ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός- Εφές 86-70: Εγινε πάλι σκληρός!

Με Game Changer τον Ράις, εξαιρετικό τον Παπαγιάννη, ο Παναθηναϊκός έδειξε και πάλι στοιχεία σοβαρής και σκληρής ομάδας και νικησε την Εφές
Παναθηναϊκός- Εφές 86-70: Εγινε πάλι σκληρός!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε και πάλι στοιχεία σκληρής και σοβαρής ομάδας. Με τον Ράις να αλλάζει όλο το ρυθμό και τον Παπαγιάννη κυρίαρχο, διέλυσε 86-70 την Εφές. Κυρίως όμως άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Η αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού ήταν ενδεικτική της πρόθεσης του Πεδουλάκη να παρουσιάσει μια αθλητική ομάδα: Ο Καλάθης, ο Φριντέτ και ο Τόμας πλαισιώθηκαν στην frontline με δύο φόργουορντ, τους Μπεντίλ και Γουάιλι.

Ηταν αποτελεσματικοί. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 14-6 στα μισά της περιόδου, έχοντας παίξει καλή άμυνα (ήδη 2 κλεψίματα) κάτι που του έδωσε την ευκαιρία για αιφνιδιασμό (5 πόντοι), αλλά και για να «τιμωρήσει» τα λάθη της Εφές (άλλοι τόσοι πόντοι).

Διαβάστε επίσης: Με τα μάτια της ψυχής

Ο Φριντέτ άρχισε «ζεστός» με 2/2 τρίποντα και οι «πράσινοι» παρουσίασαν μια πολύ ωραία εικόνα. Λίγο αργότερα (στο 7’) με τρίποντο του Ράις ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (20-10). Η άμυνά του έκανε θαύματα καθώς η Εφές είχε ήδη υποπέσει σε 4 λάθη.

Ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσεις

Ο Αταμάν απάντησε με τρεις περιφερειακούς στο παρκέ: Μπαλμπάι (ώστε να κυνηγήσει παντού τον Καλάθη), Μπομπουά και Σίμον. Η Εφές με 5 σερί πόντους του Κροάτη μείωσε σε 20-15 μέσα σε 1 λεπτό. Ο Πεδουλάκης απάντησε με πιο… ψηλό σχήμα: Με Ράις- Τζόνσον- Παπαπέτρου- Μήτογλου και Βουγιούκα. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το δεκάλεπτο με 24-19. Και το πιο ανησυχητικό σημάδι ήταν ότι η Εφές είχε πετύχει 7 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ (μια… μόνιμη πληγή για τον Παναθηναϊκό).

Η Εφές άρχισε να γίνεται απειλητική όταν 6’29’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου, μετά από λέι απ του Μίσιτς μείωσε σε 29-26. Η επίθεση του Παναθηναϊκού ήταν στατική και δεν απειλούσε με αποτέλεσμα ο Πεδουλάκης να αποφασίσει να παίξει πάλι με δύο καθαρούς γκαρντ (πέρασε στον αγώνα ο Φριντέτ).

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να λειτουργεί καλύτερα και 2’20’’ πριν το τέλος του αγώνα βρέθηκε στο 38-31 με τον Φριντέτ να έχει ήδη 11 πόντους.

Τα ερωτήματα του ημιχρόνου

Το ημίχρονο έκλεισε με 42-38 υπέρ της ελληνικής ομάδας, αλλά και με αρκετά ερωτηματικά: Η Εφές ήταν πολύ κοντά στο σκορ αν και είχε 1/12 τρίποντα (ο Παναθηναϊκός είχε 5/11). Και φυσικά τα χαμένα ριμπάουντ. Οι Τούρκοι είχαν 6 επιθετικά και 11 πόντους (από τους 38) από δεύτερη ευκαιρία.

O Αταμάν επέλεξε σχήμα με τον Σίνγκλετον στο «5» και η Εφές έγινε περισσότερο κινητική. Ο Πεδουλάκης επέλεξε τον Βουγιούκα στο «5» ποντάροντας στο πλεονέκτημά του να ποστάρει τον Αμερικανό. Στο 23’30’’ η Εφές ισοφάρισε 46-46 και ο Παναθηναϊκός άρχισε να έχει θέμα καθώς ο Καλάθης συμπλήρωσε τρία φάουλ.

Ράις και Παπαγιάννης

Στα μισά της 3ης περιόδου, η Εφές προσπέρασε μετά από 3/3 βολές του Λάρκιν (54-51) καθώς άρχισε να ευστοχεί στα περιφερειακά σουτ. Από 1/12 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο είχε 3/4 στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός, με Καλάθη- Ράις ταυτόχρονα στο παρκέ και με τον Παπαγιάννη στο «5» (η Εφές είχε επαναφέρει τον Ντάνστον) έτρεξε σερί 10-0 και πέρασε 59-54 ενώ απέμεναν 1’17’’ για το τέλος της περιόδου. Ηταν η στιγμή που η Εφές είχε στον πάγκο τον Λάρκιν ώστε να πάρει ανάσες. Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε εξαιρετική δημιουργία από Καλάθη και Ράις (άλλαξε όλο το ρυθμό) και άριστη εκτέλεση από τον (σπουδαίο) Παπαγιάννη.

Οι «πράσινοι» έκλεισαν ιδανικά την 3η περίοδο (63-54). Κράτησε την Εφές χωρίς πόντο για 4’42’’ κι έτρεξε σερί 12-0. Το σημαντικότερο; Δεν έχασαν ούτε ένα ριμπάουντ στην άμυνά τους (μεγάλη δουλειά από τον Παπαγιάννη).

Ο Παναθηναϊκός ήταν σκληρός

Ο Ράις εξακολούθησε να αποτελεί μεγάλο όπλο για τον Παναθηναϊκό και με δικό του τρίποντο η διαφορά πήγε σε διψήφιο (66-55) και λίγο αργότερα (στο 32’) ο Τζόνσον έστειλε τους «πράσινους» για πρώτη φορά στο +13 (σκορ 68-55). Ο Παναθηναϊκός είχε βρει χημεία στην πεντάδα του καθώς εκτός του διδύμου Ράις- Καλάθη και του κυρίαρχου Παπαγιάννη, ο Παπαπέτρου ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο μέρος.

Πλέον το νερό είχε μπει στο αυλάκι και ο Παναθηναϊκός έφτασε στην 3η του νίκη στην Euroleague. Κυρίως όμως έδειξε στοιχεία σοβαρής και σκληρής ομάδας, για πρώτη φορά φέτος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Τόμας 9 (5 ριμπάουντ), Ράις 18 (3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ασίστ), Παπαγιάννης 10 (5/6 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 14 (3/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα), Βουγιούκας 2, Τζόνσον 7 (7 ριμπάουντ), Μπράουν, Φριντέτ 11 (3/5 τρίποντα), Καλάθης 11 (10 ασίστ), Γουάιλι, Μήτογλου, Μπεντίλ 4

ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 27 (4/6 τρίποντα, 3 ασίστ), Μπομπουά, Σίνγκλετον 13, Μπαλμπάι, Γκετσίμ, Πλάις 2, Μίσιτς 6 (7 λάθη), Αντερσον, Πέτερς 2, Ντάνστον 8 (5 ριμπάουντ)

Μπορείτε εδώ να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός- Εφές 86-70: Εγινε πάλι σκληρός!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College