EXTRATIME

Εκλογές 2019: Δείτε ποιοι μπορούσαν να μην ψηφίσουν

Εκλογές 2019: Μέχρι τις 19:00 το βράδυ η υποχρεωτική βάσει νόμου ψήφος, για τους ψηφοφόρους στην Ελλάδα. Ποιοι όμως απαλλάσσονται νόμιμα από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος; Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος εξαιρούνται οι κάτοικοι του εξωτερικού, όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους και όσοι διαμένουν την ημέρα της...
Εκλογές 2019: Δείτε ποιοι μπορούσαν να μην ψηφίσουν

Εκλογές 2019: Μέχρι τις 19:00 το βράδυ η υποχρεωτική βάσει νόμου ψήφος, για τους ψηφοφόρους στην Ελλάδα.

Ποιοι όμως απαλλάσσονται νόμιμα από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος;

Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος εξαιρούνται οι κάτοικοι του εξωτερικού, όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους και όσοι διαμένουν την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας αναμένεται να υπάρξουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα με την ανακοίνωση των exit polls.

Από το στούντιο της ΕΡΤ, που έχει προσαρμόσει το πρόγραμμά της σε έναν μαραθώνιο μέχρι τα ξημερώματα στον παλμό των εκλογών, ο εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος θα δώσει την πρώτη εκτίμηση για την ετυμηγορία της κάλπης.

Περίπου στις 9 με 10 το βράδυ αναμένεται να εξαχθεί το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για τις ευρωπαϊκές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές 2019.

Kαι ο ΣΚΑΪ θα μεταδώσει στις 19:00 το απόγευμα ακριβώς το αποτέλεσμα του exit poll για το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως εξήγησε ο γενικός διευθυντής της Pulse, Γιώργος Αράπογλου αυτή θα είναι η πρώτη εκτίμηση του exit poll με το μεγαλύτερο μέρος του δείγματος και θα ακολουθήσει περίπου μία ώρα μετά η τελική εκτίμηση του exit poll για το αποτέλεσμα.

Στις 19.00 το Εxit Poll και από το ΟPEN ενώ επίσης στις 19:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, μιλώντας στon Αlpha, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll.

Στο στούντιο του Alpha, κορυφαία στελέχη των κομμάτων, αναλυτές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, σχολιάζουν τα αποτελέσματα και το μήνυμα της κάλπης.

Αναμένεται να υπάρχουν καθυστερήσειςστην όλη διαδικασία.

Ο λόγος είναι οι ελλείψεις σε μέλη της εφορευτικής επιτροπής, που ήταν πολλές και σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή του διαβατηρίου τους ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2019: Δείτε ποιοι μπορούσαν να μην ψηφίσουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.