ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: Υπάρχει θέμα, πρέπει να μείνει…

Ο Γιώργος Δώνης έχει φθαρεί στους 10 μήνες που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό. Το ενδεχόμενο αποχώρησης και το «πρέπει» παραμονής.
Δώνης: Υπάρχει θέμα, πρέπει να μείνει…

Ο Γιώργος Δώνης έχει φθαρεί στους 10 μήνες που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό. Το ενδεχόμενο αποχώρησης και το «πρέπει» παραμονής.

Ότι ο Γιώργος Δώνης είναι ο καταλληλότερος να «τρέξει» και να ολοκληρώσει το πλάνο επιστροφής του Παναθηναϊκού στο ιστορικό του μέγεθος αποτελεί αξίωμα. Ανεξάρτητα των Παναθηναϊκών καταβολών του, της επιθυμίας να προσφέρει και ν’ ανέλθει στον σύλλογο που καθιερώθηκε, διαθέτει το προφίλ.

Έμπειρος, με παραστάσεις σε μεγάλες ομάδες και σε δύσκολες αγορές στο εξωτερικό. Επίγνωση στο που βρίσκεται, θέληση να εργαστεί και ν’ αναδείξει νέα παιδιά. Τι δεν πήγε καλά για τον Παναθηναϊκό είναι από λίγο έως πολύ καταγεγραμμένο. Προσωπικά, όμως, τι δεν πήγε καλά για τον Δώνη; Υπάρχει θέμα χωρισμού, το καλοκαίρι, με τον Παναθηναϊκό;

Ποιοι είναι οι λόγοι φθοράς του προπονητή; Θ’ αξιολογηθεί σε προσωπικό επίπεδο; Περιμένει πρόταση από το εξωτερικό; Έχει περιθωριοποιηθεί επικοινωνιακά;

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο τελευταίος σκοπός του ρεπορτάζ είναι να βάλει λόγια στο στόμα του προπονητή, που ποτέ δεν έχει πει ο ίδιος. Όμως η πραγματικότητα είναι η εξής: Με άλλες συνθήκες υπέγραψε το «τρένο», άλλες συνάντησε στην πορεία. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διοχετευτεί στον Τύπο το περασμένο καλοκαίρι, η αρχική του προσέγγιση ήταν για μονοετή συνεργασία. Μετά το ραντεβού με τον Πιεμπονγκσάντ συμφωνήθηκαν τα 3 χρόνια.

Ο Δώνης μίλησε σε συνεντεύξεις του με κολακευτικά λόγια για τον Ταϊλανδό και τους συνεργάτες του. Για τον Γιάννη Αλαφούζο δε, είχε καλή γνώμη πριν έρθει στον Παναθηναϊκό. Θεωρώντας τον παράγοντα, που δεν παριστάνει τον προπονητή! Ενδεχομένως να πίστευε σε σταδιακή, διοικητική, σταθερότητα στον Παναθηναϊκό. Αν φανταζόταν επεισόδια, όπως με τον Ολυμπιακό, όταν ήρθε; Σε καμία περίπτωση…

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ 2019

Τα άσχημα αποτελέσματα του 2019 τον έφθειραν. Οι συνθήκες που συνάντησε, από πλευράς ρόστερ, ξεχάστηκαν από τους οπαδούς. Το μέτρο σύγκρισης άρχισε να είναι ο Παναθηναϊκός του Σεπτεμβρίου. Η σύνδεση με τη χρησιμοποίηση του γιου του, Χρήστου, διαρκής. Το 1-3 από τον ΟΦΗ τον έμπλεξε για τα καλά σε μία κατάσταση, στην οποία ποτέ δεν έπρεπε να εμπλακεί. Η παραφιλολογία που αναπτύχθηκε, γύρω από το παιχνίδι, από συγκεκριμένους φορείς τον πήρε και αυτόν σβάρνα… Έπαψε να είναι άτρωτος.

ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΡΙΣΗ

Ο Δώνης θα κριθεί. Το είπε ο Νίκος Νταμπίζας ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον περιβόητο αγώνα με τους Κρητικούς. Όλοι κρίνονται, ακόμη και ο τεχνικός διευθυντής. Συμπληρώνοντας ότι θα κριθεί και ο ίδιος αν αλλάξει η διοίκηση, ατάκα που πέρασε στα ψιλά. Στο συγκεκριμένο ρόστερ, με το -6 «προίκα», το -5 εμπόδιο μέσα στη σεζόν ο προπονητής μπορεί ν’ αξιολογηθεί ανάλογα με το συμβόλαιό του. Τίποτα άλλο! Η αύξηση της σεζόν 2019-2020 είναι σημαντική και με τα δεδομένα στο μπάτζετ συγκεκριμένα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Η επιθυμία του να κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό της εκκίνησης δεδομένη. Περίμενε πολύ καιρό την ευκαιρία. Όταν εργαζόταν στην Αλ Σαρτζάχ είχε «παίξει» ξανά το όνομά του, όμως δεν μπορούσε να φύγει από τα Εμιράτα. Ήρθε ο Ουζουνίδης, τον οποίο αντικατέστησε. Το καλοκαίρι, δεδομένα, δέχτηκε πλούσια πρόταση από την Αραβία. Γύρισε την πλάτη, ώστε να ενσωματωθεί στο «τριφύλλι». Σε τέτοιες εποχές το «όχι» στα χρήματα, λέει πολλά!

Η συμπεριφορά του Γιώργου Δώνη είναι απολύτως επαγγελματική. Το να επηρεάζεται συναισθηματικά ένας άνθρωπος όταν το σύμπαν… διαλύεται είναι λογικό. Βγαίνει στη δουλειά. Στη συμπεριφορά. Οι τελευταίοι 2 μήνες είναι για τον 49χρονο δύσκολοι. Κυρίως για όσα έγιναν απέναντι στον Ολυμπιακό και στο… 3ο ημίχρονο του ΟΦΗ. Επέλεξε να πει τα απαραίτητα, να μην δώσει έκταση στις δηλώσεις που κλήθηκε να κάνει. Στο μυαλό του δεν μπορεί να είναι κανείς. Αν έρθει μία αντίστοιχη πρόταση της περυσινής, να πει «ευχαριστώ πολύ» και να φύγει αποτελεί ενδεχόμενο. Για τον Δώνη του περασμένου καλοκαιριού όχι. Εκείνος θα έμενε να παλέψει μέχρι τέλους…

ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΡΟΣΤΕΡ ΑΛΛΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Ο Δώνης θα πρέπει να κριθεί σε δικό του ρόστερ. Όχι σε δυναμικό με… απομεινάρια ρόστερ Ουζουνίδη + Ακαδημία + Μακέντα!

Βγαίνει προς τα έξω, τις τελευταίες ημέρες, η αυτονόητη συμπόρευση στον προγραμματισμό της νέας σεζόν των Γιάννη Αλαφούζου, Νίκου Νταμπίζα. Όπου τονίζεται ότι δεν θα βρίσκεται στις διεργασίες ο προπονητής, λόγω ιεραρχίας! Η επικοινωνιακή περιθωριοποίηση του Δώνη είναι αυτή που «γεννά» θέμα τεχνικής ηγεσίας στον Παναθηναϊκό. Έχει καταγραφεί (και στο Sportime) η διαφορετική πλεύση που φαίνεται να ακολουθείται τη δεδομένη χρονική στιγμή από προπονητή και Νταμπίζα. Μία… ασυνεννοησία, ας χαρακτηριστεί κομψά.

Πάντως δεν είναι ποτέ δυνατόν, σε καμία χώρα του κόσμου, ο προπονητής να μην έχει πρώτο και άμεσο λόγο για τον προγραμματισμό μίας χρονιάς. Αν οι πληροφορίες αυτές που διοχετεύτηκαν είναι ανυπόστατες, τότε ok!

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ…

Όσο παρακινδυνευμένο και αν φαίνεται αυτή τη στιγμή, ή πρόωρο να σχολιαστεί, θέμα προπονητή στον Παναθηναϊκό υπάρχει. Ο Μάιος θα είναι σημαντικός μήνας και γι’ αυτό. Άποψη: Ο Γιώργος Δώνης επιβάλλεται να στηριχτεί, να παραμείνει και να προεκτείνει το έργο του υπό καλύτερες συνθήκες. Θα είναι τεράστιο ολίσθημα και πισωγύρισμα να προκύψουν οι συνθήκες που θα δημιουργήσουν «διαζύγιο». Επιβάλλεται να δομηθεί ένα ρόστερ όχι ανάγκης. Δικό του, ώστε να διαπιστωθεί αν το «τρένο» μπορεί πραγματικά να βάλει το «τριφύλλι» στις ράγες!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δώνης: Υπάρχει θέμα, πρέπει να μείνει…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.