γκολ με την κυανέρυθρη φανέλα, ενώ το δεύτερο μισό της περυσινής περιόδου επεφύλασσε μόλις 1 γκολ σε 9 συμμετοχές πρωταθλήματος (ως «ερυθρόλευκος» πια).

Πρόκειται για τον πιο παίκτη της τριάδας που ήρθε πιο πριν απ’ όλους, καθώς και τον μοναδικό που έχει αγωνιστεί σε δύο ελληνικές ομάδες.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει βάλει 15 γκολ σε 22 συμμετοχές, οι 18 εκ των οποίων ως βασικός.

Το πρόγραμμα του Ανσαριφάρντ

28η αγωνιστική: Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός

29η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναιτωλικός

30ή αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

Πρίγιοβιτς, ο… αδικημένος

Ο μεσότιτλος φέρει τη συγκεκριμένη ονομασία, επειδή ο Σέρβος φορ του ΠΑΟΚ ρίχνεται για πρώτη φορά στη μάχη για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ, αφού την περυσινή σεζόν είχε αγωνιστεί μόνο στο δεύτερο μισό.

Βέβαια, δεν τα είχε πάει καθόλου άσχημα, καθώς σε 15 ματς πρωταθλήματος είχε βάλει 7 γκολ και άλλα 3 στις 5 αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδας που έλαβε μέρος.

Εφέτος, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έχει βάλει 15 γκολ σε 24 εμφανίσεις πρωταθλήματος, οι 20 εκ των οποίων στο αρχικό σχήμα.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στα 6 γκολ του Κυπέλλου (σε 7 συμμετοχές), καθώς και στα 2 του Europa League (σε 4 αναμετρήσεις).

Το πρόγραμμα του Πρίγιοβιτς

28η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ξάνθη

29η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

30ή αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Πλατανιάς

Κόντε, ο σταθερός

Ο 29χρονος Ισπανός δεν ανήκει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, ωστόσο έχει καταφέρει να επαναλάβει τα επιτεύγματα της περυσινής σεζόν.

Πέρυσι μοιράστηκε την 3η θέση των σκόρερ με τον Μπράουν Ιντέγε (13 γκολ), πίσω από τους Μάρκους Μπεργκ (22 γκολ) και Χαμζά Γιουνές (19 γκολ).

Τον ίδιο αριθμό τερμάτων έχει σημειώσει κι εφέτος ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα μόνο που έχει χρειαστεί 23 συμμετοχές αντί για 25.

Το πρόγραμμα του Κόντε

28η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ

29η αγωνιστική: Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα

30ή αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

Τα στατιστικά της κόντρας

Ο Πέδρο Κόντε έχει βάλει τα γκολ σε 70 τελικές, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς σε 45 και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ σε 57.

Κοινώς, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς σκοράρει 1 γκολ ανά 3 τελικές, ο Ανσαριφάρντ 1 ανά 3,8 και ο Κόντε 1 ανά 5,4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρίτος πιο εύστοχος παίκτης της κατηγορίας πίσω από τον Σέρβο και τον Ιρανό είναι ο Μοράρ Βλαντ του Παναιτωλικού με 1 γκολ ανά 3/9 τελικές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η μάχη για τον πρώτο σκόρερ της Super League», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.