ΑΤΖΕΝΤΑ

2 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας

Παρά τους αγώνες αιώνων δεν έχει εξαλειφθεί
2 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας

Η 2α Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας το 1949 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Παρά τους αγώνες αιώνων, η δουλεία δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς στον κόσμο μας και συνεχίζει να βασανίζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Μορφές της δουλείας είναι η καταναγκαστική εργασία, η παιδική εργασία, το εμπόριο λευκής σαρκός και η διακίνηση των λαθρομεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Καφέ της Χαράς: Η πρώτη φωτογραφία Πώποτα – Πρωτευουσιάνας

Η δουλεία δεν είναι μόνο ένα ιστορικό φαινόμενο, αντικείμενο έρευνας κάποιων επιστημόνων, θέμα μαθητικών εργασιών ή μάθημα ανθρωπογνωσίας, είναι κατάσταση που συνεχίζει να απανθρωποποιεί τους ανθρώπους, με τη δυστυχία των θυμάτων του να γίνεται πλουτισμός για τους θύτες, σε μια κοινωνία που θέλει να αγνοεί ή γνωρίζει και ανέχεται να σωπαίνει και να μην την αφορά.

Μορφές δουλείας σήμερα η παιδική εργασία, η διακίνηση λαθρομεταναστών, η καταναγκαστική εργασία και το εμπόριο λευκής σάρκας, όπως λέγεται. Σχετική και η εμπορία ανθρώπων, διεθνώς trafficking.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «2 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.