ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο βοηθός του Λουτσέσκου άνοιξε τα χαρτιά του

Όσα είπε ο Ντιέγκο Λόνγκο
ΠΑΟΚ: Ο βοηθός του Λουτσέσκου άνοιξε τα χαρτιά του

Ο βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου, Ντιέγκο Λόνγκο μίλησε για την επιτυχία του ΠΑΟΚ αλλά και το συμβόλαιο του που τελειώνει.

Ο Ντιέγκο Λόνγκο βρίσκεται στο πλευρό του Ρουμάνου στον πάγκο και είναι αυτός που έχει και τις περισσότερες συζητήσεις μαζί του.

Ο 43χρονος Ιταλός, που από τον περασμένο Ιούνιο είναι και κάτοχος διπλώματος UEFA Pro, μίλησε σε μέσο της πατρίδας του.

«Εργάζομαι στο εξωτερικό εδώ και 15 χρόνια. Έχω προπονήσει στην Ιταλία ακόμη και ερασιτεχνικές ομάδες. Όταν ο Ράζβαν έψαχνε κάποιον για να προσθέσει στο επιτελείο του, ένας φίλος μας έφερε σε επαφή. Μετά από τρεις ημέρες, βρισκόμουν ήδη στην προπόνηση. Ήταν στη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Εκείνη την εποχή παίζαμε στο τότε Κύπελλο UEFA και καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι τα προημιτελικά. Από εκείνο το σημείο και μετά, συνεχίσαμε να δουλεύουμε μαζί. Για δύο χρόνια προπονήσαμε την Εθνική Ρουμανίας, στη συνέχεια είχαμε την εμπειρία στο Κατάρ, επιστροφή στη Ρουμανία και στη συνέχεια προέκυψε η Ελλάδα. Τρία χρόνια στη Ξάνθη και αυτά τα δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ. Την προηγούμενη χρονιά κερδίσαμε το Κύπελλο Ελλάδος και στον αγωνιστικό χώρο το πρωτάθλημα. Αυτή τη χρονιά, παρά το γεγονός πως ξεκινήσαμε με μείον δύο, καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια».

Μιλώντας για τη φετινή σεζόν πρόσθεσε: «Ήταν μια εκπληκτική, εξωπραγματική χρονιά. Κερδίσαμε όλα τα ματς και είχαμε μόλις τέσσερις ισοπαλίες. Από την αρχή, ξεκινήσαμε με μεγάλο θυμό και επιθυμία. Ο θυμός προέκυψε από αυτό που μας πήραν πέρσι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτό ήταν σίγουρα ένα έξτρα κίνητρο για εμάς και μας έκανε πιο κυνικούς. Ακολουθήσαμε ένα ξεκάθαρο μονοπάτι στο πρωτάθλημα με ποιοτικούς παίκτες και ορισμένους νεαρούς που θα μπορούσαν να παίζουν και στην Ιταλία».

Αναφορικά με το μέλλον και της ομάδας, τους στόχους της αλλά και το δικό τους ανέφερε: «Φυσικά, ο στόχος του συλλόγου είναι να μπει στους ομίλους του Champions League αλλά και να παραμείνουμε στην κορυφή της Ελλάδας. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια. Αυτοί είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ. Πρέπει να δούμε και το δικό μας μέλλον αφού η συνεργασία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί…».

Σ’ ότι έχει με τα «δυνατά» σημεία του «Δικεφάλου»: «Στον ΠΑΟΚ έχουμε έναν μέσο, τον Σάκχοφ, που πάντα σκοράρει 8-9 γκολ σε κάθε σεζόν. Μπορεί να αγωνίζεται στο κέντρο αλλά φτάνει εύκολα στη γραμμή του γκολ. Μετά έχουμε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο οποίος είναι δανεικός από την Πόρτο, που έχει εμπειρία από το Champions League, έχει σκοράρει κάποια γκολ και είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Έχουμε και τον Βιεϊρίνια, πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερός μπακ αλλά βοηθάει τα μέγιστα και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Χάρη στη δουλειά του συνεργάτη μας, Κριστιάνο Μπάτσι, πετύχαμε πολλά γκολ από στημένες φάσεις όπως κάνει η Αταλάντα τώρα. Τέλος, έχουμε τον Μάτος που είναι γεννημένος δεξιός οπισθοφύλακας αλλά έχει έφεση στο σκοράρισμα».

Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Οι δύο μεταγραφές που έχει κάνει

ΠΑΟΚ: Οι δύο μεταγραφές που έχει κάνει

Αν και τα γεγονότα τρέχουν δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς, πως ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ήδη δύο μεταγραφές τον Ιανουάριο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Ποιος είναι ο Γουέσλι που οι Τούρκοι λένε πως θέλει ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ποιος είναι ο Γουέσλι που οι Τούρκοι λένε πως θέλει ο ΠΑΟΚ

Οι Τούρκοι βάζουν στο παιχνίδι για τον Γουέσλι της Αλ Νασρ και τον ΠΑΟΚ, ποιος είναι ο παίκτης από τη Βραζιλία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Εκεί ψάχνει για στόπερ

ΠΑΟΚ: Εκεί ψάχνει για στόπερ

Κομβικές και οι μεταγραφικές αναζητήσεις του ΠΑΟΚ, αυτή είναι η αγορά που φαίνεται πως πάει για να πάρει στόπερ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Σοκ με Γιακουμάκη

ΠΑΟΚ: Σοκ με Γιακουμάκη

Ο ΠΑΟΚ πάνω που βρήκε την αξιόπιστη λύση του Γιακουμάκη για τη θέση του επιθετικού, βλέπει να γίνεται σίριαλ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Πως να μην ανανεώσει τον Τάισον

ΠΑΟΚ: Πως να μην ανανεώσει τον Τάισον

Αυτό που ακουγόταν ως φήμη πλέον μάλλον είναι πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα, να συνεχίσουν ΠΑΟΚ και Τάισον

Ποδόσφαιρο
Διαιτησία - ΕΠΟ: Γι’  αυτό ο Λανουά έβαλε τέλος στα βίντεο με τις αναλύσεις των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ

Γι’ αυτό ο Λανουά έβαλε τέλος στα βίντεο με τις αναλύσεις των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ

H κεντρική επιτροπή διαιτησίας αποφάσισε να βάλει φρένο στην εβδομαδιαία ανάλυση των επίμαχων φάσεων της Super League από τον Στεφάν Λανουά...

Διαιτησία - ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο: Απασφάλισε ο Παπαθεοδώρου – Τα έβαλε με Μεντιλίμπαρ και είπε για Ολυμπιακό πως «στο σπίτι των Αλεξανδρή και Γιαννακόπουλου δεν μιλάνε για διαιτησία»

Απασφάλισε ο Παπαθεοδώρου – Τα έβαλε με Μεντιλίμπαρ και είπε για Ολυμπιακό πως «στο σπίτι των Αλεξανδρή και Γιαννακόπουλου δεν μιλάνε για διαιτησία»

Σταθερός στις απόψεις του ο Βασίλης Παπαθεοδώρου έκανε το καυστικό του σχόλιο για τον Ολυμπιακό και τη διαιτησία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ : Ο Μύθου είναι ο λόγος που ο Λουτσέσκου διάλεξε Γερεμέγεφ

ΠΑΟΚ : Ο Μύθου είναι ο λόγος που ο Λουτσέσκου διάλεξε Γερεμέγεφ

Ξάφνιασε ή όχι τους φίλους του ΠΑΟΚ η απόκτηση Γερεμέγεφ, υπάρχει εξήγηση για την επιλογή του Λουτσέσκου…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ανέστης Μύθου: Συνεχίζει την παράδοση των γκολτζήδων στον ΠΑΟΚ

Ανέστης Μύθου: Συνεχίζει την παράδοση των γκολτζήδων στον ΠΑΟΚ

Ο Ανέστης Μύθου έρχεται να βάλει το όνομά του ως συνέχεια των παικτών που έβαζαν πρόσφατα γκολ για τον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο