ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με μαέστρο τον Αστρίτ!

Ο Αλβανός μέσος έκανε τη διαφορά στην άνετη φιλική νίκη της ΑΕΚ επί της Λαμίας με 3-0
Με μαέστρο τον Αστρίτ!

Το διήμερο ρεπό που υποσχέθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ, μάλλον άνοιξε την όρεξη των παικτών της ΑΕΚ για πολλά γκολ και όμορφο θέαμα στο φιλικό με τη Λαμία. Ο Ισπανός τεχνικός δικαιώθηκε για την απόφασή του να κρατήσει το ρόστερ σε αγωνιστική εγρήγορση, σε μία αναμέτρηση που η Ενωση επικράτησε κατά κράτος (5-0).

Παρότι δεν μπρούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από έναν προπονητικού χαρακτήρα αγώνα, η ΑΕΚ ήταν θετική και φάνηκε να μην έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Μόλις στα πρώτα 51 δευτερόλεπτα της συνάντησης, ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, με δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Η απόδοση του Αλβανού μέσου μπορεί να  συνοψιστεί σε μία μονάχα λέξη. Μαέστρος. Και τι δεν έκανε 27χρονος.  Το τέρμα του πλαισίωσαν, μία ασίστ, αψεγάδιαστες μεταβιβάσεις και σχεδόν κανένα λάθος.

Λίγο αργότερα (29΄) από ασίστ του Μπακασέτα, ο  Γιακουμάκης, με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Ελληνας επιθετικός  ήταν ασταμάτητος, καθώς πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (33΄) και έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος.

Στο  δεύτερο ημίχρονο, ο Χιμένεθ, όπως και ο Μπάμπης Τεννές, άλλαξαν  εξ ολοκλήρου τα αρχικά τους σχήματα και το θέαμα έδωσε τη θέση του στα σκληρά μαρκαρίσματα και τα λάθη. Μοναδικές φάσεις άξιες αναφοράς, το φαλτσαριστό χτύπημα φάουλ του Χριστοδουλόπουλου(89΄) και η όμορφη λόμπα του νεαρού Μεληκιώτη, στιγμές πριν τη λήξη(90΄).

MVP: Πέρα από την αξιοθαύμαστη παρουσία του Αϊντάρεβιτς, ο Γιώργος Γιακουμάκης,  έπαιξε  χωρίς αμφιβολία σημαντικό ρόλο στην επικράτηση της «Ένωσης». Δύο σεντερφορίσια γκολ από την μεγάλη περιοχή που δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μελισσά. Ο 23χρονος φορ θα μπορούσε να πετύχει χατ-τρικ, αλλά η μπάλα μετά από κόντρα του το στέρησε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σε γενικές γραμμές πολύ καλή η διαιτησία από τον άρχοντα της αναμέτρησης. Ο Νίκος Ρατσιάτος από τον όμιλο Αργολίδας, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί δείχνοντας ανεκτικότητα σε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα. Μοναδική ένσταση, το πέναλτι που δεν καταλόγισε υπέρ της ΑΕΚ στο 62΄, όταν ο Πριντέτα ανέτρεψε εντός περιοχής τον Λιβάια.

UP: Ο 28χρονος Σουηδός ήταν ένας από τους διακριθέντες της αναμέτρησης κόντρα στη Λαμία. Αμυντικά δεν απειλήθηκε, αλλά φρόντισε να δηλώσει την παρουσία του πραγματοποιώντας επικίνδυνες κούρσες από τα αριστερά. Ουκ ολίγες φορές προκάλεσε ρήγμα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά οι συμπαίκτες του δεν αξιοποίησαν τις σέντρες του.

DOWN: Σε ένα φιλικό παιχνίδι, με καλή παρουσία της ΑΕΚ , λίγοι θα θυμούνται την απόδοση του αντίπαλου. Η Λαμία τακτικά παρουσιάστηκε χωρίς συγκέντρωση κάνοντας εύκολη τη ζωή των ποδοσφαιριστών της Ενωσης. Εκτός της προβληματικής αμυντικής γραμμής, η ολιγωρία του κέντρου και του διδύμου Ακόστα- Μπουλούλη στο πρώτο ημίχρονο, έφερε το βαρύ σκορ.

ΓΚΟΛ: 1′ Αϊντάρεβιτς, 29′,45′ Γιακουμάκης, 89′ Χριστοδουλόπουλος, 90′ Μεληκιώτης

ΑΕΚ: Τσιντώτας (46΄ Μπάρκας), Γκάλο (46΄ Μπακάκης), Βράνιες (46΄ Λαμπρόπουλος), Γιαννούτσος, Χουλτ (46΄ Λόπες), Αϊντάρεβιτς (46΄ Τζανετόπουλος), Μοράν (46΄ Κονέ), Κλωναρίδης (65΄ Μεληκιώτης), Μασούντ (46΄ Γαλανόπουλος), Μπακασέτας (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης ( 46΄ Λιβάια).

ΛΑΜΙΑ: Μελισσάς (46΄ Πίτκας), Βασιλαντωνόπουλος (46΄ Κουτρουμάνος), Παντελίδης (46΄ Πριντέτα), Σελίμ (46΄ Κουκόλης), Ασικμπά(46΄ Παπαργυρίου),  Μπουλούλης, Αναστασόπουλος (46΄ Φράγκος), Ακόστα (46΄ Καραγιάννης), Μπούντνικ (46΄ Αστσεριτς), Πίτι (46΄Αντρονικ), Βάντερσον (46΄ Λινάρδος).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με μαέστρο τον Αστρίτ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.