STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ηρακλής – Άρης 82-66: «Γηραιός» απ’ τα παλιά, σε «καυτό» Ιβανώφειο! (vids)

Ένας σπουδαίος Ηρακλής, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Άρη και με κορυφαίους τους Χάνλαν και Γκάρετ που σημείωσαν από 17 πόντους νίκησε με 82-66
Ηρακλής – Άρης 82-66: «Γηραιός» απ’ τα παλιά, σε «καυτό» Ιβανώφειο! (vids)

Το δύο στα δύο απέναντι στον Άρη έκανε ο Ηρακλής, ο οποίος αυτή τη φορά επικράτησε τον «κίτρινων» στο Ιβανώφειο για το πρωτάθλημα με 82-66 (2η αγωνιστική). Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη που αγωνίστηκε σε ένα γεμάτο και ενθουσιώδες γήπεδο καθώς οι οπαδοί του είχαν εξαντλήσει τα εισιτήρια.

Χάνλαν (17π.), Γκάρετ (17π.), Σούλερ (13π) και Σμιθ (12π.) πέταγαν… φωτιές, την ώρα που ο Άρης είχε σε καλή μέρα μόνο τους Μόρις (23π.) και Γκάγκιτς (15π.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Γκόντας: «Καθαρό φάουλ του Τσόχλα στον Μποχωρίδη» (vid)

Μία ομάδα ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο και αυτή ήταν ο Ηρακλής. Με άμυνα που κράτησε τον Άρη πολύ χαμηλά στο σκορ και επιθετική πολυφωνία (κορυφαίοι οι Χάνλαν, Γκάρετ και Σούλερ) οι «κυανόλευκοι» πήραν από νωρίς ένα προβάδισμα που διατηρούσαν με σχετική ευκολία.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν και πάλι ασύνδετοι, άστοχοι (12/31 εντός παιδιάς στο α’ μέρος)και με πολλές λάθος επιλογές. Ελλείψει του τραυματία Μποχωρίδη, το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορούσε τη θέση του «1». Ο Τάλτον έμεινε και πάλι στα «ρηχά» μη μπορώντας να προσφέρει τα αναμενόμενα στον τομέα της δημιουργίας.

Αντιθέτως ο Γηραιός είχε σαφώς καλύτερη ισορροπία «κλείνοντας» το πρώτο μέρος με 13/20 δίποντα. Το 18-8 του 7’ έγινε 37-25 στην ανάπαυλα με τον Άρη να έχει μοναδική αξιόπιστη πηγή πόντων τον Μόρις.

Εκεί όμως ο Ηρακλής έβαλε γερές βάσεις νίκης ήταν η 3η περίοδος. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έπιασε έναν… τρελό ρυθμό στην επίθεση σημειώνοντας 27 πόντους. Δίπλα στους προαναφερθέντες που ξεχώρισαν για τους γηπεδούχους, προστέθηκε και ο Σμιθ που βοήθησε ώστε να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο η κυριαρχία των «κυανόλευκων».

Μπορεί βεβαίως και ο Άρης βρήκε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση και να πήρε σκοράρισμα κοντά στο καλάθι από τον Γκάγκιτς, όμως δεν αρκούσε. Οι παίκτες του Μαρκόπουλου δεν μπορούσαν με τίποτα να «φρενάρουν» τους αντιπάλους τους και ουσιαστικά παραδόθηκαν.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο «Γηραιός» έκανε απλά ό,τι χρειαζόταν ώστε να διατηρήσει τα κεκτημένα (66-47 στο 31’), ενώ εκτόξευσε το προβάδισμά του ακόμη και στους 20 (82-62), δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Ουσιαστικά το τελευταίο πεντάλεπτο αποτέλεσε γιορτή για τον Ηρακλή ο οποίος σε κάθε καλή ενέργεια αποθεωνόταν από τους οπαδούς του που είχαν γεμίσει το Ιβανώφειο δίνοντας γιορτινό τόνο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 37-25, 64-47, 82-66

Ηρακλής (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 5 (1/5 τρίποντα), Γκάρετ 17 (7/8 δίποντα, 3/6 βολές, 15 ριμπάουντ), Σμιθ 13 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σούλερ 12 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Χάνλαν 17 (3/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ζάρας, Κακαρούδης 4 (5 ριμπάουντ), Καλαϊτζίδης, Οκερέαφορ 8, Ντέιβις 6 (1), Γεωργαλάς.

Άρης (Μαρκόπουλος): Μιλόσεβιτς 2, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Τάλτον 4 (1/6 σουτ), Μόρις 23 (8/17 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ), Ντραγκίτσεβιτς 7 (7 ριμπάουντ), Βουλγαρόπουλος 1, Σλαφτσάκης 1 (0/6 σουτ), Φλιώνης 10 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Σακελλαρίου, Βλάσιος, Γκάγκιτς 15 (5 ριμπάουντ), Σιδηροηλίας.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηρακλής – Άρης 82-66: «Γηραιός» απ’ τα παλιά, σε «καυτό» Ιβανώφειο! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.