ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ολυμπιακός: Κατέρρευσε σε… φιλικό περιβάλλον!

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σε γήπεδο που έμοιαζε με... θέατρο! Προηγήθηκε με +15 αλλά δέχθηκε 88 πόντους από μια ομάδα που βάζει... 71 με το ζόρι!
Ολυμπιακός: Κατέρρευσε σε… φιλικό περιβάλλον!

Για άλλες ομάδες η έδρα του Ερυθρού Αστέρα είναι… κολαστήριο. Για τον Ολυμπιακό, πάλι, όχι. Γι’ αυτό και κάναμε λόγο για… αδερφικό χαστούκι μετά την ήττα από τους Σέρβους. Και κοιτάξτε πως έχουν τα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός σε ένα γήπεδο που έμοιαζε με… θέατρο, προηγήθηκε με διαφορά 15 πόντων. Είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, του ρυθμού. Είχε πάρει την ψυχολογία του αγώνα. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν υποψιασμένος μετά το θρίλερ με την Χίμκι και την επική ανατροπή.

Όπου τέτοιες ανατροπές δεν γίνονται συχνά. Όσο κι αν ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες που τις έχουν ξανακάνει. Δεν το λες και σύνηθες. Κι αυτό ακριβώς θα έπρεπε να καταλάβουν οι Πειραιώτες. Ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να πετυχαίνεις τέτοιες ανατροπές.

Θα έλεγε κάποιος, λοιπόν, βλέποντας το πρώτο μέρος, ότι οι Πειραιώτες το είχαν καταλάβει. Όλα κυλούσαν υπέροχα. Η ρακέτα ήταν απαγορευμένη για τους Σέρβους (μόνο 6 πόντους in the paint) που είχαν διέξοδο από το τρίποντο. Η άμυνα πήγαινε καλά. Τα ριμπάουντ ήταν σαρωτικά υπέρ τους. Λύσεις υπήρχαν από όλους (23 από τους 48 πόντους οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο). Δημιουργία άριστη (12 ασίστ για 6 λάθη). Και 48 πόντοι. Εύκολα…

Τι έγινε στην πορεία; Ο Ολυμπιακός από το +15 ήταν σαν να κατέρρευσε. Καμία ενέργεια στην άμυνα, όπου ο Λορέντζο Μπράουν τους διέλυσε και ο Μπάρον ζεστάθηκε…

Σε αυτό το σημείο να κάνουμε μια παρένθεση: Κόντρα στον Ολυμπιακό έχουν σκοράρει 41 ο Ράις, 36 ο Σβεντ, 34 ο Μπράουν, 24 ο Λάρκιν και από 19 οι Λο, Ντόρσεϊ και Γουίλμπεκιν. Μιλάμε για αντίπαλους γκαρντ… Κάτι σημαίνει αυτό. Κλείνει η παρένθεση.

Ο Ολυμπιακός και οι αλλαγές με το… ρολόι

Οι Σέρβοι ισορρόπησαν τα ριμπάουντ. Άρχισαν να… τρυπάνε την ρακέτα και μάλλον εύκολα έκαναν ανατροπή! Κι όταν πέρασαν μπροστά στο σκορ δεν ξανακοίταξαν ποτέ πίσω.

Την ίδια στιγμή ο Κεμζούρα έκανε αλλαγές με το ρολόι. Κι αυτό είναι κάτι το ανεξήγητο. Λες και ξέρεις ανά πάσα στιγμή ποιόν παίκτη θα βάλει.Ειδικά στο θέμα του Κόνιαρη που δεν λες ότι τα είχε πάει άσχημα στον Μπράουν στην αρχή, δεν υπάρχει λογική εξήγηση.

Η μπάλα δεν μπορούσε πιά να περάσει στον Μιλουτίνοφ ή να πάει κοντά στο καλάθι. Ο Ολυμπιακός έκανε επιθέσεις της… πυρκαγιάς. Και κάπως έτσι διαλύθηκε και η άμυνα. Ο Ερυθρός Αστέρας, σε ατμόσφαιρα… φιλικού αγώνα, πέτυχε 88 πόντους ενώ πριν το ματς με το ζόρι ξεπερνούσε σε μέσο όρο τους 71!!! Και απ’ αυτούς οι 52 ήταν στο δεύτερο μέρος.

Σε ένα δεύτερο ημίχρονο όπου οι Σέρβοι είχαν 24 πόντους μέσα στο ζωγραφιστό έναντι 6 που είχαν στο πρώτο! Δέκα πόντους από επιθετικό ριμπάουντ (έναντι τριών στο πρώτο).

Τα ριμπάουντ στο πρώτο μέρος ήταν 19-9 για τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο 23-13 για τον Ερυθρό Αστέρα. Συν τα 12/22 τρίποντα συνολικά (5/8 στο δεύτερο μέρος).

Κι επαναλαμβάνω: Τέτοια κατάρρευση σε φιλικό περιβάλλον (σιγά την πίεση δηλαδή) πως ακριβώς θα μπορεί να εξηγηθεί;

Διαβάστε όλα τα μπλογκ του συντάκτη εδω

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Κατέρρευσε σε… φιλικό περιβάλλον!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College