Δυο γκολ σε δυο λεπτά και… καθάρισε ο Αστέρας

Οι Αρκάδες έκαναν την ολική ανατροπή στο 82΄και το 84΄και με νίκη στο Αγρίνιο βγαίνουν Ευρώπη μετά από τρία χρόνια
Δυο γκολ σε δυο λεπτά και…  καθάρισε ο Αστέρας

Θεωρώντας πως ο αδιάφορος Απόλλων δεν θα έχει το παραμικρό κίνητρο για να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, ο Αστέρας έπαιξε κορώνα γράμματα την ευρωπαϊκή του συμμετοχή.

Τελικά, έστω και με την ψυχή στο στόμα έκανε την ολική ανατροπή, νίκησε με 2-1 την «Ελαφρά Ταξιαρχία»  και πλέον θέλει ακόμη μια νίκη στο Αγρίνιο στο φινάλε του πρωταθλήματος (ανεξαρτήτως τι θα κάνει η Ξάνθη στην Λεωφόρο), για να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο ύστερα από απουσία τριών χρόνων.

Πρωταγωνιστές της νίκης ήταν οι Κώτσιρας και Καλτσάς που με δυο γκολ μέσα σε δυο λεπτά, αποκατέστησαν την τάξη…

 Ο Αστέρας την κατοχή, ο Απόλλων την ουσία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αστέρα να έχει από νωρίς την κατοχή της μπάλας , χωρίς όμως να καταφέρνει να απειλεί ουσιαστικά.

Ο Απόλλων σωστά στημένος στο αμυντικό κομμάτι από τον Γιώργο Παράσχο και με τον Χουάντερσον όποτε χρειάζεται να είναι σε ετοιμότητα, απομάκρυνε σχετικά εύκολα τις όποιες υποψίες επικίνδυνων φάσεων.

Από το 30΄και μετά, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άρχισε να βγαίνει επικίνδυνα στην κόντρα και στο 43΄ απείλησαν για πρώτη φορά με την κεφαλιά του Ελμπάζ (πέρασε στο 30΄στην θέση του Αλμπάνη ο οποίος υπέστη τράβηγμα…)  που πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη, ο Παντελίδης πέρασε τον Κυριακόπουλο στην θέση του Τσιλιανίδη, προκειμένου να δώσει μια νέα πνοή στην ομάδα του, αλλά γρήγορα και πάλι οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν.

Ο Αστέρας παίζοντας πολύ από τα δεξιά με τους Κώτσιρα και Καλτσά προσπαθούσε να απειλήσει αλλά δεν έβρισκε τους χώρους.

Ώσπου στο 64΄και μετά από δυο διαδοχικές ευκαιρίες στο 61΄και το 63΄ με Ελμπάζ και Κονέ, ο Τσουκαλάς έδωσε την δική του απάντηση στην πρώην του ομάδα.

Με μια απίθανη «βολίδα» έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Αθανασιάδη, που ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Το παιχνίδι κάπου εκεί άνοιξε, αφού ο Αστέρας βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει και το ματς έγινε «ροκ». Από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα (77΄ο Κώτσιρας και 80΄ο Ελμπάζ) ώσπου στο 82΄ ο Κώτσιρας ισοφάρισε για τον Αστέρα με δυνατό «ξερό» σουτ έξω από την περιοχή και στο 84΄ήρθε η μεγάλη ανατροπή  με τον Δουβίκα να κάνει την κάθετη πάσα στον Καλτσά και αυτός να τελειώνει ιδανικά την φάση.

VIP   Ο Νίκος Καλτσάς με το γκολ που πέτυχε, παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο του πολυτιμότερου αφού κρατά την ομάδα του δυνατά στην «μάχη» για την έξοδο στην Ευρώπη. Μάλιστα για τον άσο του Αστέρα έχει διπλή σημασία αφού βρίσκεται στους υπό αποχώρηση παίκτες ενόψει καλοκαιριού.

UP: Το στήσιμο του Απόλλωνα από τον Γιώργο Παράσχο ήταν υποδειγματικό.

Για 80 λεπτά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε εγκλωβίσει τους χώρους για τους γηπεδούχους οι οποίοι έστω κι ανορθόδοξα κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή.

DOWN: Κινήσεις πανικού έγιναν από τον πάγκο του Αστέρα στην επανάληψη. Ο Σάββας Παντελίδης δεν φάνηκε να έχει διαβάσει καλά το παιχνίδι, και τουλάχιστον στάθηκε τυχερός στο πιο κρίσιμο σημείο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δεν είχε σημαντικά προβλήματα ο Κουμπαράκης. Τόσο αυτός όσο και οι βοηθοί του είχαν καλή συνεργασία και δεν τους ξέφυγαν φάσεις.

ΓΚΟΛ: 82΄Κώτσιρας, 84΄Καλτσάς – 64΄Τοσυκαλάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31΄Γιαννούλης, 54΄Πασαλίδης, 57΄Κυριακόπουλος, 73΄Τριανταφυλλόπουλος 85΄Καλτσάς –  77΄Χουάντερσον,

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης (71΄Μαντίντα), Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τόνσο (65΄Δουβίκας), Τσιλιανίδης (46΄Κυριακόπουλος), Μανιάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Μπαρτολίνι Ζησόπουλος, Σιατραβάνης (74΄Ντεβέσα), Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Στάθης,  Κονέ, Χουάρες (89΄Μενδρινός), Αλμπάνης (30΄λ.τρ. Ελμπάζ)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δυο γκολ σε δυο λεπτά και… καθάρισε ο Αστέρας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.