ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός – Κύμα καύσωνα σε εξέλιξη: 42 βαθμοί Κελσίου το Σάββατο (vid)

Tο κύμα καύσωνα συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Παρασκευή θα είναι η νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Καιρός – Κύμα καύσωνα σε εξέλιξη: 42 βαθμοί Κελσίου το Σάββατο (vid)

Καιρός: Από την Πέμπτη (1/8) η χώρα μας βρίσκεται σε κύμα Καύσωνα το οποίο σύμφωνα με τον Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο (3/8). Και δεν φτάνει η υπερβολική ζέστη, την εμφάνισή τους θα κάνουν και οι μπόρες.

Έτσι το κύμα καύσωνα συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού -και σήμερα Παρασκευή- θα είναι η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, προσεγγίζοντας τους 39 και τοπικά και 40 βαθμούς στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας αργά το μεσημέρι.
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί από το πρωί σε όλη τη χώρα, όμως, αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν συννεφιές στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν και τοπικές μπόρες.

Διατηρούνται οι βοριάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο με ένταση 4-5 μποφόρ και ενδέχεται να φτάσει και 6 μποφόρ στο εσωτερικό του Αιγαίου.Ο υδράργυρος ξεκινάει στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα καταλήξει αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στους 38 με 39 και τοπικά και 40 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες στη χώρα, από τον μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη.


Πηγή ethnos.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός – Κύμα καύσωνα σε εξέλιξη: 42 βαθμοί Κελσίου το Σάββατο (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.