ΙΤΑΛΙΑ

Η Serie A ζήτησε συγγνώμη για τους πίνακες με χιμπατζήδες κατά του ρατσισμού

Συγγνώμη για τους τρεις πίνακες με χιμπατζήδες που αναρτήθηκαν στα γραφεία της στα πλαίσια καμπάνιας κατά του ρατσισμού ζήτησε η Serie A.
Η Serie A ζήτησε συγγνώμη για τους πίνακες με χιμπατζήδες κατά του ρατσισμού

Συγγνώμη για τους τρεις πίνακες με χιμπατζήδες που αναρτήθηκαν στα γραφεία της στα πλαίσια καμπάνιας κατά του ρατσισμού ζήτησε η Serie A.

Η Serie A στον τελικό κυπέλλου του περασμένου Μαΐου, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ισότητας μέσω μίας έκθεσης με πίνακες του καλλιτέχνη Σιμόνε Φουκατσότο, οι οποίοι απεικόνιζαν τρεις πιθήκους.

Ωστόσο, αυτή η κίνηση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τον κόσμο και τις ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου, με τη Ρόμα να παίρνει δημόσια θέση και να τονίζει ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος αυτός για την καταπολέμηση του φαινομένου των διακρίσεων στα γήπεδα.

Παράλληλα, η Μίλαν με ανακοίνωσή της είχε εκφράσει την «έντονη διαφωνία» της, με τον Λουίτζι ντι Σιέρβο στην ανακοίνωσή του να σημειώνει ότι «η επίσημη καμπάνια της Serie A κατά του ρατσισμού είναι σε επεξεργασία και δεν ταυτίζεται με τα έργα αυτά αλλά θα παρουσιαστεί στο τέλος Φεβρουαρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Λάτσιο: Επική νίκη στο 98′!

Όπως τόνισε, τα έργα του είχαν στόχο «να δείξουν «ότι είμαστε πολύπλοκα και καταπληκτικά πλάσματα που μπορούμε να είμαστε χαρούμενα ή λυπημένα, Καθολικοί ή Μουσουλμάνοι ή Βουδιστές, αλλά ότι στο τέλος οι πράξεις και όχι το χρώμα του δέρματος καθορίζει το ποιοι είμαστε. Ζωγραφίζω μόνο μαϊμούδες ως μεταφορά των ανθρωπίνων πλασμάτων. Αντιστρέφουμε το επιχείρημα των ρατσιστών γιατί στο βάθος όλοι είμαστε μαϊμούδες. Οπότε ζωγράφισα μια δυτική, μια ασιατική και μια μαύρη μαϊμού».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Serie A ζήτησε συγγνώμη για τους πίνακες με χιμπατζήδες κατά του ρατσισμού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.