ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: «Θα ήταν… κατόρθωμα»

Η συνέντευξη Τύπου του τεχνικού του Παναθηναϊκού μετά το ματς με τη Λαμία
Δώνης: «Θα ήταν… κατόρθωμα»

Δώνης: Χαρακτήρισε το α’ ημίχρονο του ματς με τη Λαμία ως το χειρότερο και το πιο απογοητευτικό της εφετινής σεζόν, ενώ επεσήμανε ότι «θα ήταν… κατόρθωμα» αν οι παίκτες του είχαν το ίδιο πρόσωπο και μετά την ανάπαυλα.

Αρχικά, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε: «Θεωρώ ότι από τα 14 ματς που έχουμε παίξει μέχρι σήμερα, το α’ ημίχρονο ήταν το χειρότερο και το πιο απογοητευτικό 45λεπτο. Δεν κάναμε απολύτως τίποτα, ήμασταν κακοί σε όλα τα επίπεδα, δεν μπορούσαμε ούτε να προωθήσουμε την μπάλα ούτε να δημιουργήσουμε απειλές.

Δεν γινόταν να ήμασταν το ίδιο στο β’ ημίχρονο, θα ήταν… κατόρθωμα! Ήμασταν πιο σοβαροί, ανεβάσαμε την έντασή μας και ο αντίπαλος έμεινε με 10 παίκτες, αλλά ακόμα και σε αυτά τα 15 λεπτά νωρίτερα ήμασταν καλύτεροι. Μας βοήθησε η αποβολή, η ένταση, η ταχύτητα και η ενέργεια του Περέα, όπως φαίνεται πολλές φορές όταν μπαίνει ως αλλαγή. Γενικώς κερδίσαμε χωρίς να ταλαιπωρηθούμε ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο».

Ερωτηθείς για τις τρεις σερί εντός έδρας νίκες, ο Δώνης απάντησε: «Πρέπει να συνδυάσουμε απόδοση και αποτέλεσμα. Όπως για παράδειγμα με την Ξάνθη και την ΑΕΛ, όπου δεν κερδίσαμε. Η ομάδα ήταν πολύ ανώτερη στον Βόλο σε όλο το 90λεπτο, σήμερα δεν ήταν το ίδιο, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια, πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοση και να έρθει και το αποτέλεσμα.

Είναι θετικό για την ψυχολογία της ομάδας ότι βρισκόμαστε στην 5η θέση. Τουλάχιστον μετά από 14 αγώνες έχουμε εμφανιστεί στην πρώτη εξάδα κι έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη όπου θα πρέπει να συμπεριφερθούμε καλά».

Ερωτηθείς αν η κακή εικόνα του πρώτου μέρους είναι θέμα τακτικής ή ψυχολογίας, απάντησε: «Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Ξέραμε ότι θα έχουμε απέναντι μια δυναμική ομάδα, που κλείνει καλά τους χώρους και παίζει πίσω από την μπάλα. Αποδείχθηκε αυτό και στου Χαριλάου και με τον ΟΦΗ άλλωστε. Από την άλλη όταν έχεις υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας, πρέπει να έχεις πιο ποιοτικές ενέργειες.  Να κρατήσεις την μπάλα υπό πίεση, να ντριμπλάρεις καλά, να προσπαθήσεις να βγάλεις παίκτη παραπάνω. Η ποιότητά μας ήταν πολύ χαμηλή σε αυτό το κομμάτι. Ο Ζαχίντ ήταν επηρεασμένος και «φοβισμένος», αυτό είχε συνέπεια στην οργάνωση του παιχνιδιού μας».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση παιδιών με λίγο χρόνο, όπως ο Ζοάο Νούνες είπε: «Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και όσοι είναι στο ρόστερ πρέπει να δουλεύουν καλά και να είναι διαθέσιμοι. Όταν υπάρχουν πολλές απουσίες είναι φανερό ότι η ομάδα επηρεάζεται αρνητικά, όμως κάποια από τα παιδιά που μπορεί να μπουν είναι σημαντικό να αποδείξουν ότι μπορούμε να τους υπολογίζουμε. Ο Νούνες είναι μια διαφορετική περίπτωση, προσπαθούμε να μας γίνει χρήσιμος και ως αμυντικός χαφ. Είναι διαφορετικό να παίζει δεξί μπακ και στόπερ. Ήταν πολύ σοβαρός και πειθαρχημένος και αυτό που περιμέναμε, το πήραμε σήμερα».

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δώνης: «Θα ήταν… κατόρθωμα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.