ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

To έχασε ο Παναθηναϊκός αλλά του το… πήραν κιόλας!

Ο Παναθηναϊκός γύρισε τον αγώνα στην Μαδρίτη, φώναξε ότι μπορεί αλλά στο τέλος προδόθηκε από τις λάθος επιλογές και την τραγική διαιτησία
To έχασε ο Παναθηναϊκός αλλά του το… πήραν κιόλας!

Ο Παναθηναϊκός έχασε τον πρώτο αγώνα στην Μαδρίτη, αλλά υπάρχει συνέχεια. Και κυρίως η ήττα έχει πολλές αναγνώσεις. Κάποιες αφορούν στο παιχνίδι της ομάδας και κάποιες σε καταστάσεις που δεν μπορεί να ελέγξει ούτε ο Ρικ Πιτίνο ούτε οι παίκτες του.

Τι θέλουμε να πούμε; Οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση αν και βρέθηκαν στο -14 στις αρχές της τρίτης περιόδου. Τότε που έκαναν δώρα στην Ρεάλ μετά από αβίαστα λάθη (οι Μαδριλένοι πήραν 9 πόντους από λάθη του Παναθηναϊκού σ’ αυτό το δεκάλεπτο).

Και η Ρεάλ δεν είναι η ομάδα που δεν θα τιμωρήσει κάθε λάθος σου. Το αντίθετο…

Απομονώθηκε ο Καλάθης

Τότε που επιθετικά είχαν μεγάλο πρόβλημα καθώς ο Καλάθης ήταν απομονωμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Οι Μαδριλένοι έπαιξαν με το μυαλό του αρχηγού του Παναθηναϊκού και πέτυχαν να τον αποσυντονίσουν για μεγάλο διάστημα… Η παρουσία του Ταβάρες ήταν και πάλι καταλυτική ενώ παίκτης- κλειδί αποδείχθηκε ο Κοσέρ.

Ο Νικ πάντως δεν σταμάτησε να σουτάρει και καλά έκανε όταν του το έδιναν τόσο… προκλητικά. Οι 12 πόντοι του (κι ακόμα τρεις ασίστ) στο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου, άλλαξαν άρδην την κατάσταση. Δίπλα του ο Ιαν Βουγιούκας που έκανε μεγάλο παιχνίδι αλλά και οι δύο φόργουορντ (Παπαπέτρου και Τόμας) που ανέβηκαν επιθετικά.

Δεν βρήκε ανοιχτό γήπεδο

Το αρχικό πλάνο δεν μπορείς να πεις ότι… απέτυχε. Η Ρεάλ που πετυχαίνει 92 πόντους στην έδρα της φέτος στην Ευρωλίγκα, έπεσε πολύ κάτω. Ο Παναθηναϊκός αν κι έπαιξε καλή άμυνα, όμως, δεν το εξαργύρωσε με εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό κι αυτό ήταν μεγάλο θέμα.

Οταν γύρισε από μεγάλες διαφορές και με 13-0 πέρασε 69-64 έδειξε ικανός να κάνει το break. Ηταν σαν να επιστρέφει η… Μόσχα, όταν η ομάδα έμεινε κολλημένη στην ΤΣΣΚΑ και στο τέλος αντεπιτέθηκε κι έφτασε στη νίκη.

Και η διπλή ανάγνωση με διαιτησία

Στο τέλος υπάρχει η διπλή ανάγνωση. Η πίεση της Ρεάλ οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε κακές επιλογές και τους διαιτητές σε τραγικά σφυρίγματα. Ισως η πιο σωστή προσέγγιση να είναι ότι ο Παναθηναϊκός… έχασε τον αγώνα (κι από τις κακές επιλογές στο τέλος) αλλά του τον πήραν κιόλας.

Οι Μαδριλένοι πήραν βολές δώρο… Πήραν φάουλ που δεν υπήρχαν (όπως στον Καμπάτσο και στον Ρούντι). Τα κριτήρια δεν ήταν ίδια κι αυτό φάνηκε πεντακάθαρα. Σε όλη αυτή την πίεση ο Παναθηναϊκός λύγισε και πλέον απαιτείται διαχείριση συναισθημάτων ενόψει του άλλου αγώνα.

Το τεχνικό τιμ θα ασχοληθεί με αυτό, όπως και με όσα μπορεί να παρέμβει και να ελέγξει. Γιατί με τους διαιτητές δεν μπορεί να κάνει κάτι πέρα από την εντολή να παίζουν και να μην ασχολούνται. Οσο κι αν είναι δύσκολο…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «To έχασε ο Παναθηναϊκός αλλά του το… πήραν κιόλας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College