ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Πότε μαθαίνει αντίπαλο ο ΠΑΟΚ και ποιος θα είναι

Οσα πρέπει να ξέρετε για τη συμμετοχή του Δικεφάλου στα προκριματικά του Θεσμού
Champions League: Πότε μαθαίνει αντίπαλο ο ΠΑΟΚ και ποιος θα είναι

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League θα συμμετάσχει ως δεύτερος στη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ που θα πρέπει να περάσει τρεις αντιπάλους αν θέλει να μπει στους ομίλους του Θεσμού.

Στις δύο από τις τρεις κληρώσεις, ο Δικέφαλος θα βρίσκεται σίγουρα στο γκρουπ των αδύναμων ενώ στην πρώτη κλήρωση αν σταθεί τυχερός, δεν αποκλείεται να μπει στο γκρουπ των ισχυρών. Μόλις δύο ομάδες θα προκριθούν στους ομίλους από το «μονοπάτι» των μη πρωταθλητών!

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο θα βρεθούν έξι ομάδες και ο Δικέφαλος θα έχει τρεις υποψήφιους αντιπάλους. Για να βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών ο ΠΑΟΚ θα πρέπει η Σπάρτα Πράγας να μην προλάβει να αναδειχθεί δεύτερη στην Τσεχία (κάτι που μοιάζει πλέον πολύ πιθανόν αφού βρίσκεται αρκετά πίσω) και κυρίως να βγει δεύτερη στην Τουρκία η Μπασακσεχίρσπορ.

Αν συμβεί αυτό, τότε οι υποψήφιοι αντίπαλοι των Θεσσαλονικέων θα είναι οι εξής:

1.Μπασακσεχίρσπορ
2.μία ομάδα της Τσεχίας (Σλάβια Πράγας ή Σίγκμα Όλομουτς)
3. μία από την Αυστρία (πιθανότατα η Στουρμ Γκρατς ή η Λίντσερ).

Αν όμως οποιαδήποτε τουρκική ομάδα εκτός από την Μπασακσεχίρσπορ καταλάβει τη δεύτερη θέση, τότε ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στους ανίσχυρους και θα έχει υποψήφιους αντιπάλους τους

1. Αγιαξ
2. Βασιλεία
3. τη δεύτερη του τουρκικού πρωταθλήματος (Γαλατασαράι ή Φενερμπαχτσέ ή Μπεσίκτας).

Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, η βαθμολογία έχει ως εξής:

1. Γαλατασαράι 66
2. Μπασακσεχίρσπορ 65
3. Φενερμπαχτσέ 63
4. Μπεσίκτας 62

ΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ

Στον τρίτο προκριματικό γύρο ο ΠΑΟΚ λόγω της κακής βαθμολογίας που κουβαλάει από τον αποκλεισμό με την Εστερσουντ φέτος, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα μπει στο γκρουπ των ανίσχυρων. Ετσι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό (θα συμμετάσχουν οχτώ ομάδες) θα είναι:

1. Ντιναμό Κιέβου ή Σαχτάρ από την Ουκρανία
2. Μπενφίκα ή Σπόρτινγκ Λισαβόνας από την Πορτογαλία
3. Μονακό, Λιόν ή Μαρσέιγ από την Γαλλία
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Ζενίτ ή Κράσνονταρ από τη Ρωσία.

Αν ο Δικέφαλος περάσει και αυτό το μεγάλο εμπόδιο τότε θα πρέπει να αποκλείσει άλλη μία αντίπαλο, από τις τέσσερις που θα προκριθούν, από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

«Δρακόντεια» τα μέτρα ασφαλείας του τελικού

ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει τον πρώτο του αγώνα για την Ευρώπη στις 24 ή στις 25 Ιουλίου και η ρεβάνς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα μετά. Το αντίπαλο του για τον δεύτερο προκριματικό γύρο θα τον γνωρίζουν στην Τούμπα από τις 19 Ιουνίου όπου θα διεξαχθεί και η κλήρωση.

Ξεσηκωμός στις τάξεις των ΠΑΟΚτσήδων!

Στις 23 Ιουλίου θα γίνει η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα ξέρει ποιον θα αντιμετωπίσει πριν τους αγώνες του με τον πρώτο αντίπαλο.

Οι πρώτοι αγώνες του τρίτου προκριματικού θα διεξαχθούν στις 7-8 Αυγούστου ενώ αν οι «ασπρόμαυροι» καταφέρουν να μπουν στα off τότε θα δώσουν δύο μεγάλους αγώνες 21 ή 22 Αυγούστου και 28 ή 29 Αυγούστου με στόχο τους ομίλους του Champions League.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Champions League: Πότε μαθαίνει αντίπαλο ο ΠΑΟΚ και ποιος θα είναι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.