ΑΡΗΣ

Σπανός για Καρυπίδη: «Γίνεται φίλος με ανθρώπους που δεν πρέπει!»

Σε συνέντευξή του, ο τεχνικός του Άρη έδωσε, μεταξύ άλλων, και μία συμβουλή στον μεγαλομέτοχο των «κιτρίνων» ενόψει Super League
Σπανός για Καρυπίδη: «Γίνεται φίλος με ανθρώπους που δεν πρέπει!»

Ο Δημήτρης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη στον Libero 107,4 και μίλησε για τη φετινή σεζόν του Άρη στη Football League και την επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Μεταξύ άλλων, ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον Θόδωρη Καρυπίδη και για πρώτη φορά μίλησε εξέφρασε τόσο ανοιχτά την άποψη του για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Ουσιαστικά, ο Σπανός έδωσε μία σημαντική συμβουλή στον Καρυπίδη εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, όντας ο ίδιος πιο έμπειρος στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκριμένα, ο Αρτινός κόουτς ανέφερε: «Δεν του το έχω πει ποτέ και θα το ακούσει από εδώ. Αρχικά, είναι πανέξυπνος σαν άνθρωπος. Δεύτερον, είναι νεαρός. Είναι σημαντικό αυτό για να προσεγγίσει κόσμο και παίκτες. Έχει όμως ένα κακό. Γίνεται εύκολα φίλος με ανθρώπους που δεν πρέπει. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να είναι φίλος με τον δημοσιογράφο, τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή και τους παίκτες.

Εγώ στη θέση του, όταν θα με έβλεπαν οι παίκτες, θα έπρεπε να με… τρέμουν με την καλή έννοια. Να με σέβονται. Είναι ιδιαίτερα φιλικός με όλους. Είναι εξαιρετικό, αλλά πρέπει να υπάρχει μία κόκκινη γραμμή. Όποιος την περάσει, πρέπει να πέσει στον γκρεμό ή να του κοπεί το πόδι. Μπορεί να είμαι σκληρός ή παλιάς νοοτροπίας, αλλά έχω παραδείγματα προέδρων που πέτυχαν με αυτό τον τρόπο».

Για τα όσα γράφονται περί αποχώρησης του: «Ένας δημοσιογράφος, όταν γράφει κάτι σημαίνει ότι θα έχει πληροφόρηση. Δεν πρέπει να τον αδικούμε. Είναι θεμιτό να γράφετε ό,τι θέλετε. Τη δουλειά σας, κάνετε. Ο κόσμος, σας ελέγχει. Δεν μπορώ όμως να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Θα έχω μία συνάντηση με τον πρόεδρο. Όλα όμως είναι καλά. Η οικογένεια του Άρη μου φέρθηκε πολύ καλά και τους ευχαριστώ».

Για το αν αισθάνθηκε θιγμένος από την προπονητολογία τον τελευταίο μήνα: «Εγώ σαν προπονητής, έβλεπα μόνο το γήπεδο, την ομάδα και πως θα μπορούσα να φτάσω στον στόχο μου».

Για το κατά πόσο θα μπορούσε να ανταποκριθεί ως προπονητής του ΑΡΗ στη Σούπερ Λιγκ: «Δεν μπορώ να το απαντήσω. Εγώ ξέρω 100% τι μπορεί να γίνει. Αλλά δεν μπορώ να απαντήσω ή να πείσω κάποιον να το κάνει. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία ή να νομίζει ο φίλαθλος ότι μπορώ να μεταχειριστώ κάτι ή να παραμείνω στην ομάδα με αυτό τον τρόπο. Τον Άρη, τον έχω ψηλά. Θα βρει τον δρόμο του. Είναι δεδομένο και σίγουρο. Ο κόσμος τον πήρε από το χέρι και τον πήγε εκεί που έπρεπε».

Για την εργασιομανία του και το γεγονός ότι σχεδόν όλα περνούσαν από αυτόν: «Η αλήθεια είναι ότι ήμουν εγώ, ο Σωτήρης Βίνο και ο Αντώνης Λυκούρης που είναι εξαιρετικός. Ήθελα να το πάρω όλο πάνω μου. Ήταν παράξενη η κατάσταση.. Υπήρχε πίεση από πέρυσι. Έχω την τάση να είμαι συγκεντρωτικός, πλην της φυσικής κατάστασης. Να αναλύσεις τον αντίπαλο, τα λάθη σου, να βλέπεις καθημερινά τα βίντεο, δεν είναι εύκολο. Ήθελα να τα κάνω μόνος μου, για να περνούν όλα από το χέρι μου. Να μειώσω το ποσοστό λάθους και να πάρω την ευθύνη εφόσον υπάρξει αυτό. Την ομάδα όμως, δεν την έβγαλα μόνο εγώ. Όλοι τη βγάλαμε. Αν δεν γίνει ομαδικά κάτι, δεν έχεις αποτέλεσμα».

Για το αν θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να κάνει το… άλμα στη Σούπερ Λιγκ: «Νιώθω ότι μπορώ. Μετά τον ΑΡΗ και όταν έχεις πετύχει στον πάγκο του, μπορεί να κάτσει παντού. Ούτε λέω ότι είμαι ο προπονητής της χρονιάς, ούτε τίποτα. Απλά ο Άρης είναι μεγάλο… σχολείο. Δεν διακρίνω διαφορές του Άρη με πρωταθλήτριες ομάδες στην Ελλάδα. Δεν βλέπω διαφορά του προπονητή που πήρε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, με έναν προπονητή που θα κάτσει στον πάγκο του Άρη».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σπανός για Καρυπίδη: «Γίνεται φίλος με ανθρώπους που δεν πρέπει!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.