ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πάει για το 16ο τρόπαιο, 12/12 ο Χιμένεθ

Η ΑΕΚ με συνολικά δύο νίκες και 6-0 γκολ βρίσκεται για 4η σερί χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για να διεκδικήσει ακόμη ένα τρόπαιο
ΑΕΚ: Πάει για το 16ο τρόπαιο, 12/12 ο Χιμένεθ

Η ΑΕΚ με συνολικά δύο νίκες και 6-0 γκολ βρίσκεται για 4η σερί χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για να διεκδικήσει ακόμη ένα τρόπαιο.

Η Ενωση ήταν καταιγιστική στην Λαμία, νίκησε με 0-4 και σφράγισε την τέταρτη συνεχόμενη παρουσία της στον τελικό του θεσμού της 11ης Μαΐου, εκεί που θα αντιμετωπίσει για τρίτη σεζόν τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εκεί που ψάχνει… εκδίκηση για τους δύο τελευταίους χαμένους τελικούς του 2017 και του 2018. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα δώσει πλέον το παρών στον 25ο τελικός της ιστορίας της και κυνηγάει το 16ο τρόπαιο. Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει 15 φορές το Κύπελλο Ελλάδος και κόντρα στον ΠΑΟΚ, στις 11 Μαΐου θα διεκδικήσει να κάνει… 16 τις κατακτήσεις της.

Αναμφίβολα, το Κύπελλο Ελλάδος είναι μια διοργάνωση που… πάει πολύ στον νυν τεχνικό της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, αφού ο Ισπανός τεχνικός έγραψε ιστορία σήμερα στην Λαμία κόντρα στην τοπική ομάδα, κάνοντας το 12/12. Ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων»  έχει αποδειχθεί σε μετρ των νοκ άουτ αναμετρήσεων στο Κύπελλο, καθώς έχει 12/12 προκρίσεις.

Η αρχή είχε γίνει στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ,τη σεζόν 2010-2011, όταν είχε σημειώσει τέσσερις προκρίσεις απέναντι στον Πανθρακικό, την ΑΕΛ, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, πριν πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό κόντρα στον Ατρόμητο. Στην επιστροφή του στην ΑΕΚ ,τη σεζόν 2016-2017, ο Χιμένεθ είχε αποκλείσει στη φάση των νοκ-άουτ τον Λεβαδειακό, τον Πλατανιά και τον ΟΣΦΠ, φτάνοντας στον τελικό του Βόλου, όπου γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Την περσινή σεζόν (2017-2018) στον πάγκο της ΑΕΚ ο Χιμένεθ απέκλεισε τον Παναιτωλικό, τον ΟΣΦΠ και την ΑΕΛ, ανεβάζοντας το απόλυτο σε φάση των νοκ-άουτ στο 10/10, και γνωρίζοντας την ήττα από τον ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ. Ήδη, τη φετινή σεζόν, στην τρίτη του θητεία στην ομάδα, ο Ανδαλουσιανός έχει στείλει… σπίτι του τον Ατρόμητο και… αποτελείωσε και την Λαμία και συνεχίζει να γράφει ιστορία.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ: Πάει για το 16ο τρόπαιο, 12/12 ο Χιμένεθ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...