ΑΕΚ

Αγιά Σοφιά: «Ο Ναός με Πύργους και Πολεμίστρες!» (vids-pics)

Η «Αγιά Σοφιά» είναι το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της ΑΕΚ. Και κάθε μέρα που περνά, παίρνει σάρκα και οστά.
Αγιά Σοφιά: «Ο Ναός με Πύργους και Πολεμίστρες!» (vids-pics)

Η «Αγιά Σοφιά» είναι το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της ΑΕΚ. Και κάθε μέρα που περνά, παίρνει σάρκα και οστά.

Στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ βρέθηκαν σήμερα στο εργοτάξιο της Νέα Φιλαδέλφειας και με ένα σύντομο βίντεο έδειξαν την μεγάλη πρόοδο που υπάρχει στα έργα. Προ ολίγων ημερών έφτασε μάλιστα ο τεράστιος γερανός DEMAG AC 650. Ο οποίος ζυγίζει 110 τόνους και έχει μήκος 24 μέτρα. Ο γερανός που μπορεί να σηκώσει μέχρι 650 τόνους. Η έλευση αυτού, μαζί με μερικά πολύ μεγάλα κομμάτια του στεγάστρου σηματοδοτεί την έναρξη των εντατικών εργασιών για το στέγαστρο. Παρόλα αυτά, σήμερα, στο οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν γίνονται εργασίες καθώς είναι η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Και από αύριο θα πάρει ξανά ζωή με φουλ εργασίες εντός εργοταξίου.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ σε σημερινή ανάρτηση της έγραψε για τα έργα: «Καλό μεσημέρι από τον Ναό μας με τους Πύργους και τις Πολεμίστρες του!»

Παράλληλα, στην Νέα Φιλαδέλφεια έχει ξεκινήσει πλέον το στήσιμο του θηριώδους γερανού της Cimolai, ο οποίος στην πλήρη του έκταση και συναρμολόγηση καλύπτει σχεδόν όλο το πλάτος του γηπέδου! Είναι αυτός που μπορεί να σηκώσει μέχρι 650 τόνους και θα… σηκώσει όλο το βάρος της κατασκευής του στεγάστρου. Με πρώτα τα «ψαλίδια» που έχουν συναρμολογηθεί όλο αυτό το διάστημα εντός του αγωνιστικού χώρου του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Βίντεο και εικόνες από την «Αγιά Σοφιά»:

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο της ΠΑΕ ΑΕΚ από το εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας σήμερα.

Εν συνεχεία σε νεότερη της ανάρτηση η ΠΑΕ, έδειξε στον κόσμο της «τα τεράστια κομμάτια του στεγάστρου που έχουν συναρμολογηθεί εντός γηπέδου και περιμένουν να πάρουν τη θέση τους στον… ουρανό της Αγιάς Σοφιάς με τους Πύργους να είναι πλέον στημένοι για να συνδράμουν στην τοποθέτηση…».

Δείτε βίντεο από οπαδό της ΑΕΚ που καταγράφει καθημερινά την πρόοδο:

Κάντε Like στη σελίδα του Sportime στο facebook

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αγιά Σοφιά: «Ο Ναός με Πύργους και Πολεμίστρες!» (vids-pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...