ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Στεγνό καθάρισμα!

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για τον Παναθηναϊκό που έπεισε ότι έχει την ικανότητα να νικήσει στην Μαδρίτη αν διορθώσει κάποια λάθη αλλά κι αν βρει καλύτερη διαιτησία
Στεγνό καθάρισμα!

Η πραγματικότητα είναι η εξής: Ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή (27/4) θα έχει μπροστά του έναν «τελικό» καθώς παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Με ήττα τελειώνει για τους «πράσινους» η φετινή Ευρωλίγκα. Πέρα πάντως από τα όποια παρήγορα λόγια και χωρίς καμία διάθεση να φορέσουμε φουστανέλες και να ζωστούμε με καρυοφύλλια, ο Παναθηναϊκός απέδειξε ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ…

Και πως μπορούμε αυτό να το στοιχειοθετήσουμε; Πρώτον, ότι οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν πολύ σωστά την κατάσταση όχι μόνο μετά την ήττα στον δεύτερο αγώνα στο ΟΑΚΑ αλλά περισσότερο μετά το πρώτο ημίχρονο. Τότε που η διαιτησία έπαιξε ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο στο να «χτίσει» η Ρεάλ το προβάδισμα, να εκνευριστούν οι «πράσινοι» και να μείνουν άσφαιροι για περίπου 6 λεπτά. Η Ρεάλ πρόλαβε να χτίσει διαφορά 12 πόντων αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπέρασαν τον εκνευρισμό τους, ηρέμησαν και γύρισαν τον αγώνα.

Υπάρχουν συγκεκριμένες φάσεις/περιπτώσεις στις οποίες ο Παναθηναϊκός μπορεί να φωνάζει… Μπορούμε να τις πιάσουμε μια προς μία, από την αυστηρότατη τεχνική ποινή στον Πασκουάλ, από την ανισορροπία σφυριγμάτων στις δύο άκρες του γηπέδου, από την διαφορά στις βολές μέχρι τα τελευταία και την λάθος απόφαση στην πάσα του Ντένμον στον Γκιστ (η μπάλα έχει βρει ΚΑΘΑΡΑ στο πόδι του Γιουλ) που μετατρέπει το +1 σε -4 (ακολούθησε τρίποντο του Γιουλ), το αστείο φάουλ σε βάρος του Γκάμπριελ επάνω στον Ρέγιες που απλώς…έκανε άλμα! Ας μην τα μετράμε ένα προς ένα όμως.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε αυτή τη διαιτησία σε αγώνα που σφύριζε ένας από τους καλύτερους διαιτητές της Ευρωλίγκας, ο Λότερμοσερ.

Όμως οι «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα. Γύρισαν στον αγώνα. Ισοφάρισαν 2’18’’ πριν το τέλος με το τρίποντο του Τζέιμς. Και τελικά η ιστορία έγραψε ότι «παραδόθηκαν» επειδή ο αντίπαλος πέτυχε μεγάλα σουτ: Δύο με τον Σέρχιο Γιουλ που πήγαν τη διαφορά στο +7 (μόλις 3’28’’ πριν το τέλος) και δίποντο συν τετράποντο (!) από τον Τζέισι Κάρολ σε διάστημα 22’’… Μόλις 1’12’’ πριν το τέλος έβαλε μεγάλο δίποντο (73-70) και 50’’ πριν τη λήξη πέτυχε τρίποντο και φάουλ, ευστόχησε στην βολή και ουσιαστικά έβαλε τέλος (77-72).

Πέρα από αυτά, όμως, ο Παναθηναϊκός οφείλει να διορθώσει και κάποια δικά του θέματα. Για παράδειγμα θα πρέπει να μπουν περισσότεροι παίκτες στην εξίσωση… Ο Καλάθης και ο Γκιστ βρήκαν συμπαράσταση στο δεύτερο ημίχρονο από τον ανεβασμένο στην άμυνα Σίνγκλετον, από τον θετικότατο Ντένμον (που μάλλον έπρεπε να παίξει νωρίτερα) και τον Τζέιμς στα τελευταία λεπτά.

Επίσης μέχρι στιγμής η επιλογή του Πασκουάλ να αφήνει εκτός τον (πόιντ γκαρντ που μπορεί να παίξει μαζί με τον Καλάθη) Λεκαβίτσιους για τον (εμφανώς ανέτοιμο) Ρίβερς δεν τον δικαιώνει και παράλληλα οι «πράσινοι» πρέπει να βγάλουν περισσότερα πράγματα στο set παιχνίδι που επιδιώκει να τους πάει η Ρεάλ.

Εμείς επιμένουμε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί. Και όπως έδειξε στον τρίτο αγώνα υπάρχει περίσσευμα ενέργειας αλλά και πίστη. Με κάποια βελτίωση στις λεπτομέρειες και με σαφώς καλύτερη διαιτησία, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στεγνό καθάρισμα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College