EUROLEAGUE

Πασκουάλ, το… δεκάρι των αποκλεισμών (vids)

Όλη τη χρονιά για μια θέση στις κορυφαίες οχτώ ομάδες, αλλά και την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στα play offs παίζουν οι ομάδες στην Euroleague. Στόχος; Το προβάδισμα στη σειρά, που δίνει και μεγαλύτερες πιθανότητες για την πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης. Στηρίζει Γιαννακόπουλο η σύζυγος του Σβεντ Το πλεονέκτημα δεν φέρνει την ευτυχία...
Πασκουάλ, το… δεκάρι των αποκλεισμών (vids)

Όλη τη χρονιά για μια θέση στις κορυφαίες οχτώ ομάδες, αλλά και την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στα play offs παίζουν οι ομάδες στην Euroleague. Στόχος; Το προβάδισμα στη σειρά, που δίνει και μεγαλύτερες πιθανότητες για την πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης.

Στηρίζει Γιαννακόπουλο η σύζυγος του Σβεντ

Το πλεονέκτημα δεν φέρνει την ευτυχία

Είναι απόλυτο όμως αυτό; Όπως αποδείχθηκε και τη φετινή σεζόν, τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με τον Παναθηναϊκό Superfoods, που αποκλείστηκαν από τις Ζαλγκίρις και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, καθόλου.

Από τη σεζόν 2008-09, όταν δηλαδή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη διοργάνωση η σειρά «best of five», μία στις τέσσερις σειρές προημιτελικών αγώνων έχει καταλήξει με την ομάδα που έχει το μειονέκτημα έδρας να πανηγυρίζει την πρόκριση στο Final Four.

Για την ακρίβεια, από τις 40 «μάχες» για το εισιτήριο στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης, τις 10 αποκλείστηκαν οι ομάδες που είχαν το αβαντάζ έδρας.

Δείτε τις πέντε επικές ανατροπές των πλέι οφ

Αξιοσημείωτο είναι πως οι «πρασίνοι» μετά και την ήττα τους από την ισπανική ομάδα την Παρασκευή (27/04) και το «αντίο» στη διοργάνωση, «έπιασαν» τους Πειραιώτες στη σχετική λίστα, έχοντας αμφότεροι από δύο αποκλεισμούς. Το «τριφύλλι» κουβαλούσε και την ήττα από τη Φενερμπαχτσέ πέρυσι με 3-0 (η μοναδική σειρά που έχει «κλείσει» με αυτό το σκορ), ενώ η Σιένα είχε βάλει «στοπ» στους «ερυθρόλευκους» το 2011.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, άξιο αναφοράς είναι πως από τους 10 αποκλεισμούς, στους τέσσερις πρωταγωνιστεί ο Τσάβι Πασκουάλ. Δύο όντας στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα και δύο στον πάγκο των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης.

https://www.youtube.com/watch?v=pbLPjB2jyZs

Το 2011, οι «μπλαουγκράνα» θεωρούνταν το φαβορί κόντρα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς γύρισε τη σειρά… τούμπα και μετέπειτα κατέκτησε το 6ο της τρόπαιο. Το 2015 ο Καταλανός κόουτς τα βρήκε… σκούρα από την έτερη ελληνική ομάδα της διοργάνωσης, τον Ολυμπιακό, ο οποίος «σφράγισε» την πρόκριση στο Game 4 στο ΣΕΦ με το αξέχαστο σουτ τριών πόντων του Γιώργου Πρίντεζη. Ο περυσινός αποκλεισμός, αλλά και το φετινό «αντίο» του Παναθηναϊκού, ήρθαν να προστεθούν στην… πλάτη του Πασκουάλ, για να του δώσουν την… πρωτιά στη σχετική λίστα για να φτάσει το ποσοστό του 40% των αποκλεισμών με αβαντάζ έδρας.

Ο κύκλος των χαμένων πλεονεκτημάτων

Σεζόν Ζευγάρι Σκορ σειράς
2017-2018 Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 1-3
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3
2016-2017 Παναθηναϊκός – Φενερμπαχτσέ 0-3
2015-2016
2014-2015 Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 1-3
2013-2014 Αρμάνι – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-3
2012-2013
2011-2012 Σιένα – Ολυμπιακός 1-3
2010-2011 Λαμποράλ – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-3
Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 1-3
Ολυμπιακός – Σιένα 1-3
2009-2010 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παρτίζαν 1-3
2008-2009

 

*Με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Final Four.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πασκουάλ, το… δεκάρι των αποκλεισμών (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νότα Μουστάκα

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.