ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητική παρέλαση: Προσαγωγές πολιτών

Προσαγωγές πολιτών που διαδήλωναν κατά της Συμφωνία των Πρεσπών σημειώθηκαν στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα
Μαθητική παρέλαση: Προσαγωγές πολιτών

Στην προσαγωγή δύο ατόμων επειδή διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος πριν την μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα προχώρησε η αστυνομία.

Οι δύο πολίτες ήταν σε μια ομάδα πολιτών που μοίραζαν φυλλάδια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο αρχικά απώθησαν μέχρι την αρχή της οδού Ερμού τα περίπου 20 άτομα που μοίραζαν φυλλάδια και στη συνέχεια αστυνομικοί προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ τα δύο άτομα.

Ο ένας από τους δύο προσαχθέντες είναι το μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Μαντάς.

Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Μαντάς περιέγραψε λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος.

«Ήμασταν 150 μέτρα μακριά από την μαθητική παρέλαση και με ένα τραπεζάκι και πανό μοιράζαμε φυλλάδια για την 25η Μαρτίου μέσα στα οποία αναφερόμασταν και στη Συμφωνία των Πρεσπών» ξεκινά την αφήγησή του ο κ. Μαντάς.

«Ήρθαν και απαιτούσαν να πάμε άλλα 150 μέτρα, έξω από το χώρο της πλατείας και απαιτούσαν να διαβάσουν το κείμενο για να το μεταφέρουν στους ανωτέρους τους. Τότε με βίαιο τρόπο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν ένα κλοιό στα 20 άτομα και μας κατέβασαν με το ζόρι μέχρι τη Μητροπόλεως και εκεί με προσήγαγαν».

«Τους ενόχλησε η φράση, πολιτική προδοσία»

Κατά τον ίδιο «τους ενοχλούσε το κείμενο και η φράση “πολιτική προδοσία” για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω μου στην Μητροπόλεως και επιχείρησαν να πιάσουν και άλλους αλλά υπήρξαν διαμαρτυρίες» προσθέτει ο κ. Μαντάς και υποστηρίζει ότι «μας άφησαν ελεύθερους γιατί τους ακούσαμε να λένε ότι το παίζουν οι ειδήσεις».

Στο κτήριο της ΓΑΔΑ βρέθηκαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι νομικοί σύμβουλοι της ΛΑΕ Σαραντος Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Σπάθας και Γαβριήλ Πελεκιδης

για να συμπαρασταθούν στους δύο προσαχθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι προσαγωγές έγιναν γιατί τα δύο άτομα αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στις αστυνομικές δυνάμεις.

Αποδοκιμάστηκε έντονα ο Βαρεμένος στην Αυστραλία

Μέχρι την Αυστραλία έφτασαν οι αποδοκιμασίες των Ελλήνων κατά βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος που έδωσε το «παρών» στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Μελβούρνη τα «άκουσε» από συγκεντρωμένους όταν άρχισε την ομιλία του μετά τη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ευσταθίου.

Αρχικά του φώναξαν «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία» και στη συνέχεια τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» φωνάζοντας, επίσης, τη λέξη «φυλακή» ενώ δεν έλειψαν και οι ύβρεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neoskosmos κάποιος από τους συγκεντρωμένους πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αποδοκιμασίες ήταν αρκετά έντονες με την ασφάλεια του Γιώργου Βαρεμένου να τον απομακρύνει μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης υπό τις ιαχές «προδότη» και «αληταρά».

«Φασιστικό το σύνθημα που μου φώναξαν»

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μια δράκα ανθρώπων που προσπάθησε σε έναν ιερό χώρο να τον λερώσει ».

Ο κ. Βαρεμένος μίλησε για «φασιστικό σύνθημα» που ακούστηκε σε βάρος του «σαν αυτό που φωνάζουν οι χρυσαυγίτες για τους πολιτικούς». «Υπερασπίστηκα τον πολιτικό κόσμο εκφράζοντας τα αισθήματα ομοψυχίας των ομογενών που μου μεταφέρθηκαν» συμπλήρωσε ο κ. Βαρεμενός.

Υποστήριξε, ακόμα, ότι «δεν διέκοψα την ομιλία μου, μίλησα και την ολοκλήρωσα και έφυγα στη συνέχεια».

Απευθυνόμενος, τέλος, σε όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «η διαφωνία είναι σεβαστή και μπορώ να κάνω διάλογο όπου χρειάζεται».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974»

Σε συνέντευξή τύπου το Σάββατο στο Γενικό Προξενείο της Μελβούρνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «τη μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974 έως σήμερα» προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα είναι πολλαπλά κερδισμένη σε βάθος χρόνου».

Αναφερόμενος σε αυτούς που διαφωνούν με την συμφωνία σημείωσε πως δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κανενός αλλά ούτε και αποδέχεται να αμφισβητείται ο δικός του πατριωτισμός ή της κυβέρνησης. «Σέβομαι την διαφορετική άποψη αλλά όλα αντιμετωπίζονται μέσω του διαλόγου. Εξάλλου ακραίες φωνές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: protothema.gr

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χρυσό, λίβανο και σμύρνα Του προσφέραμε κι εκείνος μας ανταπέδωσε τη Βασιλεία των Ουρανών - Η Βηθλεέμ άνοιξε τη νέα Εδέμ

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που πλήττει ιδιαίτερα τις πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες οικογένειες, άδικος αποκλεισμός τους από το επίδομα παιδιού (Α21).

Κοινωνία
Κοινωνία: Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Τα εισοδηματικά κριτήρια του Α21 παραμένουν αμετάβλητα από το 2018, μειώνοντας συνεχώς τους δικαιούχους και πλήττοντας ακόμη και υπερπολύτεκνες οικογένειες κάτω από το όριο φτώχειας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

«Όταν είδαν ότι δεν τσιμπάω, σου λέει τώρα θα τον θάψουμε - Με κατηγορούν γιατί λέω αλήθειες ενώ είμαι νεοδημοκράτης απ' τα γεννοφάσκια μου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Φορολογικό «ντου» σε συγγενείς των Τεμπών και αγρότες - Η έφοδος της ΑΑΔΕ έγινε λίγο αφότου η Μ.Καρυστιανού προανήγγειλε νέο πολιτικό κίνημα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Επεισόδιο βίας με δεκάδες εφήβους στην οδό Μακρυγιάννη. Καταγγελίες για έλλειψη αστυνόμευσης δίπλα σε σχολεία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Η κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με τους αγρότες αλλάζοντας στρατηγική μετά το μπλόκο των Ευζώνων, με επιλεκτικές προσκλήσεις και όχι μαζικές συναντήσεις.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Από τα μπλόκα των τρακτέρ στους επαρχιακούς δρόμους μέχρι τις πλατείες και τα διοικητικά κέντρα της Ευρώπης, η γη μιλά ξανά μέσα από αυτούς που τη δουλεύουν.

Κοινωνία