ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Λέκχια 1-1: Έδειξε πως έχει δουλειά

Ισόπαλοι οι «ερυθρόλευκοι» στην Πολωνία...
Ολυμπιακός-Λέκχια 1-1: Έδειξε πως έχει δουλειά

Μία ακόμη ισοπαλία είχε ο Ολυμπιακός σε φιλικό ματς και συγκεκριμένα κόντρα στη Λέχια Γκντανσκ στην Πολωνία, με σκορ 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» για μία ακόμη φορά έκαναν αρκετές δοκιμές, ενόψει της συνέχειας.

Αλλά η ομάδα του Πειραιά έδειξε ότι έχει ακόμη δουλειά, καθώς στο πιο δυνατό του φιλικό ματς έδειξε σε αρκετά σημεία να «κολλάει» επιθετικά.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Πέδρο Μαρτίνς, έβαλε στο πρώτο ημίχρονο μία ενδεκάδα την οποία, στο μεγαλύτερο κομμάτι, είναι πιθανό να τη δούμε και στα επίσημα ματς. Τον Σα στο τέρμα, δεξιά της άμυνας Ομάρ, αριστερά Τσιμίκα και στο κέντρο τους Βούκοβιτς, Σεμέδο.

Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, στα πλάγια οι Μπρούνο, Ποντένσε και φορ ο Ντουρμισάι.

Καλός ο Ολυμπιακός, αλλά χωρίς γκολ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε ορισμένα καλά στοιχεία απ’ αυτά που θέλει να έχει στο παιχνίδι του. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αν και την καλύτερη φάση την είχαν οι Πολωνοί, χωρίς όμως να σκοράρουν.

Συγκεκριμένα, οι Πολωνοί είχαν δοκάρι με τον Ουντόβισιτς στο 7ο λεπτό. Η απάντηση του Ολυμπιακού στην ευκαιρία αυτή, ήρθε στο 14′ με την κεφαλιά του Σεμέδο. Όταν η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ!

Ο Ολυμπιακός πίεσε αρκετά και προσπάθησε να έχει μία καλή κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς όμως να έχει στη συνέχεια τη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Με τον Ντουρμισάι να είναι ένας από τους παίκτες που φάνηκε αρκετά με την παρουσία του στο γήπεδο. Ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» ήταν ιδιαίτερα κινητικός. Έτρεξε, πίεσε, μάρκαρε κιόλας και προσπάθησε να είναι και απειλητικός στην αντίπαλη άμυνα.

Έμεινε έτσι το 0-0, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σημειώσει κάποιο γκολ και η Λέκχια κλείστηκε στην άμυνά της.

Δοκίμασε και χωρίς επιθετικό

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο δεύτερο ημίχρονο δοκίμασε για περίπου ένα τέταρτο και ένα σχήμα χωρίς επιθετικό. Έβγαλε τον Ντουρμισάι για να βάλει στο ματς τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος πήγε στα πλάγια, με τον Μπρούνο από την άλλη πλευρά, ο Ποντένσε μεταφέρθηκε στον άξονα και ο Φορτούνης φορ.

Ένα σχήμα το οποίο δεν «βγήκε» και τόσο στον Πορτογάλο τεχνικό. Ναι μεν είχε δημιουργικούς παίκτες μπροστά, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά. Στη συνέχεια βέβαια αυτό άλλαξε και έγιναν μαζεμένες αλλαγές. Μπήκε ο Γκερέρο στην επίθεση και ο Βαλμπουενά πήρε περισσότερες προσπάθειες πάνω του.

Ο Γάλλος φάνηκε περισσότερο από το 65′ και μετά, καθώς είχε και δύο τελικές προσπάθειες.

Η Λέκχια όμως ήταν αυτή η οποία μπόρεσε να ανοίξει το σκορ με τον Βόλσκι στο 70′. Μετά από ένα λάθος γύρισμα του Μπα στον Σιαμπάνη, ο οποίος δεν κατάφερε να διώξει και έτσι ήρθε το 0-1.

Το θετικό ήταν πως ο Ολυμπιακός αντέδρασε και έβγαλε νεύρο μετά το γκολ των Πολωνών. Και ήρθε η ισοφάριση στις καθυστερήσεις του ματς με σουτ του Γκερέρο από το ύψος του πέναλτι.

Οι Πειραιώτες σε ένα ακόμη φιλικό είχαν καλά στοιχεία. Έβγαλαν στο παιχνίδι τους στοιχεία τα οποία θέλει να περάσει ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά δεν είχαν το εύκολο γκολ μπροστά, ενώ τους έλειπε και η δημιουργία. Επίσης υπήρξαν κενά και στο κέντρο της άμυνας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που βγήκε ο Βούκοβιτς, λόγω τραυματισμού, και μετά.

Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live ενημέρωση του αγώνα, από το sportime.gr.

MVP: Για μία ακόμη φορά ο Φιορίν Ντουρμισάι ήταν μέσα στους παίκτες που ξεχώρισαν. Έδειξε ότι έχει μπει για τα καλά στο κλίμα της ομάδας και προσπαθεί σιγά-σιγά να ανέβει και στην εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς.

UP: Ουσιαστικά ήταν η πρώτη «γεμάτη» παρουσία του Ρούμπεν Σεμέδο σε φιλικό του Ολυμπιακού. Σίγουρα δεν έδειξε έτοιμος, αλλά φάνηκε ότι ξέρει τη θέση και όταν θα φτάσει στο σημείο που θέλει θα δώσει πολλά στην άμυνα.

DOWN: Κακό ότι τραυματίστηκε ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Είναι ένας από τους λίγους αμυντικούς που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς από την περσινή ομάδα και τον θέλει ενόψει των αγώνων με την Πλζεν.

ΓΚΟΛ: 90+3′ Γκερέρο/70′ Βόλσκι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα (67′ Σιαμπάνης), Ελαμπντελαουί (65′ Τοροσίδης), Τσιμίκας (63′ Κούτρης), Σεμέδο (65′ Παπαδόπουλος), Βούκοβιτς (35′ Μπα), Γκιλιέρμε (65′ Σουρλής), Μπρούνο (65′ Γκερέρο), Μπουχαλάκης (65′ Ανδρούτσος), Φορτούνης (65′ Σολδάνο), Ποντένσε (65′ Μασούρας), Ντουρμισάι (51′ Βαλμπουενά).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός-Λέκχια 1-1: Έδειξε πως έχει δουλειά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Δημήτρης Μαργωμένος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.