ΙΤΑΛΙΑ

Ανιέλι: «Γιατί όχι δύο γήπεδα στο Μιλάνο»

Ο Αντρέα Ανιέλι μίλησε για το Σαν Σίρο, τονίζοντας παράλληλα πως Μίλαν και Ίντερ πρέπει να έχουν δικό τους γήπεδο, όχι να μοιράζονται το ίδιο
Ανιέλι: «Γιατί όχι δύο γήπεδα στο Μιλάνο»

Μίλαν και Ίντερ συμφώνησαν για την κατασκευή νέου γηπέδου, ενώ το ιστορικό «Τζιουτζέπε Μεάτσα» θα κατεδαφιστεί.

Το θέμα του γηπέδου απασχολούσε για χρόνια τις δύο ομάδες του Μιλάνου και φαίνεται πως η κοινή λύση είναι αυτή που προκρίνεται.

Το νέο γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2023. Ο Αντρέα Ανιέλι ωστόσο έθεσε μια νέα πτυχή στο θέμα, τονίζοντας πως θα έπρεπε να σκεφτούν την προοπτική της κατασκευής δύο γηπέδων στο Μιλάνο.

Οι δηλώσεις του Ανιέλι:

«Αν έπαιρνα εγώ την απόφαση, θα έκανα τα πάντα για να έχω ένα εντελώς νέο σύστημα. Πιστεύω, βασικά, ότι ο καθένας θα ήθελε το δικό του γήπεδο. Σκέφτομαι την Λίβερπουλ και την Εβερτον, το Μάντσεστερ με τα δύο γήπεδα επίσης, πόλεις που είναι παρόμοιες ή και μικρότερες από το Μιλάνο. Δύο γήπεδα θα ήταν ιδανικό. Υπάρχει βέβαια και το οικονομικό θέμα, ο προγραμματισμός που κάνει ο καθένας, οπότε προφανώς είναι τα δύο κλαμπ που θα κάνουν τις εκτιμήσεις τους και θα πάρουν τις αποφάσεις τους. Εγώ, πάντως, θα ήθελα το γήπεδο αποκλειστικά για την ομάδα και το κλαμπ που εκπροσωπώ, οπότε είμαι υπέρ του να έχει το δικό της γήπεδο η Ιντερ και το δικό της η Μίλαν».

Ενώ αναφορικά με την ιστορική έδρα που διανύει τα τελευταία της χρόνια, καταπώς φαίνεται ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους τόνισε: «Είναι ένα γήπεδο που είναι και γεμάτο και σήμερα, είναι εκπληκτικό. Από εκεί και πέρα, πρέπει να σκεφτείς τι κάνει μοντέρνο ένα γήπεδο. Ενα μοντέρνο σύστημα, με τις ανάγκες του και τις υπηρεσίες του, ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιείς με όλους τους τρόπους, χορηγοί για τις υπηρεσίες και χώροι. Υπό αυτή την έννοια, πρέπει να πω ότι η ηλικία του Σαν Σίρο φαίνεται.

Υπάρχει από το 1925 και αν έπρεπε να επιλέξω, θα επέλεγα μια σύγχρονη εγκατάσταση, κάτι εντελώς νέο. Δεν μπορείς να είσαι νοσταλγικός όταν βλέπεις τις καινοτομίες, την εξέλιξη, τα πράγματα που πρέπει να προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες για να παίξεις ποδόσφαιρο στον σημερινό κόσμο».

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Η ιστορική ομάδα που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό

Η ιστορική ομάδα που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό

Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ευρώπη κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό και στην... πόλη έχει σημάνει συναγερμός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χρήστος Μανδάς: Συνεχίζει να πιέζει η Γουλβς – Πιθανή αποχώρηση από τη Λάτσιο τον Ιανουάριο!

Χρήστος Μανδάς: Συνεχίζει να πιέζει η Γουλβς – Πιθανή αποχώρηση από τη Λάτσιο τον Ιανουάριο!

Πού θα βρίσκεται στο μέλλον ο Χρήστος Μανδάς!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Serie A η επιστροφή, με 6 ομάδες σε απόσταση 5 βαθμών

Serie A η επιστροφή, με 6 ομάδες σε απόσταση 5 βαθμών

Η Serie A κερδίζει σιγά σιγά πίσω την αίγλη του παρελθόντος και ειδικά φέτος γίνεται χαμός στην κορυφή με 6 ομάδες

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ποδόσφαιρο: Χαμός στη Τζένοα, απολύσεις, φεύγει και θρύλος του ποδοσφαίρου

Ποδόσφαιρο: Χαμός στη Τζένοα, απολύσεις, φεύγει και θρύλος του ποδοσφαίρου

Το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά, χαμός γίνεται στη Τζένοα με απολύσεις και αναμένεται να φύγει και θρύλος του αθλήματος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σοκ στη Νάπολι: Βαρύς τραυματισμός για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε – Εκτός ως το 2026!

Σοκ στη Νάπολι: Βαρύς τραυματισμός για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε – Εκτός ως το 2026!

Κακά μαντάτα για τη Νάπολι, καθώς ο Κέβιν Ντε Μπρόινε υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον δικέφαλο και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο μήνες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νίκο Παζ: Ο Αργεντίνος που παίζει στην Κόμο και κλέβει τη δόξα του Γιαμάλ

Νίκο Παζ: Ο Αργεντίνος που παίζει στην Κόμο και κλέβει τη δόξα του Γιαμάλ

Ο Νίκο Παζ κερδίζει επάξια τον τίτλο του must watch παίκτη στην Ιταλία και κλέβει τη δόξα από τον Γιαμάλ σε όλη την Ευρώπη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κώστας Τσιμίκας: Το μεγάλο στοίχημα

Κώστας Τσιμίκας: Το μεγάλο στοίχημα

Ο Κώστας Τσιμίκας επιστρέφει και αυτός στις υποχρεώσεις του με τη Ρόμα και δίνουν μεγάλο ματς με την Ίντερ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κώστας Τσιμίκας: Άνοιξε λογαριασμό με τη Ρόμα, ασίστ στη μεγάλη νίκη στο Europa League

Κώστας Τσιμίκας: Άνοιξε λογαριασμό με τη Ρόμα, ασίστ στη μεγάλη νίκη στο Europa League

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε να παράγει στη Ρόμα, με ασίστ στο μεγάλο διπλό που έκαναν οι Ιταλοί στη Νίκαια με τη Νις

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χρήστος Μανδάς: Έχασε τη θέση του στη Λάτσιο, ούτε ματς φέτος ακόμα

Χρήστος Μανδάς: Έχασε τη θέση του στη Λάτσιο, ούτε ματς φέτος ακόμα

Ο Χρήστος Μανδάς δεν έχει παίξει ούτε ματς φέτος στη Serie A και έχει χάσει με απόφαση Σάρι τη θέση του στη Λάτσιο

Ποδόσφαιρο