ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο Θ(ε)ωμάς Μαύρος γίνεται ο κορυφαίος Έλληνας σκόρερ όλων των εποχών!

Σαν σήμερα, ο Θωμάς Μαύρος γίνεται ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Α' Εθνική κατηγορία, φτάνοντας τα 234 γκολ.
Ο Θ(ε)ωμάς Μαύρος γίνεται ο κορυφαίος Έλληνας σκόρερ όλων των εποχών!

Σαν σήμερα, ο Θωμάς Μαύρος γίνεται ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Α’ Εθνική κατηγορία, φτάνοντας τα 234 γκολ.

Στις 13 Μαρτίου του 1989 Θωμάς Μαύρος γίνεται ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Α’ Εθνική κατηγορία με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι στον αγώνα Απόλλων Θεσσαλονίκης-ΑΕΚ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίμη Παπαϊωάννου με 234 γκολ.

Μπορεί τελικά να μην πήρe τη νίκη (3-2), αλλά ο 35χρονος τότε επιθετικός πέρασε στην κορυφή της λίστας και συνεχίζοντας μέχρι το 1990 να φιλοδωρεί τις αντίπαλες εστίες με γκολ..

Στo σύνολο της τεράστιας καριέρας του, ο Μαύρος πέτυχε 260 γκολ σε 501 εμφανίσεις.

ην περίοδο 1978-79 με τη φανέλα της ΑΕΚ, σκόραρε 31 φορές και κέρδισε το αργυρό παπούτσι της Ευρώπης, όντας δεύτερος σκόρερ σε όλη την ήπειρο. Αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα, τις τρεις με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Με την Ένωση κέρδισε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ελλάδας και έτσι αποτέλεσε ένα ζωντανό μύθο της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Θ(ε)ωμάς Μαύρος γίνεται ο κορυφαίος Έλληνας σκόρερ όλων των εποχών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.