ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κόπα Άφρικα: Ο Σισέ… απέκλεισε τον Μεριά

Η Σενεγάλη νίκησε 1-0 την Τυνησία στην παράταση για τα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα, με την εξέλιξη να είχε θετικά μηνύματα για τους «ερυθρόλευκους».
Κόπα Άφρικα: Ο Σισέ… απέκλεισε τον Μεριά

Ο Ολυμπιακός είχε τρεις παίκτες του στο Κόπα Άφρικα. Τον Μαντί Καμαρά, που θα είναι αύριο στο Ρέντη, αλλά και τους Γιασίν Μεριά, Παπ Αμπού Σισέ. Από τους δύο τελευταίους, ο Μεριά ολοκληρώνει πιο γρήγορα τις υποχρεώσεις του.

Πιο συγκεκριμένα η Σενεγάλη επικράτησε 1-0, στην παράταση, της Τυνησίας, στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα και προκρίθηκε στον τελικό.

Ήταν και μια άτυπη κόντρα του Σισέ με τον Καμαρά σε επίπεδο Κόπα Άφρικα. Βέβαια ο πρώτος δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στην αναμέτρηση. Από την άλλη πλευρά ο Γιασίν Μεριά, ήταν βασικός και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση.

Ωστόσο η Τυνησία δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να δεχθεί γκολ στην παράταση. Πλέον θα παίξει στον μικρό τελικό, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Αυτό σημαίνει πως ο Γιασίν Μεριά θα «ελευθερωθεί» από τις διεθνείς του υποχρεώσεις, λίγο νωρίτερα από τον Σισέ.

Γιατί ο τελικός του Κόπα Άφρικα, που θα μετάσχει η Σενεγάλη, θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Σίγουρα η χρονική διαφορά των δύο αγώνων είναι μικρή και δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Μεριά νωρίτερα από τον Σισέ.

Το θέμα έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Μεριά ταλαιπωρήθηκε περισσότερο, στο Κόπα Άφρικα, από τον Σισέ.

Γιατί αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ενδεκάδας σε όλα τα παιχνίδια. Σε αντίθεση με τον Σισέ που δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό.

Κάτι σημαντικό αναφορικά με το σώμα τους και κατά πόσο έχουν επιβαρυνθεί.

Το σίγουρο είναι πως θα έχουν τουλάχιστον 8 ημέρες ξεκούρασης, αμφότεροι, πριν επιστρέψουν στις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό.

Δεν αποκλείεται να πάρει μερικές μέρες παραπάνω ο Γιασίν Μεριά. Κάτι που θα γίνει σε συζήτηση με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έτσι κι αλλιώς ήταν σε επαφή μαζί τους, συνέχεια, για να μαθαίνει την κατάσταση τους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κόπα Άφρικα: Ο Σισέ… απέκλεισε τον Μεριά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!